تشدید بارش در ۱۷ استان
تهران (پانا) - سازمان هواشناسی نسبت به تشدید بارش در ۱۷ استان و احتمال وقوع سیلاب همچنین وزش باد نسبتا شدید تا شدید در هفت استان هشدار داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایدارهای محلی آورده است: وقوع رگبار باران، رعد و برق، تگرگ، مه، صاعقه و وزش باد نسبتا شدید تا شدید دوشنبه (۳۱ اردیبهشتماه) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، نیمه غربی مازندران، زنجان، قزوین، دامنه و ارتفاعات استانهای تهران و البرز، سهشنبه (اول خردادماه) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، البرز، قزوین، تهران، گیلان، مازندران، دامنه و ارتفاعات استانهای کردستان، گلستان و سمنان، شمال مرکزی، نیمه شمالی همدان و نیمه غربی قم و چهارشنبه (۲ خردادماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، همدان، مرکزی، تهران، البرز، قزوین، غرب قم، شمال غرب اصفهان و نیمه شمالی استانهای خراسان شمالی و سمنان پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش دید، لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانههای فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی، اختلال در ناوگان حمل و نقل و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات باغی و زراعی دور از انتظار نیست.
به توصیه سازمان هواشناسی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، خودداری از جابجایی با گلایدر و هواپیماهای سبک، خودداری از اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها و بهویژه در نواحی سردسیر کنترل دما و رطوبت در سالنهای پرورشی و استفاده از محلولهای ضد تنش در گیاهان باغی و زراعی در دستور کار قرار گیرد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ با اشاره به فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای همرفتی آورده است: وقوع رگبار و رعد و برق، مه، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ دوشنبه در کردستان، کرمانشاه، همدان، شمال مرکزی، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی، سهشنبه در کردستان، همدان، مرکزی، لرستان، ایلام، شمال خوزستان، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، قم، غرب و شمال اصفهان و چهارشنبه در کرمانشاه، لرستان، ایلام، شمال شرق خوزستان، اصفهان، قم، سمنان، خراسان رضوی و خراسان شمالی پیشبینی میشود.
حاکمیت این شرایط آب و هوایی پنجشنبه (۳ خردادماه) در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، گلستان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، قم، مرکزی، لرستان، نیمه شمالی اصفهان، سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی و جمعه در اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، گلستان، تهران، البرز، قزوین، زنجان، مرکزی، شمال همدان، قم، سمنان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و شمال اصفهان دور از انتظار نیست.
از اثرات این مخاطره جوی میتوان به احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال مه و کاهش دید، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی، بویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها، احتمال خسارت به سازههای موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی اشاره کرد.
سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی توصیه میکند.
در ادامه این هشدار آمده است: وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک دوشنبه در شرق و جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب سمنان، سهشنبه در جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه شرقی سمنان، شرق کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، چهارشنبه در یزد، فارس، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق سمنان، سیستان و بلوچستان، پنجشنبه در شرق و جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی سمنان، فارس و غرب یزد و جمعه در فارس، جنوب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب سمنان دور از انتظار نیست.
در این وضعیت جوی کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربستها و سازههای موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهالها و درختان کهنسال وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در تردد جادهای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، احتیاط در فعالیتهای عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمانهای نیمه کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهالها توصیه میکند.
در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
ارسال دیدگاه