نیشکر تنها محصول کشاورزی که برای کاشت آن هیچ سم و کود شیمیایی استفاده نمیشود
صومعهسرا (پانا) - یک کشاورز صومعهسرایی عنوان کرد نیشکر تنها محصول کشاورزی است که برای کاشت آن هیچ سم و کود شیمیایی استفاده نمیشود به همین دلیل محصولی صد در صد طبیعی و ارگانیک است.
یک کشاورز صومعه سرایی و صاحب کارگاه شکرپزی اهل روستای قاضده صومعهسرا، در خصوص مراحل کاشت و برداشت نیشکر عنوان کرد: «از بیست و پنجم فروردین هر سال ساقه های نیشکر را که از سال قبل یعنی یک هفته قبل از برداشت محصول، برای نشا کنار گذاشته اند، از جایی که انبار کرده اند بیرون می آورند و به مدت یک هفته در آب قرار می دهند تا برای کشت آماده شود.»
کریمی در ادامه گفت: «بعد از شخم زدن زمین ساقه هایی که به اندازه ۱۵ سانتیمتر برش زده اند را در شیارهایی که برای کاشت ایجاد کرده اند به صورت خوابیده قرار می دهند و روی آنها خاک می ریزند ، بعد از ٢۵ روز شروع به وجین و کندن علف های هرز می کنند و زمین را موتور می زنند و تا تابستان کاری به کشتزار نیشکر ندارند.»
وی ادامه داد: «اگر در تابستان گرما زیاد بود یک وعده کشتزار نیشکر را آبیاری میکنند و اواخر آبان ماه یا اوایل آذر شروع به برداشت نیشکر می کنند. وقتی تمام ساقه ها جمع آوری شد شروع به کندن برگ های نیشکر یا در اصطلاح محلی شروع به پر کندن می کنند و نیشکر را بسته بندی میکنند و مرحله به مرحله برای آبگیری می برند.»
وی گفت: «در هر مرحله به اندازه ١٠٠ لیتر آب می گیرند که برای یک بار پخت کافی است و هر سری پخت، ١٢ تا ١۴ کیلو شکر سیاه و ۵ کیلو کف شکر به دست می آید که بعد از آماده شدن راهی بازار می شود.»
این کشاورز در ادامه گفت: «کیفیت شکر سیاه به دو چیز بستگی دارد. اول زمین مرغوب که حتما باید مخلوط گل و ماسه باشد و دوم آشپز ماهر برای پخت. همچنین نیشکر تنها محصول کشاورزی است که برای کاشت آن هیچ سم و کود شیمیایی استفاده نمیشود، به همین دلیل محصولی صد در صد طبیعی و ارگانیک است.»
وی در ادامه بیان کرد: «نیشکر تنها در چند روستای مستعد کشت و برخورداری از زمین مناسب از جمله قاضده، کُلِسر، سنگِجوب، میانده، ملاسرا و شکرباغان کشت می شود.»
دانش آموز خبرنگار: ریحانه حیدری
ارسال دیدگاه