واکنش رئیس اتاق بازرگانی تبریز به انتقادات استاندار از بخش خصوصی :
بیکاری مهمترین معضل اجتماعی کشور است/لزوم تدوین استراتژی صنعتی کشور
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در پاسخ به گلایه های استاندار از بخش خصوصی ، گفت : دغدغه های ایشان بسیار ارزشمند است اما باید توجه کنیم که بخش خصوصی کشور برای فعالیت در تنگنا قرار دارد.
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، صمد حسن زاده در آستانه روز خبرنگار ضمن قدردانی از تلاشهای اصحاب رسانه به خاطر زحمتهایی که در خصوص ارتقاء سطح زندگی افراد جامعه و توسعه همه جانبه اجتماع متحمل میشوند در خصوص مسئولیت خطیر خبرنگاران گفت: خبرنگاران مسئولیت سنگین، نظارت بر عملکرد نهادها و سازمانها جامعه را بر عهده دارند تا با مطرح کردن به موقع اشتباهات و کاستی های آنها بتواند با کمترین هزینه ممکن مسائل و مشکلات پیش روی جامعه را بر طرف نمایند.
رئیس اتاق تبریز در خصوص جذب سرمایه گذار خارجی گفت: در طول ۶ ماه گذشته حداقل ۶۰ گروه تجاری و اقتصادی از کشورهای مختلف به اتاق تبریز آمده اند که به خاطر ظرفیت های موجودکشور و استان علاقمند سرمایه گذاری هستند. وی مشوق های اقتصادی موجود در استان که توسط مدیریت عالی استان برای جذب سرمایه گذار در نظر گرفته شده را از عوامل تاثیر گذار در علاقمندی سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در استان خواند و یادآور شد هدف مدیریت کلان استان و مدیران بنگاههای اقتصادی در جذب سرمایه گذاران خارجی نوسازی تکنولوژی های مورد استفاده در صنایع استان است که به خاطر مشکلات زیر ساختی و تحریم ها نتوانسته ایم هم زمان با تکنولوژی روز دنیا ماشین آلات واحد های تولیدی و صنعتی خود را به روز کنیم که عامل موثری در عدم موفقیت ما در بازارهای خارجی است.
حسن زاده بزرگترین معضل اجتماعی کشور را مسئله بیکاری خواند و خاطر نشان کرد تنها راهکار حل این معضل اجتماعی تولیدات صادرات محور است تا بتوانیم رونق اقتصادی را به کشور بازگردانیم و رکود حاکم بر اقتصاد کشور را برطرف کنیم.
رئیس اتاق تبریز در خصوص این سوال که بودجه اتاق در سال ۹۵ چه میزان است گفت: بر اساس مصوبه هیات نمایندگان بودجه اتاق تبریز ۳۵ میلیارد ریال است که اولویت در بودجه با پذیرش و اعزام هیت های خارجی است و خرید و احداث محل جدید برای اتاق بازرگانی که در شان آذربایجان و تبریز باشد.
وی در خصوص شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی افزود: جلسات شورای گفتگو به دبیری رئیس اتاق و با ریاست استاندار تشکیل می شود که تا کنون ۲۳ جلسه در استان آذربایجان شرقی تشکیل گردیده تا به مسائل و مشکلات بنگاههای اقتصادی رسیدگی و در صورت نیاز مصوباتی برای حل آن در استان و اگر مسائل پیش رو قابل حل در استان نبود به شورای گفتگوی مرکز در تهران و در صورت نیاز به صورت لایحه به مجلس تقدیم می گردد تا آنها قوانین مورد نیاز برای بهبود فضای کسب کار و اقتصاد را تدوین نمایند.
رئیس اتاق در خصوص حمایت های دولت از واحد های که با مشکلات مالی مواجه هستند خاطر نشان کرد: واحدهای که مشکل دارند در سایت بهین یاب ثبت نام می کنند تا مورد بررسی و آسیب شناسی قرارگیرند. که بر اساس تحقیقات به عمل آمده تا کنون پانصد واحد تولیدی شناسایی شده اند که یا تعطیل شده یا با ظرفیتی پایین تر از ظرفیت اسمی خود در حال تولید هستند. وی در این خصوص افزود از واحد های بررسی شده، پرونده ۱۶۲ واحد به بانکهای عامل برای ارائه تسهیلات مالی معرفی شده اند. حسن زاده رقم تخصیص یافته به استان از طرف دولت را ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که تا کنون از این میزان رقمی تحویل بانکهای استان برای ارائه به بنگاههای اقتصادی نشده ولی بانکهای استان در تلاشند تا تحویل این رقم از منابع داخلی خود به ۱۶۲ پرونده معرفی شده کمک کنند.
