در مراسم رونمایی از سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در آذربایجان شرقی

ابتکار: تحقق عدالت جنسیتی از محورهای کلیدی معاونت امور زنان است

تبریز (پانا) –- معاون رئیس جمهوری در امور زنان تحقق عدالت جنسیتی را از محورهای کلیدی معاونت امور زنان دولت عنوان کرد و گفت در برنامه ششم توسعه، محور عدالت جنسیتی به خوبی مورد توجه قرار گرفته و ریاست محترم جمهوری نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند.

کد مطلب: ۹۲۱۶۷۹
لینک کوتاه کپی شد
ابتکار: تحقق عدالت جنسیتی از محورهای کلیدی معاونت امور زنان است

معصومه ابتکار پیش از ظهر امروز در جلسه امور بانوان و خانواده استان آذربایجان شرقی در محل استانداری با بیان این که نگاه عدالت‌طلبانه به زنان یکی از جهت‌گیری‌های مهم نظام جمهوری اسلامی ایران از انقلاب تاکنون است، گفت: نگاه عدالت جنسیتی به زنان فقط در یک بعد نیست بلکه در تمامی ابعاد باید عدالت جنسیتی روی دهد و این موضوع نیز زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که شرایط هر منطقه را بشناسیم و آمار به تفکیک جنسیت را داشته باشیم و فاصله‌ها و تفاوت‌ها را درک کنیم.

وی تحقق عدالت جنسیتی را از محورهای کلیدی معاونت امور زنان دولت عنوان کرد و ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، محور عدالت جنسیتی به خوبی مورد توجه قرار گرفته و ریاست محترم جمهوری نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان گفت: برای این که رویکرد برنامه‌ای نسبت به موضوع عدالت جنسیتی داشته باشیم از یک‌سال و نیم سال گذشته سند ارتقاء وضعیت زنان را باهمکاری استانداران محترم در کشور شروع کرده‌ایم.

ابتکار تصریح کرد: با همکاری دستگاه‌های اجرایی کشور و استان‌ها شاخص‌های کلی و اختصاصی برای این سند تدوین و برای تحقق برنامه‌های برای هر استان با توجه به شرایط منطقه ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: در گام بعدی انتظار داریم این سند در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی استان مطرح و تصویب شود و بخشی از اعتبارات استانی نیز برای علمی شدن آن اختصاص داده شود.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان افزود: برای تحقق عدالت جنسیتی طرح‌های مختلفی ارایه کرده‌ایم که طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بر اساس الگوی مشاغل خانگی، توان افزایی زنان در حوزه کار آفرینی، توان افزایی اقتصادی زنان و تاب‌آوری اجتماعی زنان از اولویت‌های مهم معاونت امور زنان هستند و انتظار داریم این طرح‌ها با حمایت و اعتبارات استانی تقویت شوند.

ابتکار اضافه کرد: هسته اولیه طرح تاب آوری اجتماعی زنان پایه گذاری شده و نقشه راه آن تدوین شده و امید داریم با حمایت سازمان های مردم نهاد کار، ادامه و توسعه یابد.

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در اهمیت موضوع خانوده و همچنین با عنایت به این که ما سعی داریم نتیجه‌محور حرکت کنیم تلاش کرده‌ایم به معضلات و اختلالات داخل خانواده‌ها در هر استان با همکاری دانشگاه‌ها بپردازیم.

معاون رئیس‌جمهورب در امور زنان یکی از معضلات امروز خانواده‌ها را ضعف ارتباطی در داخل خانه عنوان کرد و گفت: در این راستا در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها برای حل مشکل ارتباطی، مهارتی تحت عنوان مهارت گفت و گو و توانایی ارتباط برای دانش آموزان و دانشجویان برگزار می شود.

ابتکار تصریح کرد: همکاری استانداری ها، تشکل ها و دانشگاهیان می تواند معضلات درون خانواده ها از جمله مهارت های ارتباطی را تقویت کند و شکاف بین نسلی را از بین ببرند.

وی در ادامه با بیان این که رییس جمهوری بر استفاده از سرمایه های اجتماعی تاکید دارند، گفت: استان آذربایجان شرقی ظرفیت های بالایی در حوزه سرمایه های اجتماعی و مشارکت نهادهای عمومی و خیریه های و موسسات دارد و می تواند در تحقق برنامه های عدالت جنسیتی با همکاری تشکل ها موفق عمل کند.

معاون رییس جمهور در امور زنان تاکید کرد: مدیریت سازمان های مردم نهاد با دستگاه های دولتی متفاوت است و شاید این تفاوت است که سبب موفقیت آن ها می شود لذا از ظرفیت این سازمان ها در جهت توان افزایی باید استفاده شود.

ابتکار در بخش دیگیری از سخنان خود به همکاری معاونت امور زنان با معاونت علمی و فناوری نیز اشاره کرد و گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری و حتی بخش‌های غیردولتی و شهرداری‌ها نیز به دنبال ایجاد فرصت برای دختران و پسران حوان جهت فعالیت در حوزه فناوری‌های نوین و استارت آپ هستیم.

وی بیان کرد: در طرح توان افزایی زنان روستایی که با همکاری جهاد کشاورزی اجرایی می‌شود زنان روستایی محصولات ارگانیک تولید کرده و به سمت برند‌سازی حرکت می‌کنند.

معاون رییس جمهور در امور زنان بر حمایت از صندوق‌های روستایی نیز تاکید کرد و ادامه داد: اعضای این صندوق‌ها نیز باید از آموزش‌های کارآفرینی برخوردار شوند.

ابتکار ادامه داد: طرح آموزش زنان روستایی و عشایری که با معاونت سواد آموزی آموزش و پرورش اجرایی می‌شود نیز برای دختران بازمانده از تحصیل روستا و مناطق مرزی اجرایی می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خو د با اشاره به تاکید رییس جمهوری برای انتصاب زنان در پست‌های مدیریتی گفت: در ابتدای دولت دوازدهم رییس جمهوری محترم بخشنامه‌ای برای استان‌ها ابلاغ کردند که بر اساس آن باید ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی استان تا پایان ۴ ساله دولت در اختیار زنان باشد .

معاون رییس جمهور در امور زنان تصریح کرد: در حال حاضر ۴۱ درصد کارکنان دولت را زنان تشکیل می‌دهند و تخصص و تحصیلات کافی نیز برای کسب جایگاه‌های مدیریتی را نیز دارند.

ابتکار ادامه داد: کارنامه مرحله اول اجرایی این بخشنامه را در هفته دولت سال گذشته در دو سطح ملی و به تفکیک استان‌ها ارایه کردیم که به نسبت رشد خوبی داشت.

وی افزود: در ۵ استان معاون استاندار و فرماندار زن داریم و در سطح وزیران نیز ۶۰ نفر از زنان در پست‌های هم تراز معاون وزیر و مشاور عالی مشغول به کار هستند و انتظار داریم با توجه به شایستگی زنان از این فرصت برای مدیریت کشور استفاده شود.

معاون رییس جمهور در امور زنان گفت: کارنامه مرحله دوم نیز هفته دولت امسال ارایه و عملکرد استان ها در ارتباط به این بخشنامه مشخص می‌شود.

در پایان این جلسه سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده استان آذربایجان شرقی با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهوری در امور بانوان و استاندار آذربایجان شرقی رونمایی شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار