سالانه ۷۰۰ هزار ایرانی با هزینه های درمان به زیر خط فقر می رفتند

وزیر بهداشت، با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید و شخص رئیس‌ جمهوری به ارتقای سطح سلامت جامعه، گفت: در این دولت به دلیل برخورداری از انگیزه الهی و انسانی انتظار می‌رود بخش سلامت به سطح عالی ارتقاء پیدا کند و این کار نیازمند همکاری و همیاری مسئولانه همه دستگاه‌ها است.

کد مطلب: ۲۸۳۷۸۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا،دکتر سید حسن هاشمی با ارایه گزارش و آماری از شاخص‌های حوزه سلامت در آغاز به کار دولت یازدهم و ارتقای این شاخص‌ها، اظهار داشت: در حالی که شاخص هزینه مستقیم از جیب مردم بالا بود و سالانه ۷۰۰ هزار نفر به واسطه هزینه درمان زیر خطر فقر می‌رفتند و ۸.۵ تا ۱۰ میلیون نفر حاشیه‌نشین به اطراف کلان‌ شهر‌ها اضافه شده بود، بواسطه تأکید رییس‌ جمهوری و اقدامات انجام شده شاهد ارتقای شاخص‌ها در این بخش ها و در حوزه سلامت هستیم.

وی خاطر نشان کرد: طراحی طرح تحول سلامت ۳ هفته بعد از برعهده گرفتن وزارت بهداشت آغاز شد و ۹ بسته برای بخش درمان در نظر گرفته شده است.

وزیر بهداشت افزود: بیمه نمودن همه ایرانی‌ها به گونه‌ای که ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برای این منظور ثبت نام کردند و تاکنون ۶۵ درصد آنها دفترچه دریافت کرده‌اند، کاهش پرداختی مردم که ۳۷ درصد بوده و امروز به ۸ درصد کاهش پیدا کرده است، افزایش دسترسی به اقلام دارویی، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم ، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان‌های دولتی، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت سرپایی و رایگان شدن زایمان طبیعی از جمله محورهای نه گانه بسته درمان است.

هاشمی خاطر نشان کرد: امروز ۵۷۵ بیمارستان کشور مشمول طرح نوسازی شده و در این راستا ۶۵ درصد پیشرفت داشته‌ایم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای برنامه ملی تحول بهداشت در سال ۹۳ جمعاً ۶برنامه در قالب ۸ پروژه تعریف شده است، گفت: تا پایان سال ۲ هزار خانه بهداشت در مناطق محروم احداث می‌شود و خرید ملزومات تأمین ۵ میلیون واکسن جدید و نیز تهیه اقلام دارویی و تأمین پزشک عمومی و کارشناس مامایی از جمله برنامه‌های است که مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در بسته بهداشت همچنین به حاشیه‌نشینان شهرها که عمدتاً از خدمات بهداشتی محروم هستند توجه شده و امیدواریم در یکسال آینده سطح سلامت و بهداشت در این مناطق ارتقاء یابد.

هاشمی همچنین بازنگری ارزش نسبی خدمات و مراقبت‌های سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۲ هزار خدمت در بخش پزشکی وجود داشت که تعرفه نداشته است و این بعضاً فضای ناسالمی ایجاد کرده بود که به اخلاق پزشکی و رشته‌های پزشکی آسیب می‌زد و در وزارت بهداشت تلاش داریم این موضوع اصلاح شود و با اقداماتی که تاکنون شده است، شاهد بهبود شرایط هستیم.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در طی ۶ سال قبل از دولت یازدهم نرخ خدمات پزشکی ثابت بود در حالی که تورم در این سال‌ها به شدت افزایش داشت و این موضوع حقوق پزشکان را نیز تضییع کرده بود که این روند هم در حال اصلاح است.

هاشمی تقویت تعامل بین بخشی در بهبود هر چه بیشتر شاخص‌های سلامت را مورد تأکید قرار داد و گفت: موضوع سلامت بدون همکاری و همیاری تمامی دستگاه‌ها بطور کامل موفق نیست و در دنیا چنین است که ۲۰ درصد حوزه سلامت به عهده وزارت بهداشت و ۸۰ درصد بین بخشی است و این میزان با توجه به انگیزه‌های بالای دولت تدبیر و امید در لزوم توجه به بخش سلامت باید ارتقاء بیشتری پیدا کند.

وی تصریح کرد: برای موفقیت در عرصه سلامت باید مشارکت هدفمند و آگاهانه مردم را در کنار همکاری مسئولانه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مربوطه مورد توجه قرار داد و وزارت بهداشت در این راستا تاکنون ۸ تفاهمنامه بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف به امضاء ‌رسانده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار