ثبت ملی نان محلی تمیجان رودسر
رشت (پانا) - مهارت پخت نان محلی تمیجان رودسر در فهرست آثار ملی ثبت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گیلان، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: مهارت پخت «نان سنتی تمیجان رودسر» معروف به «نان برنجی» و یا «نان لاکو» با قدمتی ۱۵۰ساله در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت.
ولی جهانی با اشاره به بررسیهای باستان شناسی در روستای تمیجان رودسر و پیداشدن آثار به جا مانده از سادات کیایی در این منطقه، افزود: چون این قوم در دوره صفویان و تیموریان، حدود ۴۰۰ سال پیش زندگی میکردند، پس قدمت این نان ممکن است به سالهای بسیار دور هم برسد.
وی با بیان اینکه این نان محلی با استفاده از آرد برنج، آب و نمک در تنورهای سنتی دست ساخت، در روستای تمیجان رودسر پخت میشود، افزود: هم اکنون این نان در شهر رودسر، لنگرود و بخشهای از شهرستان املش هم پخته میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: فرآیند ثبت این مهارت از طریق وزارتخانه در دست انجام است و به زودی حکم ابلاغی آن صادر خواهد شد.
ارسال دیدگاه