فراخوان عمومی «بیتالغزل»؛
اگر در دیدار آینده معلمان با رهبری صحبت کنید، چه خواهید گفت؟
تهران (پانا) - بیتالغزل به عنوان «بستر مستقل جمعسپاری نظرات فعالان تعلیم و تربیت» فراخوانی را برای دریافت نظرات عموم فرهنگیان، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان نظام آموزشی برگزار میکند.

به گزارش بیتالغزل؛ دیدار معلمان با مقام معظم رهبری معمولاً هر ساله در اردیبهشتماه برگزار میشود و ایشان در این دیدار به بیان مطالب مهمی پیرامون معلمان و وضعیت نظام آموزشوپرورش میپردازند. در این راستا «بیتالغزل؛ بستر مستقل جمعسپاری نظرات فعالان تعلیموتربیت» فراخوانی را برای دریافت نظرات عموم فرهنگیان، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان نظام آموزشی برگزار میکند.
سوال محوری این پویش این است که «اگر فرض کنید شما در دیدار سال ۱۴۰۴ فرصت صحبت داشته باشید، چه مواردی را در حضور رهبری مطرح میکنید؟»
مخاطبان در این فراخوان میتوانند به مسائل آموزش و پرورش از دیدگاه خود اشاره کنند و مطالبشان میتواند شامل بیان گزارشی از وضعیت نظام آموزش و پرورش، بیان مساله و مشکل، بیان ایده و راهکاری پیرامون مشکلات، بیان تجربهای مهم و یا اشاره به وضعیت آینده باشد.
گفتنی است دیدارهای مخلتفی از بعد از رهبریِ حضرت آیتالله خامنهای به موضوع آموزش و پرورش اختصاص پیدا کرده است. عمده این دیدارها شامل دیدارهای هرساله ایشان به مناسبت بزرگداشت مقام معلم است که در یکی از روزهای هفته معلم برگزار شده است.
با توجه به مستندات «پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)» از مجموع دیدارها به مناسبت هفته معلم (۳۳ دیدار)، ۱۴ دیدار به صورت مشترک با کارگران، یک دیدار مشترک با کارگران و پرستاران و یک دیدار در سفر استانی گیلان بهصورت مشترک با جوانان و ۱۷ دیدار نیز به صورت اختصاصی با فرهنگیان صورت گرفته که ۲ دیدار آن در سفرهای استانی معظم له به استانهای فارس و کرمان بوده است.
همچنین ۲۲ عنوان شامل گفتوگوی تلویزیونی سال ۱۴۰۰، ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش و پیام به مناسبت روز معلم در سال ۱۳۹۹، سه دیدار با مسئولان آموزش و پرورش، دو دیدار با مسئولان نهضت سوادآموزی، دو دیدار با مسئولان کانون پرورش فکری کودکان، سه دیدار با اعضای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان و مسئولان امور تربیتی، دیدار با معلمان و اساتید در سفر به استان خراسان شمالی، نمایندگان مجلس دانشآموزی، معلمان نمونه، خیرین مدرسهساز، وزیر و شورای عالی تألیف کتابهای درسی، جامعه اسلامی فرهنگیان، مسئولان و معلمان دبیرستان علوم و معارف اسلامی مطهری، پاسخ نامه انتصاب نماینده ولی فقیه در انجمن اسلامی معلمان و اولین دیدار به منظور بیعت معلمان و دانشآموزان نیز عناوینی است که در این سالها پیرامون آموزش و پرورش بوده است. طبیعتاً در این دیدارها اهم مطالب و دیدگاههای ایشان در ارتباط با دستگاه تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش کشور طرح شده است.
نکته قابل توجه اینکه در سه دیدار از مجموع دیدارها نمایندگان معلمان به اظهار نظر پرداختهاند. (سال ۱۳۸۴ در استان کرمان، سال ۱۳۸۵ در حسینیه امام خمینی (ره) و سال ۱۳۹۷ در دانشگاه فرهنگیان)
در ابتدای اولین دیدار از این نوع ایشان فرمودند: «ما با اساتید و دانشجویان جلساتی داشتهایم که به جای اینکه بنده صحبت کنم، افرادی از حضار جلسه صحبت میکردند؛ که تأثیر بسیار خوبی هم دارد؛ چون از زبان افراد صاحبنظر یک قشر، مسائل مورد اهتمام آنها بیان میشود. اینگونه جلسات از تلویزیون هم پخش میشود؛ هم مسؤولان میشنوند، هم مردم میشنوند؛ برای بنده هم بسیار مفید است. ما تاکنون چنین جلسهیی با معلمان نداشتهایم. شاید یکی دو هفته پیش بود که معلمی - نمیدانم با نامه یا با پیغام - اعتراض کرده بود که چرا فلانی برای معلمان چنین جلسهیی را تشکیل نمیدهد. دیدیم حرف درستی است» بنابراین بهنظر میرسد که این ظرفیت وجود دارد که در دیدارهای پیش رو، معلمان فرصت صحبت داشته باشند.
در این راستا بیتالغزل بهدنبال آن است که مستقل از جلسه دیدار و پیش از آن، طی این فراخوان از همه فعالان تعلیم و تربیت دعوت کند که اگر خود را در آن جایگاه در نظر بگیرند، چه نکتهای را مطرح میکنند؟ لازم به ذکر است گزارش این نظرخواهی توسط «بیتالغزل»، پیش از دیدار معلمان بهصورت عمومی در رسانههای خبری منتشر و به دفتر مقام معظم رهبری نیز ارسال خواهد شد.
همه فعالان نظام آموزش و پرورش میتوانند نکات و مطالب خود را از طریق پیوند زیر ثبت کنند:
ارسال دیدگاه