حتی بیل گیتس هم نگران نابرابری است

خبرگزاری پانا:ثروتمندترین فرد آمریکا اعتقاد دارد که نابرابری شدید نباید نادیده گرفته شود و بدتر از آن مورد ستایش قرار بگیرد.

کد مطلب: ۲۷۱۸۶۲
لینک کوتاه کپی شد

خبرآنلاین نوشت:

بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و ثروتمندترین فرد آمریکا، از کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" نوشته توماس پیکتی دفاع کرده است. این در حالی است که کتاب نوشته شده توسط اقتصاددان فرانسوی در واقع انتقادی است از روند رو به رشد نابرابری در اقتصاد سرمایه داری. آقای گیتس در مورد این کتاب نوشته:

یک کتاب 700 صفحه ای که از فرانسوی به انگلیسی ترجمه شده باشد از آن دست کتاب هایی نیست که بتوان در تابستان و با راحتی خواند - حتی برای فردی که تندخوان باشد. اما جولای گذشته و پس از خواندن چند نقد و پس از اینکه بارها اسم کتاب توسط دوستانم مطرح شد، من احساس کردم که باید که کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" توماس پیکتی را بخوانم.

خوشحالم که این کار را کردم و شما را هم تشویق می کنم که کتاب را بخوانید و حداقل خلاصه آن را در جایی مرور کنید. پیکتی آنقدر مهربان بود که ماه گذشته از طریق اسکایپ (Skype) با من در مورد کتابش سخن گفت و همانطور که به او هم گفتم، من با مهم ترین نتایج کتاب موافقم و امیدوارم که کتاب او باعث شود که افراد باهوشی جذب مطالعه نابرابری ثروت و درآمد بشود چرا که هرچه ما در مورد عوامل و درمان های این مشکل بیشتر بدانیم بهتر است. هرچند که در برخی موارد تحلیلی با پیکتی موافق نیستم اما در موارد زیر کامل نظر او را تایید می کنم:

- سطح بالای نابرابری یک مشکل است که نه تنها مشوق های اقتصادی در جامعه را به هم می ریزد بلکه باعث می شود که دموکراسی در جهت تامین منافع گروه های قدرتمند عمل کند و باعث می شود این آرمان که همه انسان ها برابری خلق شده اند زیر سوال برود.

- سرمایه داری به خودی خود به سوی برابری بیشتر نمی کند و تمرکز بیش از حد ثروت اگر توسط نهادهای ناظر اصلاح نشود اثرات ویرانگری خواهد داشت.

- دولت ها اگر بخواهند می توانند نقشی سازنده را در مقابله با اثرات ویرانگر تمرکز بیش از حد ایفا کنند.

به بیان واضح تر، هنگامی که من می گویم که سطح بالای نابرابری یک مشکل است، نمی خواهم بگویم که شرایط جهان در حال بدتر شدن است. در واقع به لطف ظهور طبقه متوسط در کشورهایی مانند چین، مکزیک، کلمبیا، برزیل و تایلند، جهان به طور کلی به سوی برابری بیشتر حرکت می کند و این روند مثبت جهانی احتمالا همچنان ادامه خواهد داشت. اما نابرابری شدید نیز نباید نادیده گرفته شود و یا بدتر از آن به عنوان نشانه ای از عملکرد خوب اقتصاد و جامعه ای سالم مورد ستایش قرار بگیرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار