تحویل نخستین تجهیزات مکانیزه اطفاء حریق به سازمان محیطزیست
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نخستین سری تجهیزات مکانیزه اطفاء حریق جنگلها به محیط زیست تحویل داده شد.
به گزارش سازمان محیط زیست ، علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری تفاهم نامه چهارجانبه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه کشور در مهرماه سال گذشته، گفت: بر اساس این تفاهم نامه که پشتیبانی مالی آن را موسسه مالی و اعتباری کوثر و ضمانت آن را نیز سازمان برنامه و بودجه کشور بر عهده دارد، مقرر شد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تجهیزات مورد نیاز سازمان حفاظت محیط زیست را تامین کند.
تیموری افزود: در همین راستا نخستین سری تجهیزات اطفاء حریق شامل روت فایر و تجهیزات انفرادی به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه نخستین سری تجهیزات مذکور بر اساس هماهنگی با مدیران کل حفاظت محیط زیست استانهای بحرانی در حوزه آتش سوزی جنگل ها، به این استانها تحویل داده شد، خاطرنشان کرد: طبق پیگیریهای صورت گرفته، مابقی تجهیزات و امکانات مورد نیاز ادارات کل محیط زیست استانها نیز تا پایان سال جاری یا ابتدای سال آتی (۱۳۹۷) در اختیار استانها قرار میگیرد.
وی ضمن یادآوری روند کاهشی چشمگیر وسعت حریق در جنگلهای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست طی سالهای اخیر به رغم تشدید پدیده خشکسالی، اظهار کرد: نقش و جایگاه ستاد راهبری واکنش سریع در سازمان و استان ها، همکاری خوب سازمانهای دولتی و ارگانهای نظامی برای استفاده از بالگرد، همچنین همراهی و مشارکت جوامع محلی و تشکلهای مردم نهاد از جمله مهمترین عوامل موفقیت در کاهش پهنه حریق بوده است.
تیموری در خصوص آمار آتش سوزی جنگلهای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۹۶، گفت: ۵۰ درصد وسعت حریق کشور در سالجاری مربوط به دو استان کردستان و خوزستان بود و در سایر استان ها، شاهد کاهش چشمگیر وسعت حریق در مناطق بودیم.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: با توجه به نزدیک بودن مسافرتهای نوروزی، معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست طی بخشنامهای به ادارات کل استان ها، ضمن تاکید بر ضرورت راه اندازی ستاد واکنش سریع در استان ها، توجه به مقوله آموزش پیشگیری حریق در جنگلها و مراتع برای عموم جامعه از جمله مسافران و گردشگران، کشاورزان و جوامع بومی و محلی را مناسبترین راه برای کنترل حریق در کشور دانست.
تیموری گفت: از مردم فهیم و علاقمند به محیط زیست و طبیعت ایران میخواهیم در مسیر حفاظت از جنگلهای کشور، سازمان حفاظت محیط زیست کشور را یاری کنند.
گفتنی است، تفاهمنامه چهارجانبه تامین تجهیزات مورد نیاز برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور با استفاده از ظرفیت صنایع دفاعی کشور مهرماه ۱۳۹۵ به امضاء رسید و بر اساس این تفاهم نامه که پشتیبانی مالی آن را موسسه مالی و اعتباری کوثر و ضمانت آن را نیز سازمان برنامه و بودجه کشور بر عهده دارد، مقرر شد، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تجهیزات مورد نیاز سازمانهای حفاظت محیط زیست، جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، امور عشایر و شیلات ایران را تامین کند.
تامین انواع پهپاد، خودروهای امداد و نجات، خودروهای مهار آتش، انواع موتورهای چهار چرخ تریلر، انواع یدککش، سامانههای پایش و اعلام حریق، تجهیز محیطبانان و جنگلبانان و یگانهای گشت دریایی به تجهیزات پیشرفته انفرادی و گروهی، ناوچههای شناور، آب شیرکن خورشیدی و تامین تجهیزات مورد نیاز برای آبرسانی به عشایر از جمله اهداف این تفاهمنامه بود.
ارسال دیدگاه