شنا کردن در دریا و احتمال ایجاد عفونت در گوش خارجی
خبرگزاری پانا : جراح و متخصص گوش، حلق و بینی در بوشهرگفت: عفونتهایی که در اثر شناکردن در دریا ایجاد میشود فقط بر گوش خارجی فرد اثر میگذارد.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر محمد جواد احمدیپور افزود: مشکلاتی که گوش به دلیل شناکردن و استحمام دچار میگردد شامل دو دسته شنا در آب سرد یا آب گرم میشود.
وی ادامه داد: گوش به دلیل تحریک مداوم به وسیله آب سرد دچار حالتی به نام آستئوما (حالتی که برجستگیهای استخوانی به صورت غیر طبیعی در کانال گوش ایجاد میشود) میشود و ممکن است این حالت به صورت یک یا چندتایی بوده و باعث انسداد کانال گوش میشود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به وجود نعمت دریا در استان و با توجه به گرم بودن آب در این فصل سال اظهار داشت: مشکلاتی که گوش به دلیل شنا در آب گرم به خصوص بعد از خارج شدن از دریا دچار آن میشود، به دلیل سعی در خارج کردن آب از گوش به وسیله گوشپاککن یا پنبه توسط فرد بوده که باعث میشود لایه چربی محافظ دیواره گوش را از بین رفته یا به دلیل دستکاری کردن ضعیف و نازک شود.
دکتر احمدیپور افزود: در حالت طبیعی میکروبها و قارچهایی در کانال گوش وجود دارد که مشکلی ایجاد نمیکنند ولی به دلیل استحمامهای مکرر، شنا کردن و تحریک زیاد گوش برای خارج کردن آب، حالت مالش در دیواره گوش ایجاد شده که موجب از بین رفتن و یا ضعیف شدن لایه چربی محافظ گوش شده و سبب نفوذ همان میکروبها و باکتریها در دیواره گوش میشود و باعث ایجاد عفونت میگردد.
وی با اشاره به عفونت های گوش که شامل دو گروه میکروبی و قارچی است، بیان داشت: عفونت میکروبی معمولاً با درد شدید، تب و تورم در گوش همراه میباشد ولی عفونت قارچی به صورت خارشهای شدید که معمولاً با ترشحات آبکی که شدت درد کمتری نیز دارد، خود را نشان میدهد.
این جراح و متخصص گوش در خصوص راههای جلوگیری از ایجاد عفونت در گوش اظهار داشت: بعد از استحمام و شنا کردن از هرگونه تحریک کردن گوش خودداری کرده و با استفاده از حوله و خمکردن سر، ترشحات بتدریج خارج کنید چون در صورت دستکاری برای خروج آب علاوه بر آسیب بر دیواره گوش، از خروج طبیعی ترشحات گوش جلوگیری کرده و باعث متراکم شدن ترشحات شده و تودهای سفت را درگوش ایجاد میکند که سبب ضربه و فشار مدام به گوش میشود.
دکتر محمد جواد احمدیپور با اشاره به آسیب دیدن گوش میانی تصریح کرد: افرادی که به دلیل انحراف بینی یا سرماخوردگی مشکل انسداد بینی دارند و از طرف گوش در آب شیرجه زده یا پرتاب میشوند به دلیل اینکه آب با فشار زیاد وارد گوش میشود ممکن است پرده گوش راسوراخ کرده و باعث ایجاد عفونتهای شدیدی در گوش میانی گردد که به سختی مداوا میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توصیه میشود افراد در هنگام شناکردن از گوشیهای شنا یا پنبه آغشته به ماده چرب مثل وازلین استفاده کنند تا از ورود آب به گوش جلوگیری کنند و در صورت مشاهده درد گوش، بدون تجویز پزشک از به کاربردن قطره گوش و مانند آن خودداری کرده و در اولین فرصت به مراکز درمانی مراجعه کنند.
ارسال دیدگاه