رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف :

طرح پایش سرمی بیماری بروسلوز در دام های سبک شهرستان خوسف آغاز شد

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف گفت : بروسلوز نوعی بیماری عفونی واگیردار است که به لحاظ مشترک بودن بین انسان و دام از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، که مردم باید از مصرف لبنیات به صورت خام خودداری کنند.

کد مطلب: ۶۳۴۴۳۳
لینک کوتاه کپی شد

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف هدف از اجرای این طرح بررسی سرمی بیماری بروسلوز، وضعیت واکسیناسیون جمعیت دام سبک به لحاظ سطح تیتر واکسن و میزان اثربخشی واکسیناسیون علیه این بیماری اعلام کرد و گفت: بروسلوز ، نوعی بیماری عفونی واگیردار است که به لحاظ مشترک بودن بین انسان و دام از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، که از شهروندان تقاضا می شود از مصرف لبنیات به صورت خام خودداری کنند.

رضا محمودی زاوه با بیان این که این بیماری ضررهای اقتصادی بی شماری به صنعت دامپروری تحمیل می کند ، افزود: برجسته ترین زیان ها سقط جنین ، تولد نوزادان مرده و پایین آمدن راندمان تولید شیر و گوشت است که گله را از وضعیت عادی خارج می سازد.

وی افزود : با توجه به اهمیت و نقش پرورش دام در اقتصاد خانوار روستایی و همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی استان بویژه شهرستان خوسف و پرورش گوسفند و بز به صورت بومی و سنتی ، پیشگیری و پایش بیماری ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است لذا نمونه گیری و آزمایش خون فقط در بره و بزغاله های ماده انجام خواهد شد و از دامداران می خواهیم همکاری لازم با کارشناسان این شبکه به جهت اجرای کامل این طرح داشته باشند.

برگزاری کلاس های آموزشی لازمه پیشگیری و آگاهی بخشی

رئیس شبکه دامپزشکی خوسف در مورد بیماری تب کریمه کنگو ، نیز گفت : با توجه به شیوع بیماری مذکور در کشور و به دنبال تاکیدات مدیر کل دامپزشکی استان در خصوص برگزاری کلاس های آموزشی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای روستاییان و دامداران ، کلاس های آموزشی با موضوع راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری با حضور دامداران و اهالی روستاها در مساجد شهرستان خوسف برگزار شده است .

محمودی زاوه بیماری تب کریمه کنگو را یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده عنوان کرد و یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود لذا دامداران ، قصابان ، کارگران کشتارگاه و پرسنل دامپزشکی بیشتر در معرض خطر این بیماری قرار دارند ضمن اینکه شهروندان از ذبح غیر بهداشتی دام و خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی پرهیز کنند ، گوشت مهمور به مهر دامپزشکی خریداری کنند و از خرید گوشت گرم خودداری نمایند و در صورت خرید گوشت تازه باید قبل از مصرف به مدت 24 ساعت در دمای یخچال(4 درجه) نگهداری کنند و بدانند که پیشگیری به عنوان بهترین راه مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو می باشد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار