گزارش/
خانهکلانتر تبریز به مجموعهفرهنگی، تاریخی تبدیلمیشود/احیایبناهای فرسوده
تبریز (پانا)- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به همراه مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان از بنای تاریخی کلانتر تبریز بازدید و تعاملات اولیه همکاری را جهت آغاز پروژه مرمت این بنا، انجام دادند.
جعفر پاشایی در جریان این بازدید گفت: یکی از اقدامات اساسی و اولویت دار آموزش و پرورش برای سال ۹۷ بازسازی و تبدیل این خانه به یک مجموعه فرهنگی، تاریخی با نظارت میراث فرهنگی استان خواهد بود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اظهار کرد: طی چند روز آینده با نظارت میراث فرهنگی و انجام اقدامات فنی عملیات ایستایی و مقاوم سازی این خانه تاریخی صورت و در سه ماه آینده برنامه ریزی برای تامین اعتبار لازم جهت مرمت این بنا در سال ۹۷ و انجام عملیات مرمتی انجام خواهد گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در سخنانی گفت: عملیات استحکام بخش و ایستایی این مجموعه تاریخی با نظارت گروه فنی میراث فرهنگی و با همکاری اداره کل آموزش و پرورش وارد مرحله عملیاتی می شود.
وی گفت: برآورد ریالی و برنامه عملیات مرمت و احیا خانه تاریخی، ثبتی کلانتر توسط اداره کل میراث فرهنگی استان ارائه می شود و در سال ۹۷ عملیات مرمتی این مجموعه تاریخی با نظارت میراث فرهنگی و تامین اعتبار لازم از سوی آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی اجرا خواهد شد.
مرتضی آبدار با قدردانی از تلاشهای مدیر کل آموزش و پرورش در صیانت از میراث فرهنگی و توسعه خدمات گردشگری گفت: اقدامات ارزشمندی در اسکان میهمانان در ستادهای اسکان فرهنگیان، ساماندهی و بهسازی باغ فتح آباد و نیز مرمت دبیرستان فردوسی صورت گرفته است.
خانه و باغ "میرزا ابراهیم خان باغمیشهای" ملقّب به شرفالدّوله و مشهور به "کلانتر" (۱۲۳۱-۱۳۱۱ ه.ش) مربوط به دوره قاجار است که در خیابان عباسی تبریز، کوچه هاشمی، پلاک ۲۳ واقع شده و در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۷۱۲ در فهرست آثار ملّی به ثبت رسیده است. میرزا ابراهیم خان شرفالدّوله باغمیشهای نماینده تبریز در دوره اوّل مجلس شورای ملّی، سوّمین شهردار تبریز بود که دوبار کرسی شهرداری تبریز را به خود اختصاص داد.
این بنا کوشکی در داخل باغی به مساحت ۶۵۵۰ متر مربع بخشی از باغ قدیمی و با اعیانی ۱۰۴۰ متر مربع در دو طبقه که قباله آن به نام خانه می باشد . معماری این بنا ملهم از معماری قفقاز می باشد که اجرای آن به دست مهرازان وبنایان ایرانی بوده است و در حال حاضر تحت تملک آموزش و پرورش استان است.
ارسال دیدگاه