مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل خبر داد:

پیشتازی اردبیل در اجرای طرح‌های آبی – خاکی از محل صندوق توسعه ملی

اردبیل (پانا) - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: استان اردبیل در اجرای پروژه‌های آبی و خاکی از محل صندوق توسعه ملی جزو استان‌های موفق و پیشتاز کشور است که می‌تواند الگوئی برای سایر مناطق کشور باشد.

کد مطلب: ۸۶۷۹۷۴
لینک کوتاه کپی شد
پیشتازی اردبیل در اجرای طرح‌های آبی – خاکی از محل صندوق توسعه ملی

اصغر سلیمان‌زاده در نشست با خبرنگاران در اردبیل با اشاره به سفر اعضای کمیسیون آب و کشاورزی مجلس و معاون وزیر نیرو به همراه مسئولان استانی در بازدید از مراحل مختلف شبکه آبیاری و زهکشی خدآفرین اظهار کرد: از هر چهار جبهه بازدیدی را مسئولان کشوری و استانی انجام دادند تا پیگیر مصوبات قبلی و عملیاتی شدن آنها براساس برنامه‌ زمان‌بندی تعریف شده باشند که در جریان این بازدید مراحل مختلف اجرای این شبکه مورد دقت و توجه قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در جریان این بازدید اعضای کمیسیون آب و کشاورزی مجلس از آخرین روند انتقال آب از سد میل مغان، مسایل فنی به ویژه سیفون دره‌رود و شبکه عمرانی خدآفرین و بخش‌های مختلف این پروژه عظیم مطلع شدند تا به سرعت پروژه شبکه آبیاری و زهکشی خدآفرین که در شمال استان اردبیل در حال اجراست به نتیجه و ثمر برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بیان کرد: برای این شبکه که ۵۲ کیلومتر آن در محدوده سد قزل قلعه پائین‌تر از خدآفرین در استان آذربایجان شرقی و ۹۲ کیلومتر آن در محدوده استان اردبیل انجام می‌شود تاکنون در همه این مسیر ۹۲ کیلومتر عملیات خاکبرداری، کانال‌کشی و ... انجام شده به طوری که سیفون دره‌رود به ظرفیت ۲ هزار و ۱۷۰ متر با هدف کنترل حجم آب ورودی به این شبکه در حال اجراست که بیش از ۸۸ کیلومتر این مسیر نیز لاینینگ و بتن‌ریزی شده است.

سلیمان‌زاده گفت: تنها چهار کیلومتر از این مسیر باقی مانده تا عملیات لاینینگ به انجام برسد تا این شبکه آبیاری با اجرای ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۵ مترمکعب بتواند آب را تا انتهای کانال رسانده و در دو ناحیه عمرانی شاهد زیر کشت رفتن اراضی منطقه‌ به محصولات آبی باشیم.

وی افزود: بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از شبکه آبیاری و زهکشی خدآفرین در قالب ناحیه یک و دو آماده بهره‌برداری و واگذاری است که با پرداخت حق اشتراک و آب‌بها از سوی کشاورزان زمینه بهره‌برداری از این مجموعه فراهم خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل دومین پروژه آبی - خاکی اجرایی در استان را از محل صندوق توسعه ملی سد عمارت با ارتفاع ۴ متر و ظرفیت ۵ مترمکعب اعلام کرد و گفت: جسم این سد تا آخر آبان ماه تکمیل شده و قسمت‌های باقیمانده نیز تا سال آینده تکمیل و زمینه بهره‌برداری از این سد فراهم می‌آید.

سلیمان‌زاده تصریح کرد: این سد به عنوان بزرگترین سد شمالغرب کشور با حجم مخزن ۱۸۲ میلیون مترمکعب از سال ۸۵ شروع شده و در چند جبهه عملیات احداث آن دنبال می‌شود که در سال آینده با حل مشکل تملک اراضی و برخی کارهای فنی باقیمانده قابل بهره‌برداری خواهد بود.

وی در مورد سد تازه‌کند نیز بیان کرد: این پروژه که از محل صندوق توسعه ملی در حال اجراست جسم سد تکمیل شده و بخشی باقیمانده آن نیز در حال اجراست که این سد را نیز به عنوان پروژه مورد نیاز در منطقه سال آینده به بهره‌برداری خواهیم رساند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل به اجرای همزمان سد و شبکه احمدبیگلو اشاره و خاطرنشان کرد: سد احمدبیگلو در شهرستان مشگین‌شهر با گنجایش مخزن ۲۷ میلیون مترمکعب در حال احداث است که با بهره‌برداری از این سد تامین آب شرب مشکین‌شهر و آب کشاورزی را شاهد خواهیم بود.

سلیمان‌زاده اظهار کرد: جسم این سد که همراه با شبکه آن در حال احداث است تکمیل شده و تنها قسمتی از ابنیه‌های فنی آن باقیمانده که امیدواریم امسال شبکه این سد را نیز به بهره‌‌برداری برسانیم.

وی همچنین به اجرای سد عنبران از محل صندوق توسعه ملی برای حل مشکل آب شرب منطقه‌ عنبران اشاره کرد و افزود: تمامی پروژه‌های آبی این استان و حتی سدهای معیشتی به مرحله اجرا و یا مناقصه رفته تا به شکل جامع از محل صندوق توسعه ملی و تامین اعتبار از این محل عملیاتی و اجرایی شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل موفقیت اجرای این طرح‌ها را در استان اردبیل یادآور شد و گفت:‌ استان اردبیل یکی از استان‌های موفق و پیشتاز کشور در بهره‌گیری از اعتبارات صندوق توسعه ملی با عنایت مقام معظم رهبری و دولت خدمتگزار است که جای دارد از همراهی مسئولان استانی نیز در تامین این منابع قدردانی کنیم.

سلیمان‌زاده افزود: اگر این صندوق عملکرد موفقی را در پرداخت تسهیلات داشته است قطعا با همراهی و کمک سازمان برنامه و بودجه است که در ماه‌های آینده با توجه به ثمربخشی این اعتبارات در اجرای پروژه‌های آبی و خاکی در استان باید منتظر سفر اعضای کمیسیون برنامه و بودجه به این استان باشیم تا از نزدیک نتایج موفقیت‌آمیز اجرای این پروژه‌ها را از محل صندوق مشاهده کنیم.

وی با بیان اینکه حتی برای قطره‌ای از آب این استان برنامه‌‌ریزی دقیق و منسجمی انجام دادیم تا از این منابع به بهترین شکل استفاده شود، خاطرنشان کرد: تاکنون از صندوق توسعه ملی یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منابع دریافت کردیم که بیش از هزار میلیارد تومان آن در شبکه خدآفرین هزینه شده و مابقی اعتبارات در قالب ۵ پروژه آبی - خاکی در استان در حال انجام است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار