تشریح برنامههای هفته ناجا در سال جاری
تهران (پانا) - سخنگو و معاون اجتماعی نیروی انتظامی با تشریح برنامههای هفته نیروی انتظامی؛ «پلیس هوشمند، امین مردم» را شعار هفته ناجا اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار احمد نوریان با تشریح برنامههای هفته نیروی انتظامی در سال ۹۸ گفت: از سال ۱۳۷۸ با درخواست نیروی انتظامی و تاکید فرمانده معظم کل قوا، امام خامنهای(مدظله العالی) روز ۱۳ مهر به عنوان روز نیروی انتظامی تصویب شد، به دلیل تنوع ماموریتها و حجم بالای فعالیتها و عملکرد پلیس برای حفظ نظم، امنیت و رعایت قانون مقرر شد، بخشی از دستاوردها، اقدامات و تحولاتی که در راستای تامین امنیت عمومی محقق شده، در یک هفته به سمع و نظر مردم رسانده شود.
وی ادامه داد: با توجه به فشردگی، گستردگی و پیچیدگی ماموریت های پلیس امکان هرگونه تبلیغ و اطلاعرسانی مناسب برای معرفی زحمات و خدمات همکارانم در سطوح مختلف ماموریتی مقدور نیست به همین دلیل، هفته نیروی انتظامی میتواند فرصت مغتنمی برای افزایش آگاهی مردم از ابعاد فعالیت و تلاشهای شبانهروزی پلیس برای برقراری نظم، امنیت و ارائه خدمات آن باشد.
«پلیس هوشمند؛ امین مردم»؛ شعار هفته نیروی انتظامی
سخنگوی نیروی انتظامی تصریح کرد: در این هفته ما به کمک رسانهها و تریبونهای تبلیغاتی که در اختیار پلیس قرار میگیرد تلاش میکنیم تا نقش و سهم شهروندان را در تولید، حفظ و ارتقاء امنیت از طریق تشویق و ترغیب به ارتقاء آگاهیها، تقویت روحیه التزام عملی به قانون، فرهنگ خودکنترلی، ایجاد حس مسئولیت نظارت اجتماعی متذکر شویم به نوعی رابطه معنادار بین پلیس و مردم را با استفاده از ساختارها و قالبهای رسانهای، هنری، فرهنگی و ... برای عموم شفاف و قابل لمس کنیم.
سردار نوریان ادامه داد: انعکاس اقدامات و برنامههای آینده پلیس در حوزههای اقتصادی، فنآوریهای نوین، پیشگیری اجتماعی و انتظامی با تأکید بر توانمندیها، روزآمدی و هوشمندی پلیس از جمله اهداف برنامههای پیشبینی شده در هفته ناجا است که هم احساس امنیت و هم امید به آینده را در جامعه افزایش خواهد داد.
وی با بیان اینکه «پلیس هوشمند؛ امین مردم» به عنوان شعار هفته نیروی انتظامی است، عنوان کرد: این شعار برگرفته از فرمایش مقام معظم رهبری است که میفرمایند «مردم میخواهند نیروی انتظامی قوی و مقتدر باشد، هوشمند و پیچده باشد، سالم و امین باشد»؛ از نگاه مقام معظم رهبری این انتظارات مردم از نیروی انتظامی است به همین منظور پلیس در طول چند سال اخیر با اتخاذ رویکردهای تحولی مبتنی بر جامعه محوری، استخدام فنآوریهای نوین، بازخوانی نقش و سهم اقشار مختلف اجتماعی، تشکلهای غیردولتی، سازمانها و دستگاههای دولتی در تولید و حفظ امنیت و همچنین رصد و پایش روند تغییرات محیطی و اجتماعی با نگاه علمی و مسئله محور در جهت هوشمندی پلیس گام های رو به پیشرفت برداشته است.
سردار نوریان در ادامه مطلب فوق تصریح کرد: عزم پلیس، جزم است که در آینده با همکاری مردم و دیگر نهادها، شاهد اشراف و اقتدار بیش از پیش پلیس در مقابله با هر گونه جرم، بزه و تهدید علیه امنیت شهروندان در فضای عینی و مجازی باشیم و انشاء الله هر محیطی از مجازی تا واقعیت برای اخلالگران نظم و امنیت ناامن خواهیم کرد.
سخنگوی نیروی انتظامی به موضوع مورد اهمیت ناجا (هوشمندی پلیس) اشاره کرد و گفت: نیروی انتظامی سیاست هوشمندی را در دو بعد ساختاری و کارکردی اتخاذ کرده و در مأموریتها و عملکرد خود پیادهسازی کرده است و باید این رویکردها ارتقاء یابد.
