یک وکیل دادگستری در گفتوگو با پانا پاسخ داد
آیا انتشار چت خصوصی بین دو شخص جرم است؟
تهران (پانا) - یک وکیل دادگستری گفت انتشار چت خصوصی بین دو شخص به خودی خود جرم نیست مگر اینکه منجرکه انتشار اسرار راجع به دیگران و یا هتک حیثیت آنها شود یعنی آبرو و حیثیت فردی را از این ببرد. در مواردی نیز ممکن است شخصی متنهای موجود در چت را تغییر دهد مثلا متن موجود در چت را با فتوشاپ تغییر کرده و متن تغییریافته را منتشر کند، این کار در قانون جرم است.
علیرضا طباطبایی، وکیل و متخصص جرایم سایبری در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «انتشار چت خصوصی بین دو شخص به خودی خود جرم نیست مگر اینکه منجربه انتشار اسرار راجع به دیگران و یا هتک حیثیت آنها شود یعنی آبرو و حیثیت فردی را از بین ببرد. در مواردی نیز ممکن است شخصی متنهای موجود در چت را تغییر دهد مثلا متن موجود در چت را با فتوشاپ تغییر کرده و متن تغییریافته را منتشر کند، این کار در قانون جرم است.»
وی افزود: «صرف انتشار چت ساده بین دو شخص در قانون جرم نیست اما اگر صوت، تصویر، فیلم خصوصی یا خانوادگی باشد، مشروط به اینکه باعث ضرر فرد هم شود، جرم است.»
طباطبایی افزود: «اگر شخص ثالثی چت بین دو نفر را منتشر کند باز هم باید شرایط بالا رعایت شود؛ یعنی آن چت خصوصی بوده و مربوط به اسرار دیگران باشد و همچنین منجر به ضرر دیگران نیز شده باشد. البته اگر دسترسی به چت دیگران غیر مجاز باشد در اینجا جرم دومی صورت میگیرد که به آن جرم، دسترسی غیرمجاز گفته میشود و مجازات جداگانه دارد.»
این وکیل دادگستری افزود: «طبق ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی اگر انتشار چت خصوصی جرم تلقی شود مجرم به ۹۱ روز تا دو سال حبس یا جزای نقدی از ۶ میلیون ششصد هزارتومان تا ۵۰ میلیون تومان محکوم میشود البته دادگاه میتواند هر دو مجازات را با هم اعمال کند.»
وی ادامه داد: «در قسمتی دیگر از قانون تهیه فیلم مخفیانه یا عکس مبتذل از مراسم خانوداگی و اختصاصی دیگران و تکثیر آن جرم است. در اینجا نیز باید حتما عکس مبتذل باشد، مراسم خانوادگی و اختصاصی باشد و بدون هماهنگی شخص منتشر شود که در این صورت شخص مجرم به دو تا پنج سال حبس محکوم میشود.»
ارسال دیدگاه