مرگ ۶۰۰ مبتلا به "آنفلوانزای خوکی" در هند
مقامات بهداشتی هند روز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کردند: حدود ۶۰۰ نفر در سال جاری میلادی براثر ابتلا به بیماری آنفلوانزای خوکی جان خود را از دست داده اند.
به گزارش پانا؛ براساس جدیدترین آمار منتشر شده حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در هند از ابتدای سال جاری میلادی به بیماری آنفلوانزای خوکی مبتلا شده اند.
ایالت های ماهاراشترا با ۲۸۴،گجرات ۷۵ ،کرالا۶۳ و راجستان با ۵۹ مورد مرگ به ترتیب بیشترین جان باختگان آنفلوانزای خوکی را به خود اختصاص داده اند.
براساس این گزارش ،۲۸۴ نفر در پایتخت هند به بیماری آنفلوانزای خوکی مبتلا شده اند که چهار نفر از این افراد جان خود را از دست داده اند.
دکتر جاگدیش پراساد، رئیس سازمان خدمات بهداشتی هند، یکی از دلایل اصلی مرگ افراد مبتلا به آنفلوانزای خوکی را مراجعه نکردن به موقع به پزشک عنوان و اظهار کرد: مردم باید به محض مشاهده علائم آنفلوانزای خوکی با مراجعه به پزشک تحت درمان قرار گیرند.
وی تصریح کرد؛ یک تیم پزشکی واکنش سریع توسط دولت برای بررسی روند رو به رشد شیوع بیماری آنفلوانزای خوکی در ایالت ماهاراشترا مستقر شده است.
پزشکان هندی از احتمال جهش ویروس اچ ۱ان ۱که عامل بیماری آنفلوانزای خوکی است نگران هستند.
دکتر اروپ باسو یک پزشک قفسه سینه گفت: آنفلوانزای خوکی معمولا در فصل زمستان یا پس از پایان فصل باران شیوع می یابد اما امسال از ماه ژوئن این بیماری گسترش یافته که این باعث نگرانی کارشناسان شده است.
دکتر سوران جیت چترجی یک مشاور ارشد در بیمارستان آپولو دهلی نو اظهار کرد: موسسه ملی ویروس شناسی و مرکز ملی کنترل بیماری باید علل شیوع ناگهانی بیماری آنفلوانزای خوکی را بررسی کند.
شستشوی مرتب دستها،استفاده از ماسک و تماس نداشتن دست آلوده با بینی، دهان و چشم از توصیه های کارشناسان بهداشتی به مردم برای جلوگیری ازابتلا به این بیماری است.
از سال ۲۰۰۹ سال شیوع بیماری آنفلوانزای خوکی تاکنون بیش از چهار هزار نفر در هند براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
این ویروس نخستین بار در سال ۱۹۱۸ میلادی در آمریکا شناخته شد و پس از یک دوره طولانی در آوریل ۲۰۰۹ دوباره این بیماری به نام انفلوآنزای نوع A یا خوکی با شکل، قدرت و توانایی بیماری زایی متفاوت از گذشته در کالیفرنیای جنوبی آمریکا گزارش شد و پس از آن در کشورهای مکزیک، کانادا و اروپا مشاهده شد.
قدرت بیماری زایی این ویروس سه برابر ویروس آنفلوآنزای معمولی بوده و بیشترین شیوع آن در فصل زمستان است.
تب، سرفه، گلو درد، سردرد، لرز، کوفتگی عضلانی و در برخی از افراد اسهال و استفراغ از علائم آنفلوآنزای نوع آ (H۱N۱) است.
دوره انتقال این بیماری از یک تا هفت روز بعد از آغاز علائم بیماری و با داشتن تماس نزدیک صورت می گیرد.
معمولا قسمت فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می کند و تنها در یک تا دو درصد می تواند منجر به مرگ شود.
منبع:میزان
ارسال دیدگاه