حسن زاده در خصوص عدم موفقیت واحد های تولیدی در صادارت به کشورهای خارجی گفت: عواملی چون قیمت تمام شده، بالا بودن نرخ بهره های بانکی، ورود میلیارد ها دلار قاچاق کالا به کشور امکان رقابت با شرکتهای خارجی را برای تولید کننده کشور سخت کرده است چرا که او با ماشین آلات و تکنولوژیهای ۴۰ تا ۵۰ سال پیش در حال تولید است که انرژی بیشتری مصرف می کند و نمی تواند با تکنولوژی های روز دنیا که با راندمان بالا و انرژی کمی تولید می کنند رقابت کند. وی در خصوص توانمندی مدیران واحد های تولیدی گفت: با تمام مشکلات پیش رو اگر کوچکترین حمایتی از واحد های تولید به عمل آید مدیران بنگاههای تولیدی کشورمان می توانند جایگاه شایسته ای برای محصولات تولیدشان در جهان کسب کنند.
رئیس اتاق تبریز در خصوص این سوال که چرا بخش خصوصی قوی در کشور ایجاد نمی شود گفت: تا چند سال پیش سرمایه گذار و کار آفرین و فعال اقتصادی مورد بی مهری های فراوانی قرار می گرفت که پیام رهبر معظم انقلاب با عنوان کار ایرانی و سرمایه ایرانی در راستای حمایت از سرمایه گذار و کار آفرین داخلی بود. وی متکی بودن دولت به درآمد های نفتی را عامل مهمی برای کم اهمیت بودن اقتصاد بخش خصوصی خواند و افزود: توجهاتی در یکی دو سال اخیر به خاطر پایین بودن در آمد های نفتی و کمبود منابع مالی دولت، به بخش خصوصی می شود تا قسمتی از کمبود در آمد های نفتی از طریق واحد های تولیدی مرتفع شود.
حسن زاده عدم تدوین استراتژی صنعتی کشور را یکی از عوامل تاثیر گذار در وضعیت نه چندان مناسب واحد ها خواند و یاد آورد شد با تمام مشکلات موجود ۸ واحد تولیدی استان در سال ۹۴ جزء واحد های نمونه کشوری انتخاب شده اند که نشان می دهد در صورت آماده بودن زیر ساخت ها و مقابله با رانت ها، واحد های تولیدی استان می تواند جایگاه شایستی را برای استان و کشور در جهان کسب کنند.
رئیس اتاق در خصوص برگزاری همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی و اینکه در سال آتی به چه نحو اجرا خواهد شد گفت: ۲۲ سال به طور مرتب این همایش توسط اتاق تبریز در سطح ملی برگزار شده است و قطنامه های آن باعث مصوباتی قانونی فراوانی برای حل مشکلات اقتصادی و تجاری شده است و به عنوان یک برند برای تبریز و استان حائز اهمیت است و امسال نیز چون سالهای گذشته در آبان ماه برگزار خواهد شد. وی کسب رتبه اول صادرات غیر نفتی در سالهای اخیر برای استان را از جمله تاثیرات مثبت این همایش خواند و یاد آور شده سرمایه گذاریهای خارجی که در استان می شود قسمت از آن از قِبل معرفی توانمندیهای استان در این همایش و همایش هایی از این دست است.
حسن زاده در خصوص این سوال که چرا در جذب سرمایه گذارن خارجی موفق عمل نکردیم گفت: سرمایه گذار خارجی شرایط کشور را در نظر گرفته و براین اساس سرمایه گذاری را مورد بررسی قرار می دهد با قوانین آن کشور آشنا می شود و اگر شرایط را مساعد دید برای سرمایه گذاری اقدام می کند. وی تبلیغات سوء علیه جمهوری اسلامی ایران و مشکلاتی داخلی از جمله عدم صدور ضمانت نامه بانکی به بخش خصوصی خارجی و بیمه سرمایه گذاران خارجی را از عمده مشکلات پیش روی سرمایه گذارن خواند و اظهار امیدواری کرد که با حل این مشکلات بتوانیم در امر جذب سرمایه گذاران خارجی موفق عمل کنیم.
ارسال دیدگاه