در گفت و گو با پانا

معاون سوادآموزی آذربایجان‌شرقی: " مهارت آموزی " میزان مراجعه‌ی بی‌سوادان به مراکز یادگیری محلی را افزایش داده است

مبارزه با بی سوادی سفید

تبریز ( پانا ) - آموزش مهارت‌های خیاطی، آشپزی، همسرداری، مهارت‌های کسب و کار برای زنان و مردان باعث شده تا روز به روز مراجعه بی‌سوادان به مراکز یادگیری محلی افزایش یابد که این خبر توسط معاون سوادآموزی استان آذربایجان شرقی در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه نیز مطرح شده بود.

کد مطلب: ۸۸۴۲۵۲
لینک کوتاه کپی شد
معاون سوادآموزی آذربایجان‌شرقی: " مهارت آموزی " میزان مراجعه‌ی بی‌سوادان به مراکز یادگیری محلی را افزایش داده است

محمدحسین اشرفی در گفت و گو با خبرنگار پانا گفت: « امام راحل در هفتم دی‌ماه سال ۱۳۵۸ فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کردند که بعد از آن مبارزه جهادی بعد از انقلاب در کشور شروع شد و با توجه به اینکه سواد جزو شاخص‌های اصلی توسعه کشور محسوب می‌شود از این‌رو در قیاس سطح سواد با پیشرفت کشور متوجه این شده‌اند که رشد هر کشور ارتباط با سواد آن جامعه دارد. »

معاون سوادآموزی استان از تلاش این معاونت طبق دستور رهبر معظم انقلاب و مقام عالی وزارت و به تبع آنها، مدیرکل آموزش و پرورش برای ریشه‌کنی بی‌سوادی خبر داد و تاکید داشت: « به طوریکه یک بی‌سواد نیز برای کشور ما زیاد است. »

در حال حاضر سواد در ۳۶ مورد از جمله ارتباطی، رسانه‌ای، عاطفی و غیره معنی می‌شود.

وی بسیج ملی برای ریشه‌کنی بی سوادی را اولویت اصلی کشور بیان کرد و گفت: « رهبر معظم انقلاب مبارزه با بی‌سوادی را یک جهاد دانسته‌اند، شاید قبلا وقتی صحبت از سواد می‌شد همه اذهان به سمت خواندن و نوشتن می‌رفت ولی در حال حاضر سواد در ۳۶ مورد از جمله ارتباطی، رسانه‌ای، عاطفی و غیره معنی می‌شود. »

اشرفی با بیان اینکه بی‌سوادی به دو صورت بی‌سوادی سیاه و سفید تقسیم می‌شود، گفت: « کارمان با بی‌سوادان سیاه روشن است ولی وای به حال افرادی که مدرک دانشگاهی داشته ولی سواد ارتباطی ندارند که اینها جزو بی‌سوادان سفید هستند. »

وی اضافه کرد: « تمام سوادهای عصر حاضر با سواد پایه معنا می‌یابد به طوریکه هیچ‌گاه نمی‌توان مطالبه فرهنگ بدون سواد پایه را از جامعه داشت. »

معاون سوادآموزی استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه سواد را در دو مقطع ۶ سال به بالا و ۱۰ تا ۴۵ سال ارزیابی می‌کنیم، گفت: « ریشه‌کنی سواد بدون هم‌افزایی و همت مردمی ممکن نخواهد بود چرا که هر خانواده نماینده نهضت سوادآموزی استان در خانواده و اطرافیان خود است. »

وی بیان کرد: « به افرادی بی‌سواد می‌گوییم که حداقل سواد را نداشته باشد و این یعنی افرادی که قبولی مدرک سوم ابتدایی را در دست نداشته باشد و البته زیر این مدرک تعیین شده بی‌سواد بوده و دارای مدرک ابتدایی نیز کم سواد محسوب می‌شود. »

اشرفی با تاکید بر اینکه در حال حاضر افراد زیادی داریم که از نهضت سوادآموزی درس خوانده و استاد دانشگاه، پزشک و مدیرکل شده‌اند، گفت: « این موضوع برای ما یک افتخار بوده و از جمله دستاوردهای پربرکت انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال است. »

وی با مقایسه میزان سوادآموزی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: « در سال ۱۳۵۵ نرخ سواد استان آذربایجان‌شرقی ۳۷.۶ درصد باسواد بوده و این رقم در کشور ۴۰ درصد بوده است به طوریکه استان دارای۶۲.۴ درصد بی‌سوادی بود و این بی‌سوادی برای استان تمدن جای تاسف بسیار داشت. »

معاون سوادآموزی استان ادامه داد: « در سال ۱۳۹۵ نرخ با سوادی کشور ۷۵ درصد شد در حالیکه این رقم در استان آذربایجان‌شرقی ۸۴.۷ درصد رسید و این پیشرفت‌ها در کم کردن نرخ با سوادی خود به خود اتفاق نیافت و کارهای زیادی انجام گرفت. »

بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی میزان باسوادی کشور ۴۰ درصد افزایش یافته و استان آذربایجان‌شرقی نیز با نرخ باسوادی ۴۷ درصد رشد روبه رو شده است.