وی در ادامه به بعد ساختاری اشاره کرد و افزود: در بعد ساختاری با رصد هوشمندانه و شناخت دقیق تغییرات محیطی و اجتماعی و برآورد نیازهای امنیتی و مبتلا به جامعه، نسبت به طراحی واحدهای متناسب از قبیل پلیس فتا، پلیس اقتصادی و ... اقدام کرده است.
سردار نوریان عنوان کرد: همچنین استفاده از آخرین فناوریهای سخت افزاری و نرمافزاری آینده پژوهی وقوع، پیشگیری و کشف جرایم را در برنامههای کاری خود قرار داده است که علاقهمندان به جزئیات بیشتر در این خصوص میتوانند از نمایشگاه بین المللی محصولات امنیتی و تجهیزات پلیسی (ایپاس) که هم اکنون در مصلی تهران دایر است بازدید کنند.
وی همچنین به هوشمندی از بعد کارکردی اشاره کرد و عنوان کرد: با توجه به پیچیده شدن جرایم و تغییر الگوی جرم از سنتی به مدرن، عملیات پلیسی نیز مستلزم اقدامات هوشمندانه است.
سخنگوی نیروی انتظامی گفت: التهاب بازار اقتصادی با استفاده از تزریق الگوهای مسموم اقتصادی در جامعه و یا شگردهایی که مجرمان و کلاهبرداران اینترنتی در ارتکاب اعمال مجرمانه سایبری دارند قطعا مقابله با آنها به هوشمندی و اقتدار پلیس در این عرصهها نیاز دارد.
سردار نوریان ادامه داد: نیروی انتظامی تلاش کرده است با رصد و اشراف بر پیچیدگیهای این فضا با ایجاد بسترهای کنترل عملیاتی، انتظامی، اطلاعاتی و ...چند گام از مجرمان جلوتر باشد و بتواند در مقابل ترفندها و راههای سوءاستفاده از شرایط اقتصادی بهترین رویکرد مقابلهای را برگزیند.
وی خاطرنشان کرد: از مصادیق هوشمندسازی، تجهیز پلیس به فناوریهای روز برای شناسایی و مقابله با مجرمان و متخلفان است به طور مثال پلیس راهور با راهاندازی یک سامانه برخط این امکان به مأموران راهنمایی و رانندگی داده که از هر نقطه کشور بتواند با وارد کردن پلاک خودرو به اطلاعاتی از قبیل اسم مالک، تخلفات خودرو، سرقتی بودن و ... دست یابند.
سردار نوریان ادامه داد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جان مردم، اموال، ناموس و آبروی مردم به عنوان امانت در نزد پلیس است و مقام معظم رهبری امانت داری پلیس را موجب جلب اعتماد مردم دانستهاند و میفرمایند «نیروی انتظامی امین مردم اند باید به وظیفه خود به طور کامل عمل کنند ...»
سخنگوی نیروی انتظامی تصریح کرد: شما ببینید سالانه چقدر اموال مسروقه مردم کشف و به مالکان و صاحبان آنها بازگردانده میشود و یا اینکه چقدر از اموال دولتی از غارتگران بیتالمال کشف و بازگردانده میشود؛ در اینجا از فرصت استفاده میکنم و اشارهای به برخی از نظرسنجیها که درباره سنجش سرمایه اجتماعی پلیس در سال ۹۷ و اخیرا انجام شده میکنم.
رتبه دوم نیروی انتظامی در عدالت محوری در بین ۱۳ گروه شغلی
سردار نوریان ادامه داد: برابر نتایج حاصل از آخرین پیمایش انجام گرفته مربوط به سنجش سرمایه اجتماعی در کشور که از سوی وزارت کشور انجام شده، پلیس در بین ۱۳ گروه شغلی رتبه دوم را در وظیفه شناسی و پرهیزگاری ( عدالت محوری) به خود اختصاص داده است.
سخنگوی نیروی انتظامی تصریح کرد: همچنین در شاخص رضایت از عملکرد و پاسخگویی، نیروی انتظامی در رتبه سوم در بین ۲۳ دستگاه و نهاد ایستاده است و اما در بعد کیفیت خدمات سازمانی (سرعت، دقت درا نجام مأموریت) نیروی انتظامی رتبه چهارم از بین ۲۳ دستگاه کسب کرده و در مجموع رتبه اعتماد به نیروی انتظامی در بین دستگاه های مذکور رتبه ۴از ۲۳ است.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی براساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته از سوی مرکز افکارسنجی وابسته به وزارت اطلاعات با عنوان «رضایتمندی نهادی» رتبه نخست را در بین دستگاهها احراز کرده همچنین بیشترین رضایت مندی از وضع امنیت ا جتماعی ( حدود ۷۳ درصد) و نگاه مثبت به برقراری امنیت کشور حدود ۸۷ درصد بوده است.
ارسال دیدگاه