معاون امور اجتماعی بهزیستی: تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان در کاهش حوادثی همچون قتل «ندا» موثر است
لایحه حمایت از حقوق کودکان ونوجوانان بهزودی به صحن علنی مجلس میرود
تهران (پانا) - معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور آخرین وضعیت لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان را تشریح کرد و گفت این لایحه به زودی برای بررسی و تصویب به صحن علنی مجلس ارسال میشود.
حبیبالله مسعودی فرید در گفتوگو با پانا با اشاره به پیگیریهای سازمان بهزیستی برای به سرانجام رسیدن لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان در مجلس گفت: این لایحه روز گذشته در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد اما از آنجا که کمیسیون اصلی این لایحه کمیسیون قضایی و حقوقی است، آخرین جمع بندیها در حال انجام است و طی روزهای آینده برای بررسی و تصویب به صحن علنی مجلس ارسال میشود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی افزود:کمیسیون قضایی مجلس به طور جدی پیگیر لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان است که امیدواریم هر چه سریعتر نهایی شود.
وی همچنین با اشاره به قتل «ندا» دختر ۷ ساله در مشهد گفت: تصویب این لایحه در کاهش موارد کودک آزاری تأثیرگذار خواهد بود و امیدواریم که با تصویب آن شاهد چنین اتفاقات تلخی نباشیم، هر چند که قانون درباره کودکآزاری از سال ۸۱ وجود دارد و هم اکنون نیز اجرا میشود، لایحهای که در اختیار مجلس قرار دارد کامل تر است و مواردی در آن دیده شده که بازدارنده است و در قانون سال ۸۱ مد نظر قرار نگرفته بود.
این مقام مسئول در سازمان بهزیستی با اشاره به اهمیت فرهنگسازی درباره موضوع کودک آزاری تصریح کرد: علاوه بر ظرفیتهای قانونی و قضایی، همچنان باید روی مباحث پیشگیرانه کار کرد و در این زمینه آموزش مهارتهای زندگی، سبکهای فرزندپروری مد نظر قرار بگیرد.
مسعودی فرید با اشاره به همکاری قوه قضاییه در تدوین لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان گفت: در لایحه جدید مفهوم کودکآزاری خیلی وسیعتر شده است و قطعا میزان بازدارندگی این قانون بیش از قانون سال ۸۱ خواهد بود.
سال ۸۱ قانونی تحت عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان، مشهور به قانون «کودک آزاری» با ۹ ماده تصویب شد. با توجه به خلأهای قانونی موجود در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان و وقوع کودکآزاریهای بسیار، قوه قضاییه لایحهای با عنوان «حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان» را در سال ۸۷ در قالب ۵۹ ماده تقدیم دولت کرد. پس از ارسال لایحه مذکور به دولت، مواد این لایحه به ۴۹ ماده کاهش یافت و در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ در کمیسیون لوایح دولت دهم به تصویب رسید و به مجلس ارسال شد.
ارسال دیدگاه