آلمان ها در ایران نیروگاه بادی میسازند
خبرگزاری پانا : مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان سرمایهگذاری آلمانیها برای احداث نیروگاههای بادی و انجام چند طرح تولید انرژی تجدیدپذیر در خوزستان خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری پانا، محمود جانقربان با اشاره به نشست مشترک این شرکت با سرمایهگذاران آلمانی برای احداث نیروگاههای بادی و چگونگی استفاده گسترده از انرژیهای تجدیدپذیر در خوزستان که در اهواز برگزار شد، گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان، احداث نیروگاههای تولید انرژیهای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی و ... میتواند در تأمین بخشی از نیاز انرژی برق مشترکان صنعتی و خانگی منطقه کمک شایانی نماید.
وی افزود: با اجرای چنین پروژههایی علاوه بر اشتغالزایی در منطقه، انتقال دانش فنی از طریق آموزش نیروی انسانی در آلمان نیز صورت خواهد گرفت.
جانقربان گفت: بر همین اساس با تلاشهای صورت گرفته توسط دفتر مدیریت انرژی این شرکت و در راستای جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی در استان، ۴ سرمایهگذار آلمانی تصمیم به احداث نیروگاه بادی در مناطق آبادان و ماهشهر به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات بر اساس مطالعات شرکت لامایر آلمان گرفتند.
در ادامه مدیر دفتر مدیریت انرژی شرکت برق منطقهای خوزستان نیز با ارائه گزارشی از اقدامهای صورت گرفته در این خصوص تاکنون گفت: احداث فاز اول نیروگاه بادی شامل تأسیس و ثبت شرکت توسعه زیست اروند در منطقه آزاد اروند توسط هیات سرمایه گذار آلمانی، اخذ موافقت انجام مطالعات از سازمان انرژیهای نو ایران، اخذ موافقتنامه احداث نیروگاه تجدیدپذیر از دفتر خصوصی سازی صنعت برق وزارت نیرو، انجام مطالعات امکان سنجی توسط شرکت آلمانی لامایر، انجام مطالعات اتصال به شبکه برق برای فازهای اول به میزان ۲۵.۴۷ مگاوات و اخذ موافقت تأییدیه اتصال به شبکه برق، انجام مطالعات زیست محیطی و اخذ تأییدیه از سازمان محیط زیست استان، انجام مطالعات آزمایش مکانیک خاک منطقه، عقد قرارداد اولیه خرید و نصب تجهیزات با شرکتهای آلمانی توسط سرمایه گذار بوده است.
"محسن ارفاق" افزود: طرح اولیه ارائه شده توسط سرمایهگذار علاوه بر احداث نیروگاه بادی شامل احداث نیروگاه فتوولتاییک به ظرفیت ۲۰ مگاوات، نیروگاه خورشیدی حرارتی به ظرفیت ۲۰ مگاوات وتاسیس مرکز آموزش انرژیهای تجدیدپذیر است که این طرح در کشور بی نظیر و در منطقه خاورمیانه بعد از موسسه المصدر در ابوظبی دومین مرکز انرژیهای تجدیدپذیر ترکیبی است.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به اینکه سرمایهگذار، تمامی مطالعات و اقدامهای لازم را طبق جدول زمانبندی انجام داده، فاز اول پروژه در اردیبهشت ۹۵ به بهرهبرداری برسد.
در ادامه این برنامه سرمایهگذاران آلمانی به همراه مدیران شرکت برق منطقه ای خوزستان در نشستهای جداگانه دیگری با مسئولان امور اقتصادی استانداری خوزستان، اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان خوزستان، منطقه آزاد اروند دیدار و به تبادل نظر پیرامون همکاری در اجرای هرچه بهتر این پروژه پرداختند.
سپس این هیئت بازدیدهایی از پست برق شهید جهان آرا خرمشهر و همچنین نیروگاه پایلوت ۶۶۰ کیلوواتی بادی ماهشهر و زمین محل احداث پست برق و اتصال به شبکه برق این نیروگاه انجام دادند.
گفتنی است افراد هیئت سرمایه گذار آلمانی شامل کتلسن اولین سرمایه گذار نیروگاههای بادی در آلمان است و هم اکنون وی بعنوان فردی شناخته شده در سطح بین المللی در این زمینه، مالک نیروگاههای بادی متعددی در شمال آلمان، لهستان، ایرلند و آفریقای جنوبی و شرکت هواپیما سازی کوچک و توریستی نیزمی باشند.
پروفسور ریسبک استاد دانشگاه همبولت برلین با حدود ۲۵ سال سابقه تدریس و کارهای اجرایی در اتحادیه اروپا، ادتسرسن از سرمایه گذاران دیگر پروژه عضو هیئت مدیره شرکت نیرو گاههای بادی در شمال آلمان و همچنین شهناز دستفروش (هروت) از هموطنان خوزستانی که در اهواز بزرگ شده ومدت سی سال است در آلمان زندگی میکند و در حقیقت موتور محرکه گروه سرمایه گذار بحساب میآید. وی رئیس هیئت مدیره انجمن دوستی ایران و آلمان است.
ارسال دیدگاه