پانا گزارش میدهد:
یک بام و دو هوا در خصوص واگذاری پایانه مسافربری شهرداری کاشمر
کاشمر(پانا) - پایانه مسافربری شهرداری کاشمر که در سال ۹۸ با حکم دادستانی به دلیل عدم استحکام بنا پلمب شده بود در ابتدای امسال با برگزاری مزایده از سوی شهرداری به مستاجر جدید واگذار شده و در این میان حاشیههایی را ایجاد کرده است.
در سال ۸۹ طی یک قرارداد ۱۰ ساله طبقه فوقانی پایانه مسافربری شهرداری کاشمر را برای راه اندازی تالار پذیرایی به بخش خصوصی واگذار می کند. اما در سال ۹۸ با نظر شهردار وقت مبنی بر ناایمن بودن بنای تالار در طبقه فوقانی پایانه مسافربری و امکان بروز حادثه و نظر کارشناسان رسمی و با حکم دادستانی، تالار تعطیل میشود.
ضمن اینکه در ادامه نامه دادستان موجر موظف به ایفای حقوق مستاجر شده است و تاکید شده با توجه به نظریه کارشناسی استفاده از ساختمان مذکور برای هر نوع کاربری عمومی ممنوع است و بنا به مخاطرات ذکر شده از سوی کارشناسان، استفاده از این ساختمان، منوط به بازسازی اصولی و کامل طبق مقررات ملی ساختمان، رفع نقایص و تایید مجدد کارشناسان نظام مهندسی است.
حال با گذشت حدود سه سال از تعطیلی این مجموعه، موضوع بهره برداری مجدد از این مجموعه در دستور کار قرار گرفته و شورای شهر کاشمر در جلسه بهمن ماه سال گذشته، در صورتی مزایده را تایید میکند که نظر نظام مهندسی و کانون کارشناسان دادگستری لحاظ شده باشد. اما شهرداری کاشمر پس از برگزاری مزایده و مشخص شدن برنده مزایده، با امضای قراردادی موضوع تعمیرات اساسی مجموعه را به صورت مشترک با مستاجر جدید در دستور کار قرار داد.
این تصمیم گیری های ضد و نقیض در خصوص استحکام بنا و نحوه واگذاری و هزینه کرد شهرداری در این مجموعه مورد اعتراض اعضای شورای شهر کاشمر قرار گرفته و خواستار حضور شهردار کاشمر و رئیس نظام مهندسی شهرستان در جلسه علنی شورا برای ارائه توضیحات شدند.
شهردار کاشمر نیز با اذعان به اینکه قبل از شروع به کار ما، بازرسی به موضوع این پرونده ورود کرده و خواستار تعیین تکلیف این قرارداد شده است، گفت: این مجموعه طی قراردادی واگذار شده بود که خروجی برای شهرداری نداشت و در حال تبدیل شدن به یک ویرانه بود.
اصغر کوهسرخی با بیان اینکه در راستای رسالت حفظ اموال بیت المال، شهروندان و شهرداری به این موضوع ورود جدی داشتیم و جلسات متعددی با شورا برگزار کردیم، افزود: با ارسال نامه ای به شورا، مصوبه برگزاری مزایده طبقه فوقانی پایانه مسافربری را اخذ کردیم.
وی با اشاره به اینکه استحکام بنا توسط کارشناس رسمی دادگستری انجام می شود و در این راستا مکاتبه ای با یکی از اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری انجام و تاییدیه استحکام بنا صادر شد، بیان کرد: اگر به سوابق احداث این مجموعه برگردیم همه مستندات موجود بیانگر این است که ساختمان پایانه مسافربری در دهه ۷۰ توسط شهرداری کاشمر زیر نظر دفتر فنی استانداری با نظارت ناظر شهرداری احداث شده است.
کوهسرخی یادآور شد: پس از مزایده، مشاهده شد که در اتصالات سقف اجرا شده ضعف هایی وجود دارد تصمیم گرفته شد که در قالب یک قرارداد تعمیرات اساسی در سازه انجام شود. در این راستا یکی از کارشناسان فنی شهرداری را مامور کردیم تا با اعضای نظام مهندسی اقدام کنند و بر اساس نقشه ای که یکی از مهندسین طراح و محاسب تهیه کرده بود سقف سازه مقاوم سازی شود.
وی با اشاره به مشکلات فنی در خصوص کف مجموعه خاطرنشان کرد: با بررسی های انجام شده، مشخص شد که بارهای ثقلی زیادی وارد سقف می شود، بنابراین سبک سازی و جلوگیری از نشت آب به سقف سازه طبقه پایین با جمع آوری محل آشپزخانه در طبقه فوقانی و انتقال آن به بیرون در دستور کار قرار گرفت تا سازه مقاوم سازی شد.
شهردار کاشمر با اذعان به اینکه مهندس فعلی دارای پروانه اشتغال به کار و مورد تایید نظام مهندسی است و قرارداد منعقد شده با برنده مزایده به عنوان مستاجر جدید کاملا شفاف است، ادامه داد: تصویری از نسخه قرارداد امضا شده همچون سایر قراردادهای دیگر شهرداری به شورا ارسال شده است.
