برخورد وزارت علوم با دانشگاه ایرانیان در صورت پذیرش دانشجو

لج و لجبازی دانشگاه ایرانیان کار دستش می‌دهد؟

خبرگزاری پانا:دانشگاه ایرانیان، دانشگاه جامع بین‌المللی، دانشگاه بین‌المللی، دانشگاه احمدی نژاد! همه این‌ها اسامی دانشگاهی است که مدتی است بر سر آن جنجال به پا شده و گویی هر دوطرف بر به حق بودن ادعای خود پایبند و استوارند، اما با این اوصاف هنوز که هنوز است، حاشیه‌های پیرامون این دانشگاه از بین نرفته و حتی شاید بتوان گفت به یک لج و لجبازی نیز تبدیل شده است.

کد مطلب: ۲۰۳۴۳۷
لینک کوتاه کپی شد

ایسنا نوشت:

نطفه این سریال آکادمیک از سال ۸۹ با درخواست ایجاد یک دانشگاه غیردولتی و غیرانتفاعی در شهر تهران توسط اسفندیار رحیم مشایی ، از نزدیکان محمود احمدی نژاد، رییس جمهور سابق بسته شد که از همان ابتدا به میان آمدن اسم مشایی در این قضیه، حساسیت‌هایی را برای این دانشگاه نیز به وجود آورد، هرچند که شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رییس‌جمهور وقت موافقت خود را با ایجاد این دانشگاه در شهر تهران اعلام کرد و پس از آن حسین نادری منش، معاون آموزشی وقت وزارت علوم دولت دهم نیز از موافقت اصولی این وزارتخانه را با ایجاد این دانشگاه و پذیرش دانشجو خبر داد.

در همان زمان چندین بار در زمان‌های مختلف از سوی ابوالفضل حسنی، مدیرکل وقت دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم اعلام شد که دانشگاه احمدی نژاد موافقت قطعی برای پذیرش دانشجو ندارد و همان وزارتخانه که سکان آن را کامران دانشجو در دست داشت، اعلام کرد که مجوز یک ساله به شکل اصولی برای دانشگاه ایرانیان صادر شده تا مراحل دیگر را برای دریافت موافقت قطعی طی کنند، هرچند با توجه به استعفای تعدادی از اعضای هیات موسس و عدم پیگیری‌های بعدی، این مجوز اصولی نیز کان لم یکن اعلام شد.

اما در روزهای پایانی دولت دهم و اوایل تابستان ۹۲ محمود احمدی نژاد درخواست ایجاد دانشگاهی غیردولتی را در شهر تهران کرد که این موضوع به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، اما در ادامه آنچه که دیده شد، این بود که بازهم این دانشگاه برای دریافت مجوز قطعی مسیر وزارت علوم را در پیش نگرفته و به مجوز قبلی خود برای پذیرش دانشجو استناد کرده بود.

یکی دیگر از نکات منحصر به فرد این دانشگاه این بود که احمدی نژاد در آخرین شب مسوولیت خود به عنوان رییس قوه مجریه، با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی با اعلام یک شماره حساب از مردم خواست که در ایجاد این دانشگاه کمک کنند که این موضوع واکنش بسیاری به دنبال داشت؛ علاوه بر اینکه این اقدام تاکنون سابقه نداشته که یک مقام مسئول برای ایجاد یک دانشگاه غیرانتفاعی از رسانه ملی شماره حساب اعلام و از مردم پول جمع آوری کند، این پرسش را نیز مطرح ساخت که آیا این فرصت برای روسای سایر دانشگاه‌های غیردولتی که بسیاری از آنها با مشکلات اعتباری شدید مواجه هستند، فراهم می‌شود؟

موافقت اصولی وزارت علوم با رشته‌های دانشگاه ایرانیان

مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم: مجوز قبلی دانشگاه ایرانیان کان لم یکن اعلام شد

