رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران در گفتوگو با پانا:
فراوانی رویه فسادآمیز در حوزه شهرسازی؛ ۷ باند رشوه و تبانی شناسایی شدند
تهران (پانا) - رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران فعالیتهای یک سال گذشته در حوزه اصلاح روندهای در مبارزه با فساد در شهرداری را تشریح کرد.
داوود گودرزی در گفتوگو با پانا با اشاره به شناسایی ۱۱۳ گلوگاه فسادی در شهرداری تهران گفت: «گام اول مبارزه با فساد، اتخاذ رویکرد است و رویکردی که ما انتخاب کردیم، مقابله هوشمندانه با فساد است. در این رویکرد، آینده مهمتر از گذشته است به این معنا که باید کاری کنیم که امکان وقوع فساد و تخلف را از بین ببریم.»
وی ادامه داد: «از همان ابتدا اسنادی که برای تخلف و فساد در شهرداری و خارج از شهرداری وجود داشت را بررسی کردیم و هم نخبگان و مدیران را از داخل شهرداری جمعآوری کرده، کنار هم آوردیم و جلسات و نشستهای متعددی را برگزار کردیم تا مشخص شود فساد و تخلف در کدام نقاط شکل میگیرد. حتی با مجموعهای از شهروندان و سازندهها هم جلسه گذاشتیم. پرسش ما این بود که شمایی که با شهرداری سروکار دارید، در کدام نقاط اذیت میشوید و چه نقاطی امکان تخلف وجود دارد.»
گودرزی اضافه کرد: «در مجموع بررسیهای انجام شده به ۱۱۳ نکته یا گلوگاه رسیدیم که در جایجای شهرداری وجود دارد. بخش عمدهای از آن در فرآیند شهرسازی است. از لحظهای که کسی درخواست پروانه برای ساختوساز میدهد تا مراحل بعدیاش که طی میشود مثل کمیسیونهایی که باید برود. یک بخشی از این تخلفات و این گلوگاهها زیرمجموعه مباحث مالی و قراردادی و واگذاریها صورتوضعیتها است. بخشی در مقوله خرید و تجهیزات و قراردادهای خریدهای کلان است. مجموع این ۱۱۳ مورد در این دستهبندیها قرار میگیرد. برای اینکه بتوانیم از یک جایی شروع کنیم و شعار ندهیم، آمدیم دوباره این ۱۱۳ موضوع را اولویتگذاری کردیم. آنجایی که فراوانی بیشتر داشتند در اولویت قرار دادیم که طبیعتا به مقوله شهرسازی رسیدیم که ما بتوانیم روی موضوع صدور پروانه کار کنیم، هم رضایتمندی شهروندان را بالا ببریم، هم سرعت کار افزایش داشته باشد و هم فساد را کم کنیم.»
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: «وعدههایی که در شهرداری داده شد در حال تحقق است و این فرآیندی که بالای یک سال زمان میبرد را به کمتر از دو ماه کاهش دادهایم و تقریبا یک جاهایی به حدود دو هفته هم رسیده و اتفاقات خوبی در مقوله بحث صدور پروانه صورت میگیرد. کل این فرآیند را شفاف، سبک و چابک میکنیم بهطوریکه هم رضایتمندی بیشتر شود و هم فساد آن کم شود.»
گودرزی اضافه کرد: «موضوع مناقصات، مزایدهها، واگذاریها، صورت وضعیتهای الکترونیک، مساله خرید نیز در اولویت قرار گرفت. یک بحث عمومی هم که متاسفانه وجود داشته، موضوع رشوه بود. آن را هم دنبال کردیم که به چندین راهکار رسیدیم. یکی از راههایمان بحث نظارت مردمی است؛ بر موضوع نظارت مردمی و استفاده از ظرفیت مردم بسیار وقت گذاشتیم. هم سامانه ۱۳۷ پلاس را وسعت دادیم و هم بحث QR Code برای افراد، کارمندان شهرداری، تجهیزات و اموال شهرداری در حال بارگذاری است تا وقتی شهروندی رجوع میکند با اسکن این نشانه بتواند راجع به آن فرد با ما حرف بزