نشست شورای امنیت درباره ایران با اصرار آمریکا
تهران (پانا) - شورای امنیت سازمان ملل متحد با وجود اختلاف نظرهای شدید با آمریکا، به اصرار این عضو دائم، درباره ایران تشکیل جلسه می دهد اما روسیه خواستار نشست غیرعلنی پیش از این جلسه شد.
به گزارش ایرنا، این نشست قرار است ساعت ۳ به وقت محلی برگزار شود و طبق برنامه اعلام شده، پیش از این نشست هم یک جلسه غیرعلنی به درخواست روسیه در سالن جانبی شورای امنیت برگزار خواهد شد که اگر در آن به نتیجه ای نرسند، احتمال برگزاری نشست ساعت ۳ به حداقل خواهد رسید.
تا کنون هیچ یک از اعضا درباره قطعنامه یا بیانیه احتمالی اظهار نظری نکرده اند و شنیده ها حکایت از آن دارد که روسیه درخواست رای گیری طبق آئین نامه برای قرار گرفتن موضوع ایران در دستور کار خواهد داشت. از این رو اگر ۹ نفر از اعضا رای مثبت دهند، جلسه با موضوع ایران ادامه خواهد یافت.
نیکی هیلی نماینده آمریکا روز دوم ژانویه و به دنبال برخی ناآرامی ها در ایران، به جمع خبرنگاران حاضر در سازمان ملل متحد آمد و با متهم کردن ایران به نقض حقوق بشر و آزادی بیان، اعلام کرد به دنبال آن است تا نشست شورای امنیت در نیویورک و کمیسیون حقوق بشر در ژنو برگزار شود.
متعاقب آن و در همان روز، نماینده قزاقستان که ریاست دوره ای شورای امنیت را به عهده دارد به خبرنگاران گفت تا کنون موضوع ایران در دستور کار نیست اما اگر اعضای شورای امنیت چنین درخواستی را ارائه کنند، آمادگی برای انجام آن وجود دارد.
پنج شنبه شب سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که قرار است این نشست در ساعت ۳ بعد از ظهر به وقت محلی(۱۱.۳۰ به وقت ایران) برگزار شود.
در همین حال، اعضای دیگر شورای امنیت به خصوص روسیه، اظهار نظر متفاوتی درباره این درخواست آمریکا دارند به گونه ای که ماریا زاخاروف سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به چگونگی برخورد مقامات آمریکا با تجمعات اعتراضی گفت: شاید نماینده آمریکا حرف های شنیدنی از چگونگی دستگیری و سرکوب اعتراضات در فرگوسن یا وال استریت داشته باشد.
مارگوت والستروم وزیر خارجه سوئد هم در واکنش به تاکید دولت آمریکا برای پیگیری تحولات کنونی ایران در شورای امنیت سازمان ملل گفت که وظیفه این شورا پیگیری مسائل مرتبط با امنیت و صلح بینالمللی است اما درباره وضعیت فعلی ایران، راههای دیگری هم برای پیگیری مساله وجود دارد.
وندی شرمن معاون پیشین وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده امریکا هم در یادداشتی در تایم نوشت بدون تردید رئیسجمهوری (امریکا) و متحدانش این طور فکر میکنند که اکنون زمان مناسبی برای از بین بردن توافق است و چنین کاری شاید به ایرانیهایی که در اعتراض به حکومتشان به خیابانها رفتهاند، کمک خواهد کرد اما این قرائت اساسا به دلیل خوانش غلط از شرایط است.
وی افزود: هیچ کدام از ما نمیدانیم که در روزهای اینده چه اتفاقی خواهد افتاد. آنچه که اهمیت دارد آن است که رئیسجمهوری ترامپ دست به اقداماتی نزند که ما را در مسیر ممانعت از شنیده شدن صدای مردم ایران قرار دهد.
غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل هم اقدامات مداخلهجویانه فاحش دولت آمریکا را در تناقض با قواعد حقوق بینالملل دانست و اعلام کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد همه کشورها چنین سیاستها و سخنان خطرناکی را محکوم کرده و از دولت ایالات متحده بخواهند مسئولانه عمل کند و بر اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل پایبند بماند.
ارسال دیدگاه