با پایان عمر دولت دهم، یکی از پرسش‌های خبرنگاران از مسئولان آموزش عالی دولت تدبیر و امید موضوع دانشگاه ایرانیان بود و اینکه پرونده این دانشگاه پرحاشیه در دولت یازدهم چگونه تکمیل و بسته می‌شود. حسین حسینی، مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم در گفت‌وگو با ایسنا، حدودا در ابتدای تحویل گرفتن دفتر گسترش با بیان اینکه مجوزی که در سال ۸۹ برای دانشگاه ایرانیان صادر شده موافقت اصولی بود، گفت: به استناد این موافقت اصولی، معاون آموزشی وقت وزارت علوم به دانشگاه اعلام کرده که می‌تواند پذیرش دانشجو داشته باشد؛ درحالی که همه دست اندرکاران آموزش عالی می‌دانند که مجوز اصولی صرفا به معنای این است که دانشگاه، امکانات و شرایط خود را برای موافقت قطعی آماده کند، چراکه با این موافقت است که دانشگاه می‌تواند پذیرش دانشجو داشته باشد.

وی با بیان اینکه نام قبلی دانشگاه ایرانیان هم که در شورای گسترش به ثبت رسیده با مشکل روبرو بود، اظهار کرد: نام این دانشگاه تشابهی با نام یک موسسه دیگر غیرانتفاعی داشت و همچنین به دلیل استعفای برخی از اعضای هیات موسسس دانشگاه، مجوز آن دانشگاه کان لم یکن اعلام شد.

مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم درباره مجوز اخیر دانشگاه منتسب به محمود احمدی نژاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد بحث محتوایی نمی‌شود و فقط اعلام کرده که دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه بین‌المللی، که حتی اسم ایرانیان هم در آن آورده نشده، به تایید این شورا رسیده است، بنابراین بحث محتوایی و پیگیری مراحل دیگر اجرایی آن باید از طریق وزارت علوم صورت گیرد.

حسینی خاطر نشان کرد: آن چیزی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده، تاسیس دانشگاه بین‌المللی توسط هیات موسس به ریاست محمود احمدی نژاد است که استقرار مرکز آن در شهر تهران بلامانع عنوان شده است.

حال این سوال مطرح می‌شود که اگر این دو دانشگاه هر دو یکی هستند، چرا نام آن‌ها با هم تفاوت دارد و اصلا چه نیازی به گرفتن مجدد مجوز از سورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است؟ از سوی دیگر اگر این دو دانشگاه با هم متفاوت هستند، دانشگاه ایرانیان چگونه به مجوزهای سال ۸۹ خود برای پذیرش دانشجو استناد می‌کند که به گفته مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم، خود این مجوز قبلی برای پذیرش دانشجو مورد سوال است.

موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی با ایجاد دانشگاه بین‌المللی

تشکیل جلسه هیات امنای دانشگاه با حضور نماینده وزارت علوم!

در حالی که بارها از سوی وزارت علوم اعلام شد که دانشگاه ایرانیان مجوز پذیرش دانشجو ندارد، سایت این دانشگاه هر روز اخبار جدیدی از فعالیت‌های این دانشگاه را درج می‌کند. از راه‌اندازی مرکز آموزش زبان این دانشگاه تا برگزاری جلسه هیات امنای دانشگاه با حضور نماینده وزارت علوم.

نخستین باری که خبر برگزاری جلسه هیات امنای دانشگاه ایرانیان با حضور نماینده وزارت علوم در نیمه بهمن ماه ۹۲ در سایت این دانشگاه قرار گرفت، جای تعجب داشت که چگونه وزارت علوم فعالیت‌های این دانشگاه را بدون مجوز اعلام می‌کند، اما در جلسه هیات امنای این دانشگاه نماینده دارد که به همین دلیل وزارت علوم نیز به این خبر واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، عبدالحسین فریدون، مدیر کل حوزه وزارتی وزارت علوم با تاکید بر اینکه این وزارتخانه نماینده‌ای در دانشگاه احمدی نژاد ندارد، درباره حضور نماینده وزارت علوم در جلسه هیأت امنای دانشگاه احمدی نژاد، گفت: من هم تعجب می کنم که اعلام شده وزارت علوم در جلسه هیأت امنای دانشگاه ایرانیان شرکت کرده است.

مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم: هر چه پیگیری کردیم از وزارت علوم هیچ فردی در این جلسه حضور نداشت

وی افزود: در این باره هر چه پیگیری کردیم از وزارت علوم هیچ فردی در این جلسه حضور نداشت و دانشگاه احمدی نژاد هنوز موردی را درباره مجوزها به شورای گسترش اعلام نکرده است.

