چگونه با کودک لجباز خود برخورد کنیم؟

یک آسیب شناس با اشاره به داشتن الگوی مثبت و مناسب به عنوان یکی از راه های مناسب واکنش والدین در قبال لجبازی کودکان گفت: لجبازی نکنید تا فرزندتان لجبازی نکند.در زندگی روزمره با منطق و تدبیر عمل کنید تا کودکان شما هم یاد بگیرند.

کد مطلب: ۴۹۷۶۲۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا؛ دکتر مجید ابهری، آسیب شناس علوم رفتاری در خصوص واکنش والدین در قبال لجبازی فرزندان خود گفت: لجبازی کودک در بدترین زمان بدون اعلام قبلی شروع می شود و در قالب یک جنگ با اطرافیان ادامه می یابد اما راهکارهایی وجود دارد که می توان آن را کاهش یا متوقف کرد.
وی با بیان اینکه لجبازی کودک معمولا از یک سالگی شروع می شود و می تواند با رفتارهای نادرست اطرافیان نهادینه شود، بیان کرد: چرا بچه ها لجبازی می کنند، از نظر رفتاری می خواهند جایگاه خود را به بزرگترها نشان داده و خود را ابراز کنند. آنها لجبازی می کنند چون می خواهند دیده شوند وقتی بدون پرسیدن از او کاری مربوط به وی انجام می دهیم کودک را به سمت لجبازی سوق می دهیم.
ابهری در ادامه تصریح کرد: کودک نیازمند استقلال داشتن است گاهی برای کسب این استقلال لجبازی می کند گاه به دلیل خشم های ابرازنشده یا نافرمانی سعی در عصبانی کردن شما دارد.
وی با طرح این سوال که چطور لجبازی را در کودکان کاهش دهیم، افزود: او را مورد محبت قرار داده و موضوع بحث را عوض کنید. ضمن نوازش او با صدایی مهربان از او دلجویی کرده و با او حرف زده و حواسش را از موضوع اصلی پرت کنید. وقتی کودک لجبازی می کند فورا مسیر فکر او را عوض کرده و از لجبازی او پیشگیری کنید.
این آسیب شناس با بیان اینکه والدین نباید خودسر عمل کنند بلکه باید به کودک استقلال داده و نظر کودک را بپرسند، خاطرنشان کرد: والدین باید در چنین شرایطی از سیستم تشویق و پاداش استفاده کنند. در مقابل رفتار درست به او پاداش داده و در قبال رفتار نادرست پاداش را حذف کنند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از واکنش های والدین در قبال لجبازی کودکان این است که رفتار کودک را نادیده بگیرند، اظهار کرد: گاه لازم است جوری وانمود کنید که او را نمی بینید و کار و رفتارهای او کوچکترین تاثیری روی شما ندارد. با مقداری فاصله به راه خود ادامه دهید ضمن اینکه کاملا حواستان به اوست، تماس کلامی و چشمی با او برقرار نکنید، به حرف هایش گوش ندهید، اگر کودک برای رسیدن به هدف خود پای بر زمین کوبید و شیون کرد به او بی توجه باشید تا بفهمد روش رسیدن به خواسته ها جیغ و گریه نیست تا ساکت و آرام نشده به او توجه نکنید.
وی ادامه داد: هنگام پرخاشگری و فریاد می توانید به او بگویید انگار خسته ای یا خوابت می آید و گرسنه ای، کم کم کودک به احساسات خود شناخت پیدا می کند و هم کاربرد واژه ها را یاد می گیرد و می تواند احساس و حالات خود را در قالب کلمات بیان کند
وی با اشاره به داشتن الگوی مثبت و مناسب به عنوان یکی دیگر از راه های مناسب واکنش والدین در قبال لجبازی کودکان بیان کرد: لجبازی نکنید تا فرزندتان لجبازی نکند. در زندگی روزمره با منطق و تدبیر عمل کنید تا کودکان شما هم یاد بگیرند. قهرکردن یا لجبازی ،کودک را به لجبازی بیشتر وادار می کند، وقتی کودکتان بداند رفتارش روی شما اثر می گذارد به تکرار آنها تمایل پیدا می کند. اگر بداند با لجبازی و پرخاش به خواسته هایش می رسد دیگر خواسته هایش را با رفتارهای منفی و لجاجت بیان می کند.
ابهری ادامه داد: خلاصه به کودک تان نباید باج دهید و حضور میهمان در خانه یا بودن در خیابان و مکان های دیگر نباید عامل باج گیری شود، یادتان باشد هنگام بدرفتاری فرزندتان نباید او را دختر بد یا پسر بد خطاب کرده و یا به او بگویید من دیگر مامان یا بابای تو نیستم یعنی عشق و عاطفه را از او دریغ نکرده بلکه عشق و محبت تان را به او بذل کنید و از روش قطع محبت استفاده نکنید و با توجه به سن و درک کودک با مجموعه ای از رفتارها ،رفتار او را اصلاح کنید.
منبع:شبستان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار