آخرین جزئیات دستگیری متهم ردیف اول پرونده سکه ثامن

رئیس پلیس فتا اعلام کرد: ۱۷۰۰ میلیارد تومان گردش مالی سکه ثامن

تهران (پانا) - رئیس پلیس فتا با تشریح آخرین جزئیات دستگیری متهم ردیف اول پرونده موسوم به سکه ثامن از گردش مالی ۱۷۰۰ میلیارد تومانی آن خبر داد.

کد مطلب: ۸۶۱۲۶۴
لینک کوتاه کپی شد
رئیس پلیس فتا اعلام کرد: 1700 میلیارد تومان گردش مالی سکه ثامن

به گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار سید کمال هادیان‌فر درباره پرونده سکه ثامن و جزئیات بازداشت متهم این پرونده اظهار کرد: این شرکت (پرونده ثامن) با اجرای طرحی خرید و فروش سکه را به‌صورت مجازی انجام می‌داد، در حالی که اصلاً سکه و طلایی تبادل نمی‌شد و ۳۵ هزار نفر عضو سایت و نزدیک ۶ هزار نفر در آن فعال بودند.

رئیس پلیس فتا ناجا خاطرنشان کرد: افرادی که سود بیشتری بردند به عنوان الگو به سایر اعضا معرفی می‌شدند، به طور مثال فردی که ۱۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده بود بعد از سه ماه ۷ میلیارد تومان سود کسب کرد.

وی افزود: آنچه واقعیت دارد این است که ۱۷۰۰ میلیارد تومان تراکنش در این حوزه اتفاق افتاد. کل افرادی که شاکی بودند ۱۸۰۰ نفر بودند که از ۱۰ میلیون تا ۱۰ میلیارد ادعای شکایت داشتند، عمده موضوعات در تهران، تبریز و شهرهای دیگر صورت گرفت. این فرد در مصاحبه اعلام کرد خودش به کشور بازگشته در صورتی که با برنامه‌ریزی از کشور خارج و قصد سفر به کانادا را داشت و در نهایت با اقدامات پلیس فتا و رایزنی‌های دیپلماسی موفق شدیم، با شناسایی محل اختفای متهم با همکاری پلیس کشور ثالث، وی را دستگیر و به کشور بازگردانیم.

سردار هادیانفر تصریح کرد: به محض خروج از کشور، حساب‌های وی در ۳۱ بانک کشور بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان توقیف شد، بخشی از مبالغ به حساب‌های همسر وی واریز شده بود که به محض اینکه مردم به پلیس فتا اعلام کردند چنین اتفاقی افتاده‌ است، کار شروع شد و ۶ نفر همدست وی بازداشت شدند البته آنها از فرار وی اطلاع نداشتند. طراح این سایت بالع بر ۷ میلیارد تومان به عنوان طراحی گرفته بود.

هادیانفر متذکر شد: این نوع اقدامات بیشتر شبیه قماربازی است چون هیچ طلا و سکه‌ای تبادل نشده است و فقط بحث سود و زیان مطرح بود، بنابراین در این زمینه آمادگی داریم در حوزه پولشویی کمک کنیم اما نظارت بر این مجموعه‌ها به عهده وزارت اقتصاد است.

وی ادامه داد: این فرد با عملیات گسترده پلیسی در کمتر از ۵ روز بازداشت شد در این رابطه، اصرار داشتیم این اتفاق رسانه‌ای نشود اما رسانه‌ای شد، اکنون برخی از پول‌ها در اختیار افراد در خارج از کشور است و باید طبق راهکارهایی استرداد صورت گیرد.

رئیس پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اعداد و ارقامی از سوی زاهدی‌فر و همسر وی مطرح شده اما اظهارات برای ما مهم نیست بلکه ادله مهم است بنابراین تمامی سرورها در حال بازبینی است.