وی با تاکید بر اینکه کارشناس رسمی دادگستری قبل از انجام مزایده، استحکام بنا را تایید کرده است، گفت: برابر تایید رئیس نظام مهندسی در طراحی و محاسبات مهندس فعلی می تواند تایید کند در بحث نظارت هم می توانیم یک عضو نظام مهندسی یا یکی از ناظرین شهرداری را برای نظارت معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه دغدغه ما بیشتر از شماست، ابراز کرد: به عنوان شهرداری در چارچوب مصوبه شورا حرکت کردیم و مزایده نیز با حضور دو عضو شورا به عنوان ناظر در کمیسیون برگزار شده است.
همچنین با بیان اینکه تمامی اسناد مزایده در سایت بارگذاری و در قرارداد فی مابین شهرداری و مستاجر موضوع تعمیرات اساسی ذکر شده است، تصریح کرد: تمامی فرایندها به صورت کاملا قانونی در حال انجام است و فعالیت های اجرایی نیز زیر نظر یکی از مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی در دست انجام است.
کوهسرخی با تاکید بر اینکه با مطالعه قرارداد بسیاری از شبهات برطرف می شود، افزود: بر اساس قرارداد تعمیرات اساسی به عهده شهرداری است و در این راستا بر اساس توافق انجام شده موجر تامین کننده مصالح مورد نیاز و مستاجر پرداخت کننده هزینه های مربوط به دستمزد نیروی کار شده است.
وی با یادآوری اینکه عملیات نوسازی و بهسازی طبقه فوقانی پایانه مسافربری زیر نظر ناظران شهرداری در حال انجام است، از نظام مهندسی خواست تا با کمک و همراهی زمینه بهره برداری از سرمایه ای که بلااستفاده رها شده است را فراهم کنیم.
شهردار کاشمر با تاکید بر اینکه دغدغه ای که اعضای شورای شهر دارند را ما هم داریم، بیان کرد: امیدواریم با مقاوم سازی تالار و کمک همه دوستان صاحب نظر در تمامی حوزه ها اقدام خوبی در این زمینه انجام شود.
سیدرضا علوی رئیس فعلی نظام مهندسی شهرستان در خصوص صحبت های شهرداری اعلام بی اطلاعی کرد و افزود : نامهای مبنی بر تایید استحکام بنا صادر نکردیم.
همچنین وی با توجه به اینکه حضور یکی از مهندسین عضو نظام مهندسی در جریان تعمیرات اخیر طبقه فوقانی پایانه مسافربری بنا به درخواست شهرداری بوده و در این خصوص هیچ مکاتبه ای برای معرفی مهندس انجام نشده و نامه ای هم مبنی بر تایید استحکام بنا صادر نکردیم، گفت: شهردار وقت در زمان حادثه سقز استعلامی از نظام مهندسی برای وضعیت استحکام بنای ساختمان پایانه مسافربری داشتند که در جریان آن گروهی از مهندسین رشته معماری، ابنیه و تاسیسات مکانیکی و برقی را به محل اعزام کردیم.
وی با بیان اینکه سازه این ساختمان سبک است و باتوجه به اینکه بیش از ۳۰ سال از ساخت آن می گذرد و نباید بارگذاری مجدد انجام شود، ابراز داشت: در صورت بارگذاری جدید باید پی ساختمان و میلگردهای داخل شناژ بررسی شود که آیا این سازه جوابگوی بارگذاری بار جدید است یا نیست؟
رئیس فعلی نظام مهندسی کاشمر با اذعان به اینکه اخیرا متوجه شدیم که شهرداری طبقه فوقانی پایانه مسافربری را با برگزاری مزایده به فرد دیگری به عنوان برنده مزایده واگذار کرده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه برنده مزایده اقدام به تخریب طبقه فوقانی پایانه مسافربری برای بازسازی و ایجاد تغییرات و استحکام کرده است، بنابراین طی بازدید میدانی که انجام شد متوجه تخریب ساختمان به شکل غیراصولی و یکسری ایرادات وارد شده منجر به بروز آسیب به طبقه همکف شدیم.
یکی دیگر از اعضای شورای شهر کاشمر نیز با بیان اینکه موضوع تالار بعد از یک سال و نیم سرگردانی و معطلی مستاجر قبلی به این نتیجه رسیدیم که مزایده برگزار شود، گفت: حرف های ضد و نقیضی در خصوص قرارداد اعم از مدت زمان و نحوه بازسازی و نوسازی آن می شنویم. به طوری که شهردار مدعی است که شهرداری تنها آهن و میلگرد را تعهد کرده و مابقی به عهده مستاجر است اما مسئول واحد حقوقی اعلام می کند که تمام موارد در اجرای نوسازی و تعمیرات اساسی بر عهده شهرداری است که به این معنی است که قرارداد جدید شهرداری هیچ شفافیتی ندارد
محمد صادقی با اشاره به اینکه هدف از طرح این موضوع پیشگیری از حوادث احتمالی است، در پاسخ به سوال یکی از همکارانش که چرا هشت سال در این خصوص سکوت کردید، یادآور شد: ما هم هشت سال به دلیل اینکه در حوزه ابنیه تخصص نداشتیم، اشتباه کردیم و امروز می خواهیم جلوی آن را بگیریم.
همچنین وی با بیان اینکه هزینه ای که از جیب شهروندان خرج می شود حیف و میل بیت المال است، ادامه داد: در همین جلسه کاملا مشخص است که طرح و برنامه ای برای این پروژه وجود ندارد نه پیمانکاری مشخص شده، نه مکاتبه ای با ناظر پروژه انجام شده، قرارداد و هزینه کرد هم مشخص نیست.
خبرنگار دانش آموز: علیرضا عربی
ارسال دیدگاه