چه کسانی به دست گروه فرقان ترور شدند؟

خبرگزاری پانا: گروه فرقان به رهبری طلبه‌ای به نام اکبر گودرزی یکی از شاخص‌ترین گروه‌های منفصل از روحانیت و حتی ‌مخالف صریح روحانیت بوده است. این گروهک با تفسیرهای انحرافی از قرآن کریم، بزرگانی از جمله شهید مطهری، شهید قاضی طباطبایی، شهید قرنی و شهید مفتح را هدف قرار داد.

کد مطلب: ۳۳۳۱۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، بسیاری از شخصیت‌هایی تاثیرگذار نظام در سال‌های ابتدایی ایران توسط یکی از گروه‌های تندرو منحرف ترور شدند. گروه فرقان پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ضدیت با روحانیت مبارز و آگاه، مشی بسیار رادیکال و تندی علیه انقلاب اتخاذ کرد. اوج دشمنی‌های فرقان با انقلاب اسلامی در ترور شخصیت‌های اسلامی و انقلابی تجلی یافت. این گروه اسم خود را از قرآن گرفته بود و مردم این گروه را در آن سال به نام گروه فرقان می‌شناسند. رهبری این گروه منحرف را اکبر گودرزی به عهده داشت. وی طلبه ای جوان بود که فعالیت های مذهبی خود را در مساجد جنوب تهران آغاز کرد و در سال ۱۳۵۵ به مسجد «خمسه قلهک» راه یافت.

گودرزی جلسات تفسیر قرآن را به راه انداخت. وی روش جدیدی در تفسیر آیات قرآن به کار می برد ، روشی که ابداع خودش بود. گورزی در روش ابداعی اش کمترین استفاده را از روایات اهل بیت (ع) می کرد. روش تفسیر گودرزی بر اساس سلیقه شخصی بود. با این حال او توانست تاثیر بسزایی بر افکار و اندیشه جوانان بگذارد.

گودرزی از لحاظ فکری شدیدا از شریعتی و بنیانگذاران اولیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) تأثیر گرفته بود او که در مدت کوتاه نزدیک به ۲۰ جلد تفسیر از قرآن نوشت تلاش می کرد تا تفسیری مادی و انقلابی از قرآن و اصول اعتقادی اسلام ارادئه دهد و این برداشت ها را به نام «ایدئولوژی توحیدی» به هوادارنش عرضه می کرد.


گروه فرقان دیدگاه های ضد روحانی شدیدی داشت. شعار آنها اسلام منهای روحانیت و ایران بدون نفت بود.پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ضدیت با روحانیت مبارز و آگاه، مشی بسیار رادیکال و تندی علیه انقلاب اتخاذ کرد. اوج دشمنی های فرقان با انقلاب اسلامی در ترور شخصیت های اسلامی و انقلابی تجلی یافت

از دیدگاه آنها بسیاری از شخصیت های روحانی انقلاب نماد زرو و زر و تزویر بودند. بر اساس ایدئولوژی فرقان ترکیب و تلفیق زر، زور و تزویر یک ترکیب انفکاک ناپذیر است . این ترکیب را غالباً در جوامع سنتی، مذهبی می جویند .

فرقان و در راس ان گودزری طلبه اخراجی از حوزه معتقد اعتقاد داشت آخوندیسم در لباس تزویر فرو رفته است. بنابر دیدگاه فرقان، آخوندیسم نقش استعماری و مسخ و تحریف، توجیه مذهب و ایدئولوژی را دارد . آخوندیسم عامل ایستایی توده های محروم است و تحرک را از آنان سلب می کند. هر گونه فریاد و اعتراض توده ها را خفه می کند و توجیه گر غارت و چپاول توده ها توسط زراندوزان است.

فرقان که همواره در یافتن مصادیق دچار اشتباه شده ، بدون توجه به پیشینه درخشان روحانیت شیعه در طول تاریخ به ویژه صد ساله اخیر، روحانیونی را هدف قرار می دهد که خود از عوامل تحریک توده ها هستند. اینجا بود که نمی توانستند کسانی چون مفتح و مطهری را تحمل کنند.

تفکر و برداشت خاص آنها از اسلام و آیات قرآن آنها را به سمت یک رویکرد تروریستی سوق داد. در رویکرد تروریستی گروه فرقان افرادی چون استاد مطهری، دکتر مفتح، آیت الله قاضی طباطبایی و حاج مهدی عراقی باید ترور می شدند و شدند و شخصیت هایی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله ربانی شیرازی و حسین مهدیان مجروح سیاست ترور فرقانی ها شدند.

علاوه بر این متفکران دیگری چون شهید مظلوم آیت الله بهشتی و دکتر محمدجواد باهنر و ده ها نفر دیگر نیز در فهرست ترور فرقان قرار داشتند. سرانجام با یک سلسله عملیات های اطلاعاتی، خانه های تیمی فرقان شناسایی و اکبر گودرزی در سال ۱۳۵۸ دستگیر شد.

پس از بازجویی و محاکمه ی اعضای گروه فرقان اکبر گودرزی و پنج تن دیگر از سران این گروه کوچک اعدام و دیگران با محکومیت های مختلفی مجازات شدند.

منبع: نامه

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار