بهروز غریب پور در پنل «برجام و فرهنگ»:

روی صحنه نرفتن اصغرفرهادی درمراسم اسکار یعنی ماهم دیپلماسی را می دانیم

بهروز غریب پور در پنل «برجام و فرهنگ» در همایش ایران فرهنگی در جهان امروز، خطاب به دکتر صالحی، گفت: روی صحنه رفتن انوشه انصاری و فیروز نادری و روی صحنه نرفتن اصغر فرهادی در مراسم اسکار یعنی اینکه ما هم دیپلماسی را می دانیم.

کد مطلب: ۶۰۲۳۹۲
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، پنل دوم همایش ایران فرهنگی در جهان امروز اختصاص داشت به موضوع «برجام و فرهنگ» که با حضور دکتر علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، بهروز غریب پور کارگردان تئاتر و محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد.

در ابتدای این پنل بهروز غریب پور گفت: از دکتر صالحی امیری تشکر می کنم که به جای سیمای جمهوری اسلامی ایران این فضای کوچک را برای صحبت کردن ایجاد کردند. پنل قبلی نشان داد چقدر دل های ما پر است و چقدر خرف برای گفتن داریم.

وی به بیان خاطره ای درباره اهمیت فرهنگ در برخی از کشورها پرداخت و گفت: در سال ۱۹۷۷ وقتی که من به ایتالیا رفته بودم و در حال تماشای یک برنامه تلویزیونی بودم، دیدم که سولیست در حال نواختن پیانو است. بعد از مدتی که داشت می نواخت، به طرف دوربین برگشت و گفت: متاسفانه به خاطر مشغله کاری که در وزارت آموزش و پرورش داشته ام، مدتی است پیانو تمرین نکرده ام. من تازه فهمیدم که او وزیر آموزش و پرورش ایتالیا بوده است ! نمی دانم در دولت آقای روحانی چه کسی ساز می زند و چه کسی آواز می کند!؟ کدامتان بدون اینکه کسی از شما دعوت کند، به یکی از این همه گالری که در تهران است سر می زنید!؟ می ترسم بپرسم کدام تان کتاب های جدید را خوانده اید و ...

غریب پور تصریح کرد: بقای هر دولتی نهایتا ۸ سال است اما شاید تنها کسانی مانند حاج محمود دعایی در ذهن اهل فرهنگ می مانند که بدون اینکه دعوت شوند به همه برنامه های فرهنگی و هنری سر می زنند و می روند و ما را سرافراز می کنند.

در ادامه محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران سوال خود را خطاب به دکتر صالحی، اینگونه عنوان کرد: من مایلم از آقای علی اکبر صالحی بپرسم که ماجرای برجام چقدر برنامه ریزی شده بود؟ و چقدر به اتفاق نزدیک بود؟

صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال سخنان خود را آغاز کرد، وی گفت: یکی از محرک های هر جامعه ای قطعا امید است، چه امید فردی چه امید اجتماعی و اگر نباشد انسان و جامعه از حرکت می ایستد . ما یک دولت داریم و یک ملت. دولت در یک جایگاه نشسته است و ملت هم از او سوال می پرسد اما واقعیت این است که باید ملت به دولت کمک کند تا جامعه پویا شود. هنر کاری می کند که چرخ دنده های جامعه خرد نشوند و به واقع هنر به معنای ایجاد زمینه چرخش همه امور یک جامعه است آن هم چرخی به آسانی. البته هنر باید درست درک شود و درست هم نشر پیدا کند .

معاون رئیس جمهور ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران مانند یک موجود زنده است این را باید بدانیم که قطعا هیچ اتفاقی در خلاء رخ نمی دهد و حتما باید زمینه ای برای آن وجود داشته باشد. محرک انقلاب، بیداری مردم در دوران مشروطه بود و این تا بهمن ۵۷ و تجلی انقلاب اسلامی ادامه یافت. بعد از انقلاب ما دوران بالندگی را شروع کردیم و جهتی را هم که انتخاب کرده بودیم یک جهت درست بود. طبیعی است در راهی که می رویم، گاهی با موانعی روبرو می شویم، گاهی تند و گاهی کند می شویم. الان هم که گردنه ترامپیسم را پیش رو داریم .

وی تصریح کرد: ملت ما از گردنه ها با تدبیر عبور کرده است. ما همه مسوولیم که تدبیر کنیم و زندگی مان را نظم ببخشیم. تدبیر تقدیر هم دارد و اگر این انقلاب را ارزیابی کنیم می بینیم تقدیر و تدبیر تواما بوده اند. از عمر انقلاب اسلامی تنها ۳۷ سال می گذرد که در مقابل بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ سال تاریخ مکتوب ملت ما، زمان زیادی نیست و در واقع سطری است از یک پاراگراف، از یک کتاب قطور که این ملت ساخته است . متاسفانه انتظارات فراوان است؛ ما ملتی پرتحرک و در عین حال خیلی عجول هستیم. مثلا می خواهیم در اقتصاد یک جهش سریع داشته باشیم اما باید بدانیم که آرام آرام وارد دوران فرهیختگی می شویم .

صالحی عنوان کرد: کشورهای زیادی در دنیا، هسته ای هستند اما سوال اینجاست که چرا از میان آنها، ایران مورد چالش قرار گرفته است؟ به خاطر اینکه ایران در عرصه بین المللی حضور دارد. با ایده ای که انقلاب با خود آورد، آن کشورها احساس نگرانی و خطر کردند. در گام اول می خواستند ما را مهار کنند و جنگ تحمیلی و نزاع داخلی و تحریم ها را بوجودآوردند اما آخرش هم دیدند که به نتیجه نمی رسند و باید با ما تعامل و مذاکره کنند . مذاکرات هسته ای به سرانجام نمی رسد اگر تقدیر و تدبیر با هم نبودند و به هم پیوست نمی شدند. وقتی مذاکرات به نتیجه رسید، بنده به عنوان یک ایرانی احساس غرور و افتخار کردم که چطور یک گروهان در مقابل یک لشگر و البته با پشتوانه ملت به نتیجه رسیده است .

وی در پاسخ به افرادی که می خواهند برجام را نافرخام جلوه دهند، گفت: عده ای می خواهند برجام را نافرجام جلوه دهند و مدام می پرسند که برجام چه کرده است؟ یک جواب ساده آن این است که الان نفت ایران به صورت عادی به فروش می رود و پولش هم می آید. می گویند ما آن زمان ۲۰ هزار سانتریفیوژ داشتیم الان ۶ هزار. آخر این چه حرفی است!؟ ۱۰ هزار سانتریفیوژی که داشتیم در واقع اسمی بود و تولید اورانیوم غنی شده نمی کرد ولی الان ۶ هزار سانتریفیوژ کاملا فعال هستند و ما اورانیوم غنی شده تولید و بلکه صادر می کنیم . ما بزرگترین قرارداد صنعتی کشور را به ارزش ۱۰ میلیارد دلار در نیروگاه بوشهر منعقد کرده ایم، یقینا سال آینده شرایط ما بهتر می‌شود اما این را هم بگویم که این گونه نیست که همه مشکلات ما به یکبار حل شود اما آنچه معلوم است اینکه افق دید ما روشن است و ما به سمت یک جهش بزرگ قرار داریم . خوش به حال جوانانی که این جهش را خواهند دید .

رئیس سازمان انرژی اتمی، درباره افتخار آفرینی اصغر فرهادی در گرفتن اسکار، بیان کرد: صحنه اسکار را که دیدم حس افتخار آفرینی فراوانی داشت. مجله تایم نوشته بود با پولی که ما خرج ساعت استراحت و قهوه و چای فیلم های مان می کنیم ایرانیان با این پول فیلم هایی می سازند که در سطح جهان دیده می شود. این جای تبریک دارد.

پس از صحبت های دکتر صالحی، غریب پور خطاب به علی اکبر صالحی و سایر اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: در آیین مذاکرات بازیگری خیلی مهم است و من بازیگری آقای ظریف را در اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر دیدم. عرصه هنر به شما می گوید که چیزی را بیافرینید و در عرصه سیاست هم قطعا چنین چیزی وجود دارد، صحبت های اقای صالحی زیبا بود، ما قدر شما و برجام را می دانیم. روی صحنه رفتن انوشه انصاری و فیروز نادری و روی صحنه نرفتن اصغر فرهادی در مراسم اسکار یعنی اینکه ما هم دیپلماسی را می دانیم .

وی یادی از عباس کیارستمی کرد و گفت: یاد عباس کیارستمی را که در آوردگاههای سینمایی جهان افتخارات زیادی کسب کرده است را گرامی می دارم و به کیهان کلهر نازنین که به تازگی جایزه معتبر گرمی در حوزه موسیقی را کسب کرده است درود می فرستم.

در خاتمه محمود آموزگار رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خطاب به علی اکبر صالحی گفت: در اهمیت و ارزش کاری که تحت عنوان برجام رخ داد، تردیدی نیست و باید درس بزرگتری از آن بگیریم که این درس اهمیت گفتگو است که امیدوارم این گفتگوها ادامه پیدا کند.

پس از پایان گرفتن این بخش قاسم رفعتی هنرمند عرصه موسیقی حاضران در سالن را به اجرایی زیبا با صدای گرم خود مهمان کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار