عضو سازمان نظام صنفی رایانهای: تمامی برندهای موبایل تا پایان سال مشمول رجیستری میشوند
تهران (پانا) - عضو سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه براساس برنامه تعیین شده تمامی برندهای موبایل تا پایان سال مشمول رجیستری میشوند، میگوید گوشیهای ال جی نیز از امروز مشمول طرح ریجیستری شدهاند و مابقی برندها نیز اعلام میشوند اما ممکن است مهلت مشمول شدن به سال جدید موکول شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای، حسین غروی رام ،با بیان اینکه به گفته حمیدرضا دهقانینیا معاون فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تمامی برندهای موبایل تا پایان سال مشمول طرح رجیستری می شوند، گفت: بازار ۲.۲ میلیارد دلاری سالانه موبایل دارای رقم قابل توجه ۹ درصد ارزش افزوده است که دولت از این رقم چشمپوشی نمیکند و علاوه بر این، فروش گوشی در این بازار نیازمند شبکه فروش رسمی است که از فعالیت اقتصادی مربوطه مالیات بر عملکرد به دولت باز خواهد گرداند بنابراین عزم دولت برای وعده تکمیل اجرای این طرح به اندازه کافی جدی است.
وی ادامه داد: اگر طرح به مشکل فنی برنخورد که قطعاً نمیخورد، وعده مشمول شدن تمامی برندهای گوشی تا پایان سال انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که مدت کمی تا پایان سال فرصت است و هنوز برندهای زیادی باقی ماندهاند، گفت: طبق وعده، برندها اعلام میشوند و شاید مهلت مشمول شدن به سال جدید موکول شود.
وی تأکید کرد: گوشیهایی که واردات آنها از طریق مبادی رسمی انجام میشود، پس از اجرای رجیستری دچار افزایش قیمت نمیشوند.
این عضو سازمان نظام صنفی رایانهای همچنین با اعلام وضعیت عرضه و تقاضا در بازار موبایل ایران، اظهار داشت: به طور میانگین هر ماه در ایران ۶۰۰ هزار دستگاه موبایل به فروش میرسد که البته در گذشته این آمار یک میلیون دستگاه اعلام میشد که قطعاً میزان فروش تلفن همراه نسبت به گذشته کاهش داشته است.
این عضو انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی ادامه داد: ارزش بازار موبایل در کشور ۲.۲ میلیارد دلار در سال معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان است که ۷.۲ میلیون دستگاه در سال به فروش می رسد. البته پیش از این آمار فروش ۱۲ میلیون دستگاه در سال اعلام میشد.
وی ادامه داد: به طور میانگین قیمت فروش هر گوشی موبایل در ایران یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
به گفته وی، رده قیمتی موبایل در ایران به ۷ دسته صفر تا ۹۹ دلار، ۱۰۰ تا ۱۹۹ دلار، ۲۰۰ تا ۲۹۹ دلار، ۳۰۰ تا ۳۹۹ دلار، ۴۰۰ تا ۴۹۹ دلار، ۵۰۰ تا ۵۹۹ دلار و ۶۰۰ دلار به بالا تقسیم میشود که معادل صفر تا ۵۰۰ هزار تومان، ۵۰۰ تا یک میلیون تومان، یک میلیون تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، یک میلیون و ۵۰۰ تا دو میلیون تومان، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون تومان و ۳ میلیون تومان به بالا است.
وی گفت: با دلار تقریباً ۵ هزار تومان در این تقسیمبندی قیمتی، آمار فروش از نظر تعداد و ریال به ترتیب ۱۷ درصد، ۲۴ درصد، ۲۶ درصد، ۱۰ درصد، ۶ درصد، ۲ درصد و ۱۵ درصد و از نظر ریالی، ۲ درصد، ۱۰ درصد، ۱۹ درصد، ۱۳ درصد، ۸ درصد، ۴ درصد و ۴۴ درصد را به خود اختصاص دادهاند.
غروی رام ادامه داد: به این معنی که برای مثال رده قیمتی صفر تا ۵۰۰ هزار تومان ۱۷ درصد سهم بازار دارد که ارزش ریالی معادل ۲ درصد بازار را به خود اختصاص می دهد.
وی ادامه داد: طبق این آمار ۷۰ درصد گوشیهای فروخته شده در بازار ایران زیر یک میلیون تومان قیمت دارند در عین حال حدود ۵۰ درصد حجم ریالی بازار در اختیار گوشیهایی با قیمت ۲ تا ۳ میلیون تومان و در حدود میانگین قیمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
عضو سازمان نظام صنفی رایانهای گفت: با افزایش نرخ ارز، توان مردم برای خرید گوشی کم میشود و پیشبینی میشود دسته میانی که رده ۲ تا ۳ میلیون تومان است و اکنون ۸ درصد بازار را به خود اختصاص داده، کم خواهد شد و از بین برود، با این تفسیر، دو دسته شامل گوشیهای زیر ۲ میلیون تومان و بالای ۳ میلیون تومان وجود خواهند داشت و تقویت می شوند.
وی ادامه داد: در دسته گوشیهای زیر ۵۰۰ هزار تومان میانگین قیمت هر گوشی ۱۶۵ هزار تومان است که این بازار با فروش ماهانه ۲ هزار عدد گوشی، گردش مالی ۱۷ هزار میلیارد تومانی دارد. ۷۵ درصد این بازار در اختیار نوکیا، بخشی سامسونگ، هواوی، تکنو و بلو است و ۲۵ درصد به برندهای چینی و بدون نام که بسیار بیکیفیت هستند و خدمات پس از فروش به مشتری ارائه نمیکنند، تعلق دارد.
ارسال دیدگاه