در پی صحبت‌های فریدون، دانشگاه ایرانیان نیز از موضع خود عقب نشینی نکرد و با قرار دادن تصویر نامه‌ای از سوی کامران دانشجو، وزیر سابق علوم، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با استیضاح نمایندگان مجلس برکنار شد را به عنوان نماینده وزارت علوم در این دانشگاه دانست.

حکم نماینده وزارت علوم در دانشگاه ایرانیان

پیش‌ثبت‌نام از دانشجویان در چند رشته توسط دانشگاه ایرانیان

اما این کشمکش‌ها به همین‌جا ختم نشد و دانشگاه ایرانیان در بیست و هشتمین روز از یازدهمین ماه سال گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای روی سایت خود از پیش ثبت‌نام دانشجویان برای تعدادی از رشته‌ها در این دانشگاه خبر داد که بازهم این موضوع مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و باعث پاسخ وزارت علوم در این زمینه شد.

واکنش وزارت علوم به پیش‌ ثبت‌نام از دانشجویان

حسین حسینی، مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی با اشاره به خبری مبنی بر پیش‌ثبت‌نام برخی رشته‌های دانشگاه ایرانیان، بار دیگر تاکید کرد که این دانشگاه مجوزی برای فعالیت ندارد و نمی‌تواند اقدام به پذیرش دانشجو کند.

وی افزود: به تازگی اعلام شده است که وزارت علوم در دانشگاه ایرانیان نماینده‌ای دارد و همچنین بیان شده که دانشگاه ایرانیان به استناد مجوزهای قبلی قصد پذیرش دانشجو دارد، در صورتی که این مسائل صحت ندارد و از سوی شورای گسترش آموزش عالی مجوز این دانشگاه صادر نشده است.

حسینی تصریح کرد: در سال ۸۹ مجوزی به مدت یک سال برای دانشگاه جامع ایرانیان صادر شده بود تا این دانشگاه ساختارها و امکانات مورد نیاز را فراهم کند، ولی پس از آن دو نفر از اعضای هیات مؤسس این دانشگاه استعفاء دادند که به این ترتیب مجوز اصولی نیز از رده خارج شد.

ادامه مناقشه دانشگاه ایرانیان با وزارت علوم

دانشگاه ایرانیان نیز در واکنش به این اظهارات با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که صحبت‌های مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی مبنی بر غیرقانونی بودن طرح پیش ثبت‌نام داوطلبان تحصیل در این دانشگاه، فاقد مبنای قانونی است و ثبت‌نام از متقاضیان ادامه خواهد یافت.

در این اطلاعیه که بر روی سایت رسمی این دانشگاه ایرانیان منتشر شد، آمده است: "دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان کلیه مستندات و مجوزهای قانونی لازم را از مراجع مربوطه دریافت کرده و مدارک قانونی از طریق وبگاه دانشگاه منتشر شده است.

علاوه بر این مکان در نظر گرفته شده برای برگزاری دوره‌ها، اسامی استادان و اعضای هیات علمی و نیز برنامه‌های آموزشی رشته‌های تحصیلی منطبق با برنامه آموزشی رسمی و مصوب کشور به صورت مکتوب به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شده است."

دانشگاه ایرانیان یادآور شده است: "اظهارات تکراری و خلاف واقع یکی از مدیران کل معاونت آموزشی وزارت علوم فاقد مبنای قانونی و احتمالا براساس ملاحظات دیگری صورت گرفته که برما پوشیده است، همچنین پیش ثبت‌نام از متقاضیان در رشته‌های مختلف کاملا قانونی و حق مسلم و خدشه ‌ناپذیر این دانشگاه بوده که تا موعد مقرر و اعلام شده ادامه خواهد یافت."

در پایان این اطلاعیه تاکید شده است: "بدیهی است پس از انجام این مرحله نحوه برگزاری آزمون ورودی و ثبت‌نام قطعی و زمان آغاز دوره‌های آموزشی متعاقبا اعلام خواهد شد."

تاکید دانشگاه ایرانیان درباره مستندات ارائه شده به وزارت علوم و تکذیب این موضوع از سوی این وزارتخانه در حالی عنوان می‌شود که با وجود به روز رسانی سایت دانشگاه ایرانیان و درج اخبار مستمر در این سایت، هنوز برخی از بخش‌های این سایت را از جمله بخش "ریاست دانشگاه" و "هیات رییسه دانشگاه" را که باز می‌کنید، با جمله "در حال به روز رسانی" مواجه می‌شوید.

