محققان سوئدی پی بردند؛
شیر پروبیوتیک با کاهش عوارض بارداری همراه است
تهران (پانا) - مطالعه جدید نشان میدهد باکتریهای خوب موجود در شیر پروبیوتیک با کاهش خطر عوارض بارداری مرتبط است.
به گزارش مهر، باکتریهای خوب موجود در شیر پروبیوتیک غالباً حاوی خواص متعددی برای سلامت هستند.
مطالعه جدید محققان دانشگاه ساهلگرنسکا گوتنبرگ سوئد نشان میدهد: زنان بارداری که شیر حاوی باکتریهای پروبیوتیک مینوشند کمتر با زایمان زودرس یا پره اکلامپسی (فشارخون بالا در بارداری) مواجه میشوند.
البته به گفته محققان زمان مصرف شیر پروبیوتیک بسیار مهم است. زنانی که شیر پروبیوتیک در اوایل بارداریشان نوشیده بودند، ۲۱ درصد کمتر زایمان زودرس داشتند. به گفته محققان این تأثیر در مورد زنانی که قبل یا بعد از بارداری چنین شیری نوشیده بودند وجود نداشت.
در مورد عارضه پره اکلامپسی هم، ۲۰ درصد کاهش در مورد زنانی که اواخر بارداریشان شیر پروبیوتیک نوشیده بودند مشاهده شد، و در زنانی که در ابتدای شروع بارداری یا قبل از بارداری این شیر را مصرف کرده بودند مشاهده نشد.
مهسا نوردویست، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید:«مصرف محصولات شیر پروبیوتیک در طول اوایل بارداری ریسک زایمان زودهنگام را کاهش میدهد و مصرف این محصولات در طول نیمه آخر بارداری احتمالاً ریسک فشارخون بالا در طول بارداری را کاهش میدهد.»
تیم تحقیق دادههای بیش از ۷۰ هزار بارداری را در نروژ بررسی کردند. این مطالعه بلندمدت از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ را شامل میشد.
به گفته نوردویست، «هر دو عارضه پره اکلامپسی و زایمان زودهنگام بواسطه میزان بالا التهاب در بدن روی میدهد. از اینرو به نظر میرسد پروبیوتیک ها موجب کاهش التهاب و در نهایت این خطرات میشوند.»
البته وی تأکید میکند که هنوز تأثیر مصرف پروبیوتیک برای پیشگیری از این عوارض بارداری به اثبات نرسیده و نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه است.
ارسال دیدگاه