متخصص طب اورژانس در گفتوگو با پانا:
متخصص طب اورژانس فشار کاری بر روی سایر تخصصها را کاهش میدهد
تهران (پانا) - یک متخصص طب اورژانس گفت اولویت متخصص طب اورژانس مدیریت ورودی بیمارستان است. طب اورژانس میتواند کار علمی و بالینی انجام بدهد که این کار را هم میکند ولی اولویت مدیریت است. متخصص طب اورژانس فشار کاری بر روی سایر تخصصها را کاهش میدهد.
آرش تبرائی، متخصص طب اورژانس در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «رشته طب اورژانس یک رشته نوپدید است که حدود نیمقرن پیش در ایالات متحده در پاسخ به نیاز کاری بیمارستانها شکل گرفت. این نیاز بیشتر عملکردی بود تا علمی و از جنبه علمی هم بیشتر مسأله علم مدیریت مطرح است.»
اولویت متخصص طب اورژانس مدیریت ورودی بیمارستان است
وی ادامه داد: «اولویت متخصص طب اورژانس مدیریت ورودی بیمارستان است. طب اورژانس میتواند کار علمی و بالینی انجام بدهد که این کار را هم میکند ولی اولویت مدیریت است. متخصص طب اورژانس فشار کاری بر روی سایر تخصصها را کاهش میدهد.»
تبرائی افزود: «با وجود متخصص طب اورژانس لازم نیست برای درد سنگ کلیه یک اورولوژیست بر بالین بیمار حاضر شود و یا لازم نیست برای یک جسم خارجی در گوش متخصص گوش-حلق-بینی حضور پیدا کند. متخصص طب اورژانس میتواند مثل یک ارتوپد، گچگیری و آتلگیری و جااندازی شکستگی و دررفتگی را انجام دهد.»
وی افزود: «بلکه میتواند مثل یک جراح زخمها رو ترمیم کند و آبسه تخلیه کند. همچنین میتواند مثل متخصص داخلی اشکالات متابولیک را اصلاح کند و مثل متخصص زنان و زایمان، زایمان طبیعی رو مدیریت کند. علاوه بر این میتواند مثل یک متخصص بیهوشی، بیهوشی کوتاه و بلندمدت را اعمال کند و تهویه مکانیکی بیماران رو انجام داده و یا مثل متخصص اطفال، بیماریهای اطفال را درمان کند.»
کارکرد دیگر تخصص اورژانس، بحث بحرانها است
تبرائی گفت: «کارکرد دیگر تخصص اورژانس، بحث بحرانها است اعم از سیل، زلزله، طوفان، جنگ، حملات بیوتروریستی و ... که چون دروس صدمات محیطی، تریاژ و مدیریت بار سنگین قربانیان متعدد و مدیریت بحران در کوریکولوم آموزشی است، وجود متخصص طب اورژانس کمک شایانی به بیماران میکند.»
وی گفت: «بنده به عنوان یک متخصص طب اورژانس هر کاری که در برنامهریزی آموزشی وجود داشته باشد انجام داده و در بسیاری موارد فشاری به سایر همکاران وارد نمیکنم، اما یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، کاهش تعداد ورودی این رشته است که باعث شده برنامههای آموزشی افت واضحی از نظر تنوع داشته باشد.»
وضعیت پرداختها در اورژانس رو به اصلاح است
این متخصص ادامه داد: «این موضوع مهارتهای متخصصین را کم میکند. همین امر باعث درخواست مشاوران متعدد از سایر رشتهها در شیفتهای اورژانس شده و به غلط اسم طب مشاوره برای طب اورژانس مطرح شده است. علت این کمبود ورودی هم این است که برای چند سال با سیاستهای گوناگون پرداختی متخصصین کم شده و کسی رغبت به کار کردن در شرایط ملتهب اورژانس رو ندارد که البته وضعیت پرداختها رو به اصلاح است.»
کمبود مقاطع تحصیلات تکمیلی مشکل دیگری در طب اورژانس
این متخصص گفت: «مشکل دیگر کمبود مقاطع تحصیلات تکمیلی بوده که فقط فلوشیپ مسمومیت و فوق تخصص اطفال وجود دارد درحالی که خارج از ایران بالغ بر ۲۰ انتخاب اعم از سونوگرافی و طب تسکینی هم وجود دارد.»
ارسال دیدگاه