گران‌ترین بیماری جهان چیست؟

خبرگزاری پانا:رییس هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایرانیان با بیان اینکه دیابت گران‌ترین بیماری جهان است، افزود: هیچ سازمان و وزارتخانه‌ای از بیماران دیابتی که در مراحل اولیه هستند، حمایت نمی‌کنند.

کد مطلب: ۴۸۳۲۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا،بهرام فروزنده‌فر گفت: شرایطی که برای بیماران دیابتی فراهم شده است، جوابگوی نیازمندی‌های آنان برای درمان بیماری‌شان نیست.

وی با اشاره به اینکه برای بیماری دیابت درمان‌هایی به وسیله قرص و انسولین امکان‌پذیر است، ادامه داد: یک بیمار دیابتی در طول روز ۴ تا ۶ مرتبه باید قند خونش را کنترل کند چرا که بالا و پایین رفتن قند خون این بیماران منجر به کما در آن‌ها می‌شود.
فروزنده‌فر اظهار کرد: این بیماران در حالت عادی به جز چند مورد بیمه خاص برای تامین داروهای خود حمایت هیچ گونه سازمان را ندارند و خود باید از پس هزینه‌های سنگین این درمان برآیند و تنها زمانی که این بیماری به مراحل حادتر مانند از کار افتادن کلیه‌ها و دیالیز می‌رسد، جزئی از مخارج را می‌توانند دریافت کنند.
وی با توجه به اینکه هزینه‌ها برای درمان این بیماری بسیار سنگین است و تا جایی پیش رفته است که از بیماری دیابت به عنوان گران‌ترین بیماری شایع جهان نام برده شده است، گفت: بیماران دیابتی توانایی تامین دارو و مراقبت پزشکی را ندارند و متاسفانه هیچ اقدامی برای این افراد صورت نگرفته است و با بی‌فکری بعضی مسوولان موقعیت شهروندان تشدید شده و افراد اجتماع را تحت شعاع خود قرار می‌دهد.
رییس هیئت مدیره بنیاد بین‌المللی پیش‌گیری و کنترل دیابت ایرانیان با اشاره به اینکه در کشور ما نوشابه‌هایی که به شدت قند داشته و تشدید کننده بیماری هستند و تحت عنوان مارک‌های تجاری فعالیت دارند باید ۱۰ درصد از دریافتی خود را به دولت برای کنترل بیماری‌های دیابتی بپردازند، گفت: این بودجه‌ها در کانال دانشگاه‌های پزشکی صرف هزینه‌های تحقیقات در این زمینه می‌شود که گاها نتیجه‌ای برای پیشگیری، کنترل و مدیریت این بیماری اتفاق نمی‌افتد که این خلا‌ها وآسیب‌ها مانع از دسترسی به موفقیت می‌شود.
وی توضیح داد: طی غربال‌گری که در مشهد صورت گرفته است تعداد بیماران دیابتی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر تعیین شده است و بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر افرادی هستند که قند خون بالایی دارند که پیش زمینه بیماری دیابت است این در حالی است که ۵۰ درصد از این افراد عموما از بیماری خود اطلاعی ندارند.
فروزنده فر با اشاره به اینکه این بیماری حدود ۵ تا ۷ سال طول می‌کشد تا علائم خود را در فرد نشان دهد، اضافه کرد: افرادی که به خاطر استرس و تغذیه نامناسب به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند بسیار خطرناکتر از بیمارانی هستند که به واسطه ارث و ژنتیک به این بیماری دچار می‌شوند.
وی اظهار کرد: تاکنون برای پیشگیری و کنترل دیابت فعالیت اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد را داشته‌ایم.
فروزنده‌فر با اشاره به برنامه‌های آموزشی برای پیشگیری از دیابت افزود: صدا و سیما برای ترویج فرهنگ سلامت و واکسینه جامعه برای اینکه شهروندان به این بیماری کمرشکن مبتلا نشوند و یا دیرتر دچار این عارضه شوند هزینه‌های کلانی را از این بنیاد مردم نهاد درخواست می‌کنند که قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستیم.
وی بیان کرد: نیروهای ما برای غربالگری سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها آمادگی کامل را دارند حال آن که هیچگونه همکاری برای غربالگری صورت نمی‌گیرد و حتی برای برنامه‌های آموزشی برای پرسنل و شهروندان درخواست هزینه از این بنیاد می‌شود.
رییس بنیاد کنترل و پیشگیری از دیابت با اشاره به اینکه بیماری دیابت به عنوان یک آسیب اجتماعی در کشور به شمار می‌رود و تاکنون ۷ میلیون بیمار دیابتی در ایران داریم، گفت: هیچ گونه اقدامی برای هشدار به شهروندان برای پیشگیری و کنترل از این بیماری انجام نگرفته است حال آن که پیامد این بیماری آسیب جدی به پیکر اجتماع خواهد زد.
وی با بیان اینکه متاسفانه بیماران دیابتی هستند که هزینه رفت و آمد خود را به این بنیاد ندارند و واحد مددکاری ما این افراد را شناسایی و برای رفع هزینه‌های درمان و حتی تحصیلی و مایحتاج روزانه آنها اقدام می‌کند، گفت: در ماه گذشته ۴۰ نفراز بیماران دیابتی که شدیدا نیازمند بودند تحت پوشش این بنیاد قرار گرفتند.
فروزنده‌فر با اشاره به اینکه در کشور ما مصرف شیرینی بالاست، گفت: به جای استفاده از شکر صنعتی که ضرر بسیاری دارد باید از شیرین کننده‌های طبیعی استفاده شود و تمامی شیرینی فروشی‌ها را ملزم به ممنوعیت استفاده از شکر صنعتی کنند. گیاهی به نام استویا در زمین‌های کشاورزی ما قابل کشت است که شیرین کننده و مفید است بنابراین باید شرایط را برای تولید و توسعه این گیاه فراهم کنند.
وی افزود: استفاده از غذای سالم و تغییر دادن سبک تغذیه می‌تواند از مبتلا شدن به این بیماری‌ها بکاهد و استفاده از غذای سالم به هیچ عنوان استفاده از غذای گران نیست.
منبع: ایسنا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار