یک کارشناس حوزه سلامت در گفت‌وگو با پانا؛

لازمه اثرگذاری سواد سلامت، توان اقتصادی مردم است

باید با ارائه آموزش‌های جدی در حوزه سلامت دانش مردم ارتقا یابد

تهران (پانا) - یک کارشناس حوزه سلامت گفت هنگامی که مردم توان اقتصادی ندارند، ارتقا سواد سلامت چندان اثرگذار نخواهد بود. مثلا گاهی مردم با ارتقا سواد سلامت می‌آموزند که باید چه مواد غذایی را به چه میزان مصرف کنند، اگر توان اقتصادی نداشته باشند با مشکل روبه رو می‌شوند.

کد مطلب: ۱۵۲۲۱۸۳
لینک کوتاه کپی شد
لازمه اثرگذاری سواد سلامت، توان اقتصادی مردم است

مهدی اسفندیار، کارشناس حوزه سلامت در گفت‌وگو با پانا در پاسخ به این سوال که سواد سلامت چیست، بیان کرد: «سواد سلامت تعریف‌های متفاوتی دارد اما تعریف کلی آن در واقع این است که افراد نسبت به عوامل پرخطری که سلامتی آن‌ها را تهدید می‌کند و یا عواملی که باعث بهبود عملکرد روحی، روانی و جسمی آن‌ها می‌شود، به دانشی مشخص برسند.»

وی افزود: «اکنون در جامعه ما مواردی مانند مضرات سیگار برای سلامتی، روغن‌های ناسالم یا مصرف کمتر نمک تا حدودی پذیرفته شده است اما هنوز چاقی برای مردم به عنوان یک معضل شناخته نشده و مردم با عوارض آن به طور جدی آشنا نشده‌اند.»

اسفندیار گفت: «مردم در این زمینه تقصیر چندانی ندارند. باید با ارائه آموزش‌های جدی در حوزه سلامت دانش مردم ارتقا یابد. وزارت بهداشت می‌تواند با فعالیت مناسب در این زمینه موجب ارتقا دانش سلامت مردم شود.»

این کارشناس ادامه داد: «رسانه‌های حرفه‌ای باید در این زمینه فعالیت کنند. صداسیما می‌‌تواند بحث‌های سلامت محور را در سریال‌ها و بخش‌های مختلف برنامه‌ها جای دهد و با آموزش عمومی سواد سلامت را بین مردم افزایش دهد. ارتقا سواد بهداشت پیشگیری بحث دیگری است که ‌ِمی‌تواند مفید باشد.»

وی افزود: «البته بحث دیگر در این زمینه اقتصاد مردم است که حائز اهمیت است. هنگامی که مردم توان اقتصادی ندارند، ارتقا سواد سلامت چندان اثرگذار نخواهد بود. مثلا گاهی مردم با ارتقا سواد سلامت می‌آموزند که باید چه مواد غذایی را به چه میزان مصرف کنند، اگر توان اقتصادی نداشته باشند با مشکل روبه رو می‌شوند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار