رئیس سازمان هواشناسی کشور:

تحریم‌ها ما را به سمت توسعه سامانه هشدار سیل بومی هدایت کرد

تهران (پانا) - رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: از حدود ۲ سال قبل، تلاش شد از تجربه جهانی برای تولید سامانه هشدار سیل استفاده کنیم اما به دلیل تحریم‌ها راه حل استفاده از ظرفیت‌های بومی را جایگزین و دنبال کردیم.

کد مطلب: ۱۴۸۶۶۹۳
لینک کوتاه کپی شد
تحریم‌ها ما را به سمت توسعه سامانه هشدار سیل بومی هدایت کرد

سحر تاج‌بخش‌مسلمان در مراسم افتتاحیه نشست ۲ روزه مدیران کمیته دائم خدمات آب‌شناسی و مدیریت منابع آب سازمان جهانی هواشناسی برای پیشبرد برنامه مشترک WMO در حوزه بهبود سامانه هشدار سیل در ایران، اظهار کرد: آسیا جزو مناطق آسیب‌پذیر در برابر پیامدهای تغییر اقلیم است و همه‌ساله رخدادهای شدید آب و هوایی، خسارت‌های زیادی به جوامع این قاره وارد می‌کند.

وی افزود: ایران نیز یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در منطقه است که سیل و خشکسالی، بخش زیادی از آن را تحت تاثیر قرار داده و همواره سبب تخریب و بروز خسارت در آن شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه‌داد: از سیل‌های رخ داده در ایران می‌توان به سیل اوایل امسال جنوب شرق کشور اشاره کرد که همزمان در بخش‌هایی از امارات نیز سبب بروز خسارت گسترده شد.

تاج‌بخش‌مسلمان تصریح‌کرد: آخرین سیل ایران نیز در مشهد رخ داد و سبب بروز خسارت شد. بارش‌هایی که منجر به سیلاب شدید در شرق ایران شد در افغانستان نیز سبب بروز خسارت گسترده و مرگ بیش از ۱۰۰ نفر شد.

وی اضافه کرد: رخداد سیل در دنیا به‌ویژه در غرب آسیا و ایران در حال گسترش است، بنابراین باید سرویس‌ها و خدمات ما به‌ویژه در حوزه پیش‌بینی سیل و پدیده‌های مخاطره‌آمیز بهبود و گسترش یابد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: ایران، یک کشور بزرگ با بیش از ۱.۶ میلیون کیلومتر مساحت و ۸۰ میلیون نفر جمعیت است که پیش‌بینی پدیده۲های مخاطره‌آمیز جوّی در این پهنه وسیع با توجه به تنوع اقلیمی و پیامدهای تغییر اقلیم مشکل است.

تاج‌بخش‌مسلمان خاطرنشان‌کرد: از جنوب تا غرب و شرق تا شمال ایران، اقلیم‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام پدیده‌های جدی خاص خود را دارند. این موضوع سبب شده تا اثرات مخاطره آمیز متفاوتی نیز در نقاط مختلف بر جای بماند.

وی عنوان کرد: تنوع اقلیمی و فراوانی رخداد مخاطرات جوی در کشور، دلیل دیگری برای توسعه خدمات مرتبط در کشور است تا بتوان به هدف اصلی همه مراکز هواشناسی و ابشناسی در سراسر دنیا یعنی حفظ جان و مال مردم از خطر مخاطرات جوی دست یابیم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه‌داد: دو سال قبل تلاش شد از تجربه جهانی برای تولید سامانه هشدار سیل استفاده کنیم اما به دلیل تحریم ها، استراتژی و راه حل توسعه ظرفیت‌های بومی را برای این کار دنبال کردیم.

تاج بخش مسلمان افزود: سامانه هشدار سیل «نفیس» با توان داخلی تولید و برای ۵۵۰ نقطه خاص کشور، توسط یک شرکت داخلی طی قراردادی با پژوهشگاه هواشناسی عملیاتی شد.

وی اضافه کرد: این سامانه با جفت کردن مدل های هیدرولوژی و هواشناسی می تواند دبی آب را در نقاط مشخص پیش بینی کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه سامانه هشدار سیل سازمان در دستور کار امسال نیز قرار دارد و به بیش از سه هزار نقطه جدید ارتقا می یابد.

تاج بخش مسلمان ابراز امیدواری کرد: در برنامه مشترک با سازمان جهانی هواشناسی بتوانیم از تجربیات و دانش فنی این سازمان در ارتقا و بهینه سازی این سامانه و استفاده از دیگر تجربیات سازمان جهانی هواشناسی در حوزه هشدار سیل استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در مدیریت سیلاب فقط نمی توان به پیش بینی های هواشناسی بسنده کرد، زیرا دست‌کم ۱۰ مولفه دیگر در موضوع سیلاب دخیل است که همزمان باید به آن مسائل نیز توجه شود.

 

منبع : ایرنا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار