رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در جلسه شورای شهر تهران اعلام کرد؛
شناسایی ۷ شبکه اخذ رشوه و ۴۸ پروژه مشارکتی مشکلدار شهر تهران
۱۱۳ چالش برای سالمسازی احصا شده است/ وضعیت هزاران ملک شهرداری مشخص نیست/ شبکه ناظرین مردمی که رها شده بود، مجددا راهاندازی شد
تهران (پانا) - رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران تاکید کرد نگاه حزبی و سیاسی به موضوع مبارزه با فساد نداریم.
داوود گودرزی در یکصد و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارشی در حوزه ارتقای سلامت اداری با تأکید بر اهمیت تحول درونزا برای تبدیل شهرداری به نهاد خدمتگزار کارآمد، اظهار کرد: شناسایی گلوگاه های فساد ذیل این ابرپروژه تحول پیشبینی شده است.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با اشاره به رویکرد نظاممند مبارزه با فساد، یادآور شد: ما از این به بعد را اصلاح خواهیم کرد اما این به معنای بیتوجهی و رها کردن گذشته نیست؛ باید هوشمندانه عمل کنیم که از این پس فسادی شکل نگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما تجربیات سالیان گذشته کشورهای مختلف را بررسی کردیم که ببینیم چگونه توانستند بر فساد فائق شوند. مساله مدیریت و انتخاب مدیران به عنوان یک نکته اصلی در مبارزه با فساد مدنظر است.
گودرزی با بیان اینکه بخش عمدهای از سالمسازی محیط انتخاب مدیران است، تصریح کرد: مساله تعارض منافع در حال پیاده شدن در شهرداری است و فرآیند الکترونیکی شدن امور هم تا جایی که امکانپذیر باشد در حال پیگیری است؛ اپلیکیشنی در شهرداری تهران در حال آمادهسازی است تا تمام امور مرتبط با مدیریت شهری برای دسترسی شهروندان تعریف شود و به دنبال آن امکان تخلف از بین برود.
وی با اشاره به اینکه در برخی موارد دستورالعملها دست و پا گیر شده است، گفت: کشف تخلف و نحوه رسیدگی و مباحث فرهنگی و سازمانی نیز در مبارزه با فساد مؤثر است. اگر بتوانیم شفافیت را به سطح حداکثری برسانیم می توانیم محیط سالمتری را در دسترس شهروندان قرار دهیم.
احصای ۱۱۳ چالش برای سالمسازی
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با بیان این مطلب که شناسایی و اجرای مقررات دیربازده است، یادآور شد: این در حالی است که اگر اقدامات اجرایی شود، فساد بسیار محدود خواهد شد. ما در این راستا اسناد را بررسی و مطالعه کردیم و جلسات نخبگانی در همین راستا برگزار شده است. در نهایت ۱۱۳ چالش احصا شد و برای سالم سازی باید در این زمینه وارد شویم. بر این اساس، مشخص شده است که هریک از این چالشها و گلوگاهها در چه بخشیهایی متمرکز شده است. ما ۱۹ محور را برای اصلاح روندها دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: پیگیری خزانهداری واحد و تجمیع هزار و ۲۰۰ واحد در ۳۱ حساب، خرید مصالح مورد نیاز شهرداری از طریق بورس، تمرکز پرداخت حقوق ها توسط معاونت مالی و ۱۹۰ میلیارد تومان صرفهجویی در چهار ماهه انتهایی سال ۱۴۰۰، اصلاح مقررات دارای تزاحم در حوزههای تخصصی شهرداری تهران، اصلاح فرآیند مناقصه، مزایده و پیمانکاری، اجرای مصوبه تعارض منافع و پیادهسازی راهکارهای مقابله با تعارض منافع از جمله اقداماتی بود که مورد توجه قرار گرفت.
گودرزی با بیان اینکه اگر بتوانیم صورت وضعیتها را به سرانجام برسانیم اتفاقات خوبی خواهد افتاد، گفت: بروزرسانی سایت شفاف مورد توجه قرار گرفت؛ چراکه ۷۷ بند مصوبه وجود دارد که باید در سایت شفاف ارائه شود. لایحه ای در حال تنظیم است که بر اساس آن باید بخشی از این ۷۷ بند اصلاح شود. از این تعداد ۳۵ بند بهروزرسانی شده و بخشی از آن که نیاز به اصلاح دارد و در حال بررسی است.
شفافیت ناقص فهمیده شده و اجرا میشود
وی تصریح کرد: شفافیت ناقص فهمیده شده و اجرا میشود. باید مشخص شود که چه چیزی را برای چه کسی و چگونه شفافسازی کنیم؟
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با اشاره به اصلاح فرآیند تصمیمگیری در شوراهای داخلی و معماری مناطق و استقرار مدل اصلاحی فرآیند صدور پروانه های ساختمانی خاطرنشان کرد: شهرداران مناطق باید اختیار داشته باشند که بتوانند تصمیمگیری کنند و از طرفی نباید ولنگاری ایجاد شود.
گودرزی تأکید کرد: ما به دنبال این هستیم که فرآیند صدور پروانههای ساختمانی را کاهش دهیم که در برخی مناطق به کمتر از ۲ ماه کاهش یافته است. اتصال به سامانه پنجره واحد دولت نیز پیگیری شده که اتفاق خوبی بوده است و همچنان ادامه دارد. در ۲۰ مورد تلاش کردیم که به پنجره واحد متصل شویم. تمام این موارد به کاهش پرونده های تخلف کمک میکند.
وی با بیان اینکه اصلاح فرآیند ارائه خدمات در دفاتر خدمات الکترونیک نیز مورد توجه قرار گرفت، یادآور شد: یکی از نکات اصلاح حکمرانی این است که بین نهادهای حاکمیتی، عمومی، تعاونی و بخش خصوصی، مباحث را به درستی مشخص کنیم. دفاتر خدمات الکترونیک وظیفه مشخصی ندارند و نباید کار شهرسازی انجام دهند.
وضعیت هزاران ملک شهرداری مشخص نیست
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با اشاره به اصلاح فرآیندهای سازمان املاک و مستغلات، خاطرنشان کرد: هزاران ملک ما مشخص نیست در چه وضعیتی قرار دارند؛ ما سعی کردیم در بورس اقداماتی را در این راستا انجام دهیم و املاک را ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه مساله داشبورد دعاوی حقوقی بسیار مهم است، تصریح کرد: ۲۵ هزار پرونده حقوقی از سالهای گذشته در شهرداری وجود دارد که بخشی از آن اصلاح شده تا به داشبورد تبدیل شود و مراحل پیگیری این پرونده ها در این داشبورد درج شده است.
گودرزی با تأکید بر اینکه در مجموعه بوستان ها، غرفهها و مجموعههایی که میتوانستیم اجاره دهیم بیش از آن چیزی است که شهرداری از آن استفاده می کند، یادآور شد: شفافسازی مطالبات و بدهیها در شهرداری در حال انجام است. علاوه بر این مساله خرید را نیز باید کنترل کنیم.
وی تأکید کرد: در مواجهه با گذشته رویکردها و سیاستهای ما مشخص شده و در این زمینه آبروی افراد، آرامش روانی مجموعه، عدالت و قاطعیت برای ما مهم است. ما نگاه حزبی و سیاسی نداریم و این مهم نیست که در چه دورهای و چه حزبی فساد صورت گرفته است. اگر به فساد برسیم آن را به خوب و بد تبدیل نخواهیم کرد و برخورد قاطع انجام می دهیم.
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با بیان اینکه در برخی موارد ترک فعل صورت گرفته و یا اقدامات بر اساس قانون انجام نشده اما دستاندازی در بیتالمال نبوده است، گفت: ماده ۱۲ به پنج نفر از شهرداران تفویض شده است. در این موارد با ماده ۱۲ در قالب تذکر و توبیخ حداقلی اقدام میکنیم که همین موضوع پرونده تخلفات را کاهش داده است.
احیای شبکه ناظران مردمی
گودرزی با تأکید بر مردمی سازی و بهره گیری از ظرفیت نظارت مردمی، تصریح کرد: هر هشت معاونت و هر ۲۲ منطقه جلسات ارتباط مستقیم با مردم داشتند؛ تمام مباحث مطرح شده ضبط شده و موارد پیگیری و نتایج آن مشخص شده است.
وی ادامه داد: شبکه ناظرین مردمی که رها شده بود، مجدداً راه اندازی شد و مردم موارد مختلف را در این قالب به ما اطلاع داده و می دهند. در همین راستا جشنواره تجلیل از شهروندان مشارکتجو برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی گفت: در مجموعه مرکز حقوقی شهرداری، پرونده هایی که رأِی آن به نفع ما در ۱۵ ماه گذشته صادر شده، هزار و ۱۹۷ پرونده بوده که بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان به سود شهرداری بوده است. ۱۵۳ هزار متر مربع به املاک شهرداری بازگشته است.
شناسایی ۷ شبکه اخذ رشوه و ۴۸ پروژه مشارکتی مشکلدار
وی افزود: جلوی پنج هزار میلیارد تومان معاملات و پرداخت های غلط گرفته شده است؛ ۴۸ پروژه مشارکتی بزرگ در شهر تهران که عمده آنها دارای مشکل هستند شناسایی شدهاند. هفت شبکه اخذ رشوه و ۷۵۰ فقره پرونده تخلفات فردی عوامل شهرداری شناسایی و کشف شد و پرونده های آنها در هیات تخلفات رو به اتمام است. از این هفت نفر، پنج نفر بازداشت شدند.
گودرزی با اشاره به بازپسگیری ۱۰۱ فقره ملک تصرف شده توسط افراد گفت: بیشترین املاک در منطقه یک شهرداری تهران واقع شده بود.
وی با بیان اینکه ۶ بازار ثابت و ۴۷ شب بازار ساماندهی شدند، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۴۰ مورد تخریب ساخت و ساز غیرمجاز به ویژه در منطقه ۱۸ و ۱۹ در این مدت صورت گرفت. بالغ بر ۳۹ هکتار اراضی تصرف شده نیز بازپسگیری شد.
ارسال دیدگاه