نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: کودکان و نوجوانان ما صدایی برای مطالبه گری و بیان خواسته هایشان ندارند
تهران (پانا) - سیده فاطمه ذوالقدر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به مناسبت سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان از جدیت در پیگیری لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس خبر داد و اظهار امیدواری کردکه تصویب این لایحه بتواند کمک قابل توجهی به جامعه کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایه های انسانی این کشور کند.
به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم های کودکان و نوجوانان، فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم تهران، درباره تاثیر سینما بر رفع آسیبهای اجتماعی بیان کرد: رسانه ها به طور کلی و سینما و تلویزیون به طور خاص از جمله ابزارهای کلیدی و اصلی در انتقال و گسترش ارزشهای فرهنگی و اجتماعی در رفتار کودکان و نوجوانان و آموزش و تربیت آنها به حساب می آید و با توجه به اینکه تلویزیون رسانه ای است که در همه جا وجود دارد و سطح دسترسی به آن تقریبا همگانی است، نباید صرفاً از آن به عنوان یک ابزار سرگرمی بهره برد.
وی افزود: از رسانه ها میتوان برای آگاه سازی و آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان بهره برد تا ضمن ایجاد محتوای جذاب و سرگرم کننده، آموزشها و اطلاع رسانی های لازم انجام شود و این شناختی که کودک و نوجوان نسبت به حریم و حقوق خود از طریق رسانه دریافت می کند، یقیناً از بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی و مسائلی که می توانند در سطح جامعه با آنها مواجه شود، پیشگیری خواهد کرد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این که مجلس در حوزه حقوق کودک و نوجوان چه تدابیر و برنامه هایی را در دستور کار دارد، گفت: موضوع حقوق کودک و نوجوان در لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار گرفته است و در این لایحه حمایت هایی شامل حمایت کیفری از طریق جرمانگاری جرایم علیه حقوق مادی و معنوی طفل مدنظر است که در آن بهره کشی از کودک و جرایم علیه تمامیت جسمانی و ازدواج با صغار و امتناع از اعلام جرم به مقامات قضایی قرار دارد.
وی ادامه داد: در راستای این حمایت ها تخصیص شعبی برای رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان نیز مدنظر قرار گرفته و دفتری برای حمایت از کودکان و نوجوانان در معرض خطر جهت معرفی به نهاد زیربط برای مداخله فـوری با رویکرد پیشـگیری از بـزهدیـدگی یـا افـزایش آسـیب وارده را می توان نام برد.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به راهکارهایی برای تقویت سینمای کودک و نوجوان و رونق چرخه اکران آن خاطر نشان کرد: متاسفانه آثار خلق شده در سینمای کودک و نوجوان آنگونه که باید در سینمای ایران دارای جذابیت نیست و سرمایه گذاری لازم نیز برروی آن صورت نگرفته است و حضور بخش خصوصی فعال و صاحب ذوق در عرصه سینمای کودک و نوجوان یک نیاز ضروری است. همچنین باید جذابیت ها را در حوزه کودک و نوجوان بیشتر کرده، برای سرمایه گذاری در این سینما راهکارهای مناسبی ارائه و بخش خصوصی فعال و صاحب ذوق را تشویق به سرمایه گذاری کنیم.
ذوالقدر اظهار کرد: همچنین بهره گیری از الگوها و اسطوره های ایرانی، قهرمانان ملی و افراد موفق و برجسته قومی و اقلیتی کشور می تواند به عنوان ایده ای در ساخت فیلمها بهکار گرفته شود که تجربه موفق آن را در فیلم «صفر تا سکو» داشتیم که از وزیر آموزش و پرورش با توجه به روایت بسیار زیبای این فیلم و واقعی بودن آن و نگاه انگیزشی مثبت موجود در فیلم خواستیم که تمامی دانش آموزان، این فیلم را در سینماها ببینند. تجربه های ازاین دست یقیناً می تواند به رونق سینمای کودک و نوجوان کمک قابل توجهی کند.
وی درباره جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان و تاثیر آن در ارتقای سینما عنوان کرد: این جشنواره به عنوان یک ویترین برای معرفی آثار داخلی و جهانی است که هم مردم و هم کودکان و نوجوانان ضمن آشنایی با هنر سینمای ایرانی و خارجی، می توانند با فرهنگ ها و آداب سایر کشورها آشنا شوند. از طرفی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان یک رویداد فرهنگی است که می تواند کمک قابل توجهی به رونق گردشگری در استان کند.
نماینده تهران در پاسخ به این که آیا تعامل مناسبی میان بخش دولتی و خصوصی در سینما وجود دارد، بیان کرد: خروجی آثار سینمای کودک و نوجوان نشان می دهد که آن تعاملی که باید میان بخش دولتی و خصوصی برای غنای هرچه بیشتر این آثار و همچنین خلق آثار مخاطب پسند باشد، وجود ندارد. باید سیاستگذاری ها به سمت و سویی باشد که گیشه سینمای کودک و نوجوان پررونق تر از قبل شود که در این خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدا و سیمای جمهوری اسلامی و فعالان عرصه سینمای کودک و نوجوان باید هرچه بیشتر در تعامل برای خلق آثار به روز و آموزنده در عین حال سرگرم کننده و بانشاط باشند.
وی همچنین ادامه داد: کودکان و نوجوانان ما صدایی برای مطالبهگری و بیان خواستههایشان ندارند. تغییرات اجتماعی و بروز آسیبهای اجتماعی و معضلات نوظهور در سطح جامعه انواع آسیب های جسمی، جنسی و روحی و روانی علیه کودک را که فاقد هویت مرئی باشد، روا میدارد که قوانین موجود نمی تواند جوابگوی نیاز کودکان باشد و عدم دارا بودن حمایت قانونی و قضایی از این کودکان باعث بروز آسیبهای پنهانی در جامعه شده است.
ذوالقدر در پایان توضیح داد: به عنوان نایب رئیس کمیسیون فرهنگی، موضوع لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را به جدیت مورد پیگیری قرار دادهام که با اخذ امضاء از نمایندگان محترم با قید فوریت در دستورکار صحن علنی مجلس قرار گرفت که امیدوارم تصویب این لایحه بتواند کمک قابل توجهی به جامعه کودکان و نوجوانان به عنوان سرمایههای انسانی این کشور کند. البته عده ای اندک ١٥ نفری نیز تقاضا دادند که طبق اصل ٨٥ قانون اساسی به کمیسیون قضایی ارجاع شود که بعید است با موافقت اکثر نمایندگان مواجه شود.
سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری علیرضا رضاداد ۸ الی ۱۴ شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار می شود.
ارسال دیدگاه