وی خاطرنشان کرد: مجوزی که به او داده شد برای فروش سکه و طلای خرد شده بود اما این فرد هیچ سکه‌ای تبادل نکرد، مجوزها برای شروع به کار فرد بود اما بعد وزارت صمت، در این مورد نظارتی نکرده است؛ ضمنا چند سایت دیگر (حدود ۸ سایت) در حال نظارت هستند و هفته دیگر به فتا احضار می‌شوند که البته بخش‌های دیگر مسئول این کار هستند.

هادیانفر یادآور شد: این فرد می‌گوید زمانی برای فرار انتخاب کردم که چهار، پنج روز کشور در تعطیلات رسمی به سر می‌برد یعنی دقیقاً با برنامه‌ریزی این کار را انجام داد. این زمان، فرصت خوبی برای وی بود که بتواند صدها کیلومتر از کشور دور شود اما در همین ایام که همه در تعطیلات بودند افسران ما به طور شبانه‌روزی وی را دنبال می‌کردند زمانی که فهمید به دنبال او هستند در تلگرام پیام گذاشت و گفت در کشور هستم که ردیابی از وی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در حوزه فضای مجازی ۵ میلیون کاربر سال ۹۲ به ۵۵ میلیون رسیده است، ادامه داد: رشد ۹۰۰ درصدی جرایم نسبت به سال ۹۲ داشتیم و بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ درصد استارت‌آپ‌ها رشد کردند، امروز پلیس با گوگل، تلگرام، اینستاگرام و... دست و پنجه نرم می‌کند که سرور آنها خارج از کشور است، رشد ۳۵۴ درصدی در بحث atm‌ها اتفاق افتاد، هر فرد می‌تواند در کشور چند صد سیم‌کارت بخرد و محدودیتی وجود ندارد اما علی‌رغم مشکلات ، دستاوردهای خوبی داشتیم.

هادیانفر با بیان اینکه زمان رسیدگی به پرونده‌ها از ۳۳ روز به ۲۲ روز کاهش یافته، افزود: از ۱۳۳ هزار و ۳۳۳ پرونده در پلیس فتا ۱۱۱ هزار آن کشف و حدود ۷۵ هزار نفر دستگیر شده‌اند.

وی گفت: در ۶ ماهه اول امسال حدود ۲۷ هزار فقره پرونده و ۵۵ درصد رشد جرایم را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌ایم که ۷۰ درصد پرونده‌ها در سال ۹۷ کشف و در این ایام حدود ۹ هزار نفر بازداشت شدند؛ بیشترین‌ انگیزه‌ها مربوط به منفعت مالی و برداشت‌های غیرمجاز و سپس موضوع جرایم شخصی مطرح بوده است.

هادیانفر ادامه داد: تهمت، افترا و شایعه‌سازی در فضای مجازی وجود دارد که به دلیل عدم احراز هویت این اتفاق می‌افتد، متاسفانه در این فضا امنیت وجود ندارد، هیچ جای دنیا این سبک و سیاق صورت نمی‌گیرد، اگر این بستر امن شود، می‌تواند فرصت‌های بی‌کرانی در بستر اقتصاد ایجاد کند؛ بیشترین جرایم مربوط به تهران و کمترین آن مربوط به استان گلستان است، بیشتر شکایت ها سوء استفاده از شکات است، در بحث کارت به کارت حتی افراد تحصیل کرده مانند پزشکان مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه عملیات مختلفی در حوزه پلیس فتا صورت می‌گیرد، بیان کرد: در حوزه طبابت و دارو درمانی (پانجی‌آ) غیرمجاز حدود ۱۲ هزار سایت را مورد هدف قرار دادیم؛ ۵۵۰ نفر بازداشت و ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تاکنون اموال غیرقانونی کشف شده است؛ در موضوع رمزهای یک‌بار مصرف جلساتی داشتیم، بانک‌ها مکلف به بحث opt هستند، در بسیاری از پرونده‌ها، کارت سرقت می‌شود و تا بخواهیم کاری انجام دهیم، سرقت صورت گرفته است که در این رابطه بحثopt بسیار گره‌گشا خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار