رئیس دانشگاه تبریز:
مطالبه و پرسش حق دانشجو است
تبریز(پانا) - رئیس دانشگاه تبریز، مطالبهگری، عدالتخواهی، پرسش و سوال را حق دانشجو دانست و وظیفه خود را پاسخگویی با روشهای صحیح و مسالمتآمیز به این مطالبهگری خواند.
صفر نصرالهزاده، در آئین تجلیل از فعالان حوزهی مشاوره و سلامت روان دانشگاه تبریز، ضمن تقدیر از زحمات مشاوران در راهنمایی دانشجویان، اظهار کرد: همهی ما در هر کار و رشتهای که هستیم، به مشاوره و راهنمایی نیاز داریم و بسیاری از گرفتاریهای امروز، در اثر کم رنگ بودن نقش مشاوران مطمئن و دلسوز بهوجود آمده است.
نقش مشاورهای والدین باید پررنگ تر شود
وی ادامه داد: پدر و مادر بهترین و صادقترین مشاور برای فرزندان هستند اما امروزه پیشرفت تکنولوژی و گسترش فضای مجازی که انبوهی از اطلاعات مبهم و بدون منبع مطمئن و نامشخص را ارائه میدهند، فرصت بهرهگیری از مشاورهی والدین را کاهش داده و جوانان و نوجوانان بیشتر وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند.
رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به ظرفیت بالای اساتید دانشکدهی علوم تربیتی، افزود: مشاوران کار بسیار ارزشمندی دارند چراکه بعضی از افراد با اعتماد به مشاوران، موضوعاتی را که حتی نمیتوانند با والدین خود در میان بگذرانند، با مشاوران مطرح میکنند، بنابراین راهنمایی مشاور موجب تغییر سرنوشت فرد و حتی خانوادهی او شده و امید و آرامش را به زندگی افراد برمیگرداند.
نبود مشاوره و راهبری، بزرگترین خلاء در بین دانشجویان است
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در شرایط کنونی که به خاطر شیوع ویروس کرونا در مورد مشاوره و راهبری در بین دانشجویان، خلاء بسیار بزرگی بوجود آمده است، انتظار ما از مشاورین مرکز مشاورهی دانشگاه و اساتید دانشکدهی علوم تربیتی این است که با ارائهی مشاوره به دانشجویان، ما را در پیشبرد اهداف دانشگاه یاری نمایند.
مطالبات دانشجویی باید در شأن دانشجو و دانشگاه باشد
نصرالهزاده در خصوص اتفاقات اخیر دانشگاه نیز گفت: برخی از مطالبات دانشجویان در وقایع اخیر بهحق و قابل پیگیری است. اما متاسفانه در هیچ برههی زمانی سطح مطالبات دانشجویی تا این اندازه تنزل پیدا نکرده بود.
وی با بیان اینکه هیچ جامعهای با آشوب، فحاشی و تهمت زدن به دیگران پیشرفت نخواهد کرد، خاطرنشان کرد: پیشرفت بهوسیلهی منطق، گفتمان، استقامت، کار و تلاش و البته توکل به خدا دست یافتنی است.
دانشگاه محل گفتمان و مرکز فرهیختگان است
رئیس دانشگاه تبریز با ذکر این نکته که دانشجویان امانتی از طرف والدین در دانشگاه هستند، افزود: چرا باید اجازه دهیم عدهای با هدایت از بیرون، تحصیل و امنیت ۲۱ هزار دانشجو را دچار اخلال کنند؟ ما تفاوت بین دانشجوی معترض و آشوبگر را بهخوبی میدانیم و مطمئنا با عاملین این حوادث برخوردی جدی خواهیم کرد چرا که ما در راه این انقلاب هزینههای زیادی دادهایم.
وی افزود: ما سالها در این دانشگاه حاضر بوده و رابطهی بسیار صمیمی و خوبی با دانشجویان داریم. دانشگاه محل گفتمان و مرکز فرهیختگان است؛ فحاشی و درگیری جایی در دانشگاه ندارد. ما پیگیر مطالبات و مشکلات دانشجویان، اساتید و کارکنان هستیم. مطالبهگری، عدالتخواهی، پرسش و سوال حق دانشجو است و وظیفهی ما پاسخگویی است و شایسته است که دانشجویان نیز با روش های صحیح و مسالمت آمیز مطالبهگری نمایند.
براساس این گزارش، در پایان این مراسم همکاران شاغل و بازنشستهی مرکز مشاوره، مشاوران شاغل در دانشکدهها و خوابگاهها و اعضای کانون دانشجویی همیاران سلامت مورد تجلیل قرار گرفتند.
ارسال دیدگاه