معاون حقوقی وزارت علوم: هنوز جرمی رخ نداده، در صورت پذیرش دانشجو و راه‌اندازی دوره برخورد می‌کنیم

از سوی دیگر پس از تاکید دانشگاه ایرانیان بر ادامه پیش ثبت‌نام و پس از آن ثبت‌نام از دانشجویان و راه‌اندازی دوره دکتر سعدالله نصیری قیداری، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از برخورد قانونی این وزارتخانه با دانشگاه ایرانیان در صورت پذیرش دانشجو و راه‌اندازی دوره آموزشی پس از تذکر اولیه خبر داد.

وی با بیان اینکه به طور کلی وزارت علوم و شورای گسترش آموزش عالی نظر خود را درباره این دانشگاه اعلام کرده است، گفت: البته فکر می‌کنم حساسیت درباره این دانشگاه مقداری زیاد شده است، چراکه جامعه ما نیز به این موضوع اشراف دارد که دانشگاهی که مجوز فعالیت ندارد و مراحل قانونی را طی نکرده نمی‌تواند دانشجو پذیرش کند.

نصیری قیداری با اشاره به اطلاعیه اخیر سایت دانشگاه منتسب به محمود احمدی نژاد درباره پیش ثبت‌نام از دانشجویان، تصریح کرد: پیش ثبت‌نام امری بی معنی است و همین موضوع حکایت از آن دارد که مشکلی در این زمینه وجود دارد.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم با بیان اینکه مدارک این دانشگاه به لحاظ قانونی معتبر و مورد قبول وزارت علوم نیست، گفت: نهادی که برای فعالیت علمی خود مراحل قانونی را برای کسب مجوز طی نکرده، قطعا نمی‌تواند مدرک قانونی ارائه دهد.

نصیری قیداری درباره نحوه برخورد با مراکز آموزش عالی بدون مجوز و اینکه وزارت علوم در این باره قصد ورود را دارد یا خیر؟ اظهار کرد: ما قانونی مبنی بر برخورد با دانشگاه‌هایی که مجوز ندارند، داریم که مصوب سال ۷۳ است که بر اساس این قانون اگر دانشگاهی که مجوز ندارد اقدام به پذیرش دانشجو و راه‌اندازی دوره کند، در ابتدا به آن دانشگاه اخطار می‌دهیم و در صورتی که به اخطار وزارت علوم توجه نکند، بر اساس آنچه که در قانون پیش‌بینی شده با آن دانشگاه برخورد خواهیم کرد.

وی درباره چگونگی برخورد در صورت راه‌اندازی دوره و عدم توجه دانشگاه ایرانیان به اخطار وزارت علوم، اظهار کرد: شرح مفصلی در قانون آمده و در آنجا ریز به ریز نکات گفته شده است، بنابراین برای برخورد با دانشگاه‌هایی که بدون مجوز فعالیت می‌کنند، خلاء قانونی نداریم.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت علوم با بیان اینکه در رابطه با دانشگاه ایرانیان هنوز جرمی صورت نگرفته که وزارت علوم بخواهد ورود کند، تصریح کرد: اگر دوره‌ای راه‌اندازی و دانشجو پذیرش شود، وزارت علوم نیز با این قضیه برخورد می‌کند.

به نظر می‌رسد که این کنش و واکنش‌ها همچنان ادامه داشته باشد تا اینکه یکی از طرفین مجادله قانع شود، اما بحثی که مطرح است این است که اگر دانشگاه ایرانیان تمامی امکانات و شرایط لازم را برای برگزاری دوره و پذیرش دانشجو و به طور کلی موافقت شورای گسترش دارد، چرا مدارک و مستندات خود را مجددا برای بررسی به شورای گسترش آموزش عالی ارائه نمی‌کند، در حالی که یک بار مجوز مجددی برای ایجاد دانشگاه از شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته است. بنابراین با توجه به اظهارات معاون حقوقی وزارت علوم باید دید که لج و لجبازی دانشگاه ایرانیان کار دستش می‌دهد یا خیر؟

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار