رئیس هجدهمین کنگره تغدیه کودکان و نوجوانان مطرح کرد؛
شیوع سوءتغذیه کودکان در برخی از استانها
تهران (پانا) - رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران گفت بیشترین سوء تغذیه کودکان در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان وجود دارد و چاقی نیز در گیلان شایعتر است.
به گزارش انجمن علمی تغذیه کودکان ایران، علی اکبر سیاری با اشاره به برگزاری هجدهمین کنگره تغدیه کودکان و نوجوانان در روزهای ۱۰ الی ۱۲ اسفند ماه، اظهار داشت: سوءتغذیه باعث کمبود ریز مغذیها مانند آهن و روی، مواد پروتیینی و قندی در کودکان شده و منجر به بروز بیماریهایی متابولیک می شود.
وی بیان داشت: مطالعات نشان داده مادرانی که سواد دارند میزان سوءتغذیه در اعضای خانواده کمتر است و دریافت نکردن مواد غذایی مفید و مصرف زیاد غذاهای آماده نیز باعث کمبودهای مفید ریز مغذی در بدن کودکان می شود.
رئیس هجدهمین کنگره تغدیه کودکان و نوجوانان تصریح کرد: تغذیه سالم و نیازهای تغذیه ای در شیرخواران و کودکان نوپا بسیار مهم بوده زیرا سوءتغذیه یکی از مشکلات سلامت هست که باعث می شود کودک رشد مناسبی پیدا نکند و دچار بیماری شود.
سیاری با اشاره به چاقی که یکی از ۷۶ درصد علت مرگ زودرس در دنیا محسوب می شود، گفت: چاقی ناشی از بیش خواری و کم تحرکی ایجاد می شود و دوران شیوع بیماری کرونا نیز کودکان را چاق تر کرده است.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم تغذیه کودکان را کنترل کنیم باید تحرک بدنی افزایش یابد، یکی از اقدامات انجام در این راستا، آن است که با همکاری وزارت بهداشت کلینیک سبز در هر استانی ایجاد کنیم، کودکان چاق مورد بررسی قرار گیرند و تحت نظر تیم پزشکی درمان شوند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: نرم افزاری را نیز طراحی کردیم مردم از فضای مجازی استفاده کرده و وضعیت قد و وزن خود را ثبت کنند تا در صورت چاقی، دستورالعمل ها لازم را برای کاهش وزن دریافت کنند.
وی ادامه داد: بحث تغذیه کودکان در بیمارستان ها مهم است، با همکاری وزارت بهداشت دستورالعملی در این زمینه تهیه شده که در بیمارستان ها اجرا می شود.
سیاری اظهار کرد: کودکانی در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند و اگر به مدت پنج روز از راه دهان به آنها غذا داده نشود دچار سوءتغذیه می شوند و بچههایی که دچار بیماریهای سلیاک، کلیه، سرطان هستند، باید تغذیه مناسب داشته باشند.
در ادامه، ناصر کلانتری دبیر اجرایی هجدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان گفت: چاقی و اضافه وزن کودکان موضوع مهمی است ، باید شیوه زندگی انها تغییر کند و افراد تغذیه مناسب داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تغذیه از دوران نوزادی اهمیت زیادی دارد، افزود: مواد غدایی مانند فرنی منعی برای مصرف کودکان زیر یکسال ندارد اما صرفا شیر گاو نباید به وی خورانده شود.
کلانتری تصریح کرد: تغدیه با شیرمادر تا ۲ سالگی برای کودک ضروری است و شیر خشک جایگزین مناسبی برای وی نیست، مادران باید به این موضوع توجه داشته باشند تا کودک را از مزایای شیر مادر محروم نکنند.
ارسال دیدگاه