وی متذکر شد: « بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی میزان باسوادی کشور ۴۰ درصد افزایش یافته و استان آذربایجان‌شرقی نیز با نرخ باسوادی ۴۷ درصد رشد روبه رو شده است. »

اشرفی با بیان اینکه در گروه سنی هدف برای نهضت سوادآموزی یعنی ۱۰ تا ۴۹ سال، شاهد ۴۵.۹ درصد باسوادی هستیم، افزود: « این رقم رشد در گروه سنی هدف در آذربایجان‌شرقی ۵۷.۷ درصد بوده که ۱۱.۸ درصد رشد بیشتر نسبت به کشور است. »

وی درصد باسوادی زنان و مردان بین کشور و استان در سال ۵۵ و ۹۵ را مورد اشاره قرار داد و گفت: « درصد باسوادی زن و مرد ۲.۷ درصد رشد داشته است به طوری که این رقم در استان ۹.۵ درصد رشد را شاهد بود. »

معاون سوادآموزی استان در ادامه به قیاس درصد باسوادی شهری و روستایی در بین سال‌های قبل و بعد از انقلاب پرداخت و توضیح داد: « رشد کشور از لحاظ باسوادی شهری و روستایی بین ۷.۱ درصد نشان می‌دهد در حالی که استان ۱۲.۳ درصد رشد داشته است. »

وی در سخنرانی پیش از خطبه های نمازجمعه تبریز نیز خاطرنشان کرده بود: « سال گذشته استان آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از استان‌های قابل تقدیر در فعالیت‌های سوادآموزی انتخاب شد. »

در صورت تامین اعتبار برای افراد حضور یافته در دوره‌های آموزش نهضت سوادآموزی، ۲۰ درصد مبلغ پرداختی به آنها پرداخت خواهد شد.

اشرفی تصریح کرد: « در صورت تامین اعتبار برای افراد حضور یافته در دوره‌های آموزش نهضت سوادآموزی، ۲۰ درصد مبلغ پرداختی به آنها پرداخت خواهد شد. »

وی ابراز کرد: « برخی افراد به علت مشغله کاری فرصت آموزش را از دست داده‌اند و فرصت آموزش دوباره برای آنها سخت است در حالیکه ما افراد زیادی داریم که در کنار کار و خانواده به آموزش خود نیز توجه کرده‌اند. »

معاون سوادآموزی استان ادامه داد: « ما برای افراد با مشغله زیاد نیز راهکار داریم به طوریکه برای این افراد یک نفر به عنوان پشتیبان سوادآموزی انتخاب خواهد شد و در صورتی که فردی در این طرح خودآموز قبول شود از نهضت سوادآموزی پاداش ۷۰۰ هزار تومان دریافت خواهد کرد. »

وی با اشاره به اینکه طرح فرد به فرد نیز از دیگر روش‌های سواد آموزی است، افزود: « ما برای حتی یک نفر نیز کلاس برگزار می‌کنیم و این نشان می‌دهد که ما از یک نفر بی‌سواد هم غافل نیستیم. »

اشرفی، طرح‌های مراکز یادگیری محلی یکی از طرح‌های موفق نهضت سوادآموزی دانست و در این باره گفت: « در کنار این طرح مهارت‌آموزی اساسی زندگی، حقوق شهروندی، آموزش اعتقادی، تربیتی و کسب و کارهای زودبازده نیز آموزش داده می‌شود، از این‌رو استقبال زیادی وجود دارد. »

وی اضافه کرد: « مهارت‌های خیاطی، آشپزی، همسرداری، مهارت‌های کسب و کار برای زنان و مردان باعث شده تا روز به روز مراجعه بی‌سوادان به این مراکز افزایش یابد. »

معاون سوادآموزی استان طرح ICDL یا آموزش رایانه را از دیگر طرح‌های دیگر و مهم نهضت سواد‌آموزی برشمرد و گفت: « با توجه به اینکه در پیشرفت دنیا، موضوع انفجار اطلاعات مورد بحث است از این‌رو یک فرد باید توانایی استفاده از اینترنت، کامپیوتر، عابربانک را داشته باشد از این‌رو این طرح در نهضت آموزی کشور پیش‌بینی شد. »

وی گفت: « کسب جایزه بین المللی کنفسیوس در ۱۷ شهریور سال جاری توسط ایران به خاطر همین طرح آموزش رایانه بود. »

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار