مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی خبر داد:
شناسایی ۲۵۰ کودک دارای اختلال طیف اوتیسم در آذربایجان غربی
مدیرکل بهزیستی آذربایجان غربی از شناسایی ۲۵۰ کودک دارای اختلال طیف اوتیسم در استان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس یافته های علمی از هر ۱۰۰ تولد ، یک کودک با اختلال طیف اوتیسم به دنیا می آید.
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان غربی، سعید فریور به مناسبت روز جهانی اوتیسم در بازدید از مرکز آموزشی درمانی اوتیسم در ارومیه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: اوتیسم یک بیماری نیست بلکه یک اختلال رشد در عملکرد مغز است و فرد مبتلا دارای روابط اجتماعی ضعیف، مشکلاتی در ارتباط کلامی و غیرکلامی، و نیز علائق و فعالیتهای محدود است که این علائم در سه سال اول زندگی بروز می کند و به نظر می رسد که در سرتاسر زندگی ادامه پیدا می کند.
وی بابیان اینکه اگرچه داروی خاصی برای درمان اوتیسم وجود ندارد افزود: ولیکن شروع زودتر آموزش، ضروری است چرا که ممکن است موجب بهبودی رشد اجتماعی و کاهش رفتارهای نامطلوب گردد و احتمال دارد افراد اوتیسم بتوانند زندگی نرمالی داشته باشند.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط یک مرکز درمانی و آموزشی اوتیسم در استان فعالیت می کند افزود: بهزیستی برای کودکانی که در این مرکز تحت آموزش و درمان هستند ۴۵۰ هزار ریال یارانه نگهداری و ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال ماهانه یارانه آموزشی برای هر کودک پرداخت می کند.
سعید فریور یکی از برنامه های شاخص بهزیستی استان در سالجاری را اجرای غربالگری اوتیسم عنوان کرد و گفت:در راستای برنامه های پیشگیرانه در نظر داریم برنامه غربالگری اوتیسم را با همکاری سایر ارگانها برای کودکان زیر ۳ سال اجرایی کنیم.
وی ارائه آموزش های تربیتی و رفتاری برای خانواده های دارای کودک مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در شهرستانها را نیز از دیگر برنامه های سالجاری برشمرد و افزود: در نظر داریم برای خانواده هایی که در شهرستانها دارای کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم هستند آموزشهای لازم رفتاری و تربیتی را ارائه کنیم.
فریور خاطر نشان کرد: چندین نشانه وجود دارد، که به طور زیاد و غیرمعمول در بیشتر افراد اوتیسم مشاهده می شود، مثل خودآزاری و رفتارهای پرخاشگرانه. این رفتارها ممکن است طولانی مدت باشند و این ثابت می کند که تغییر این گونه رفتارها کار مشکلی است و لذا از سوی افرادی که با او زندگی می کنند و درمانگران و مربیان آموزشی او تلاش مضاعفی را می طلبد.
ارسال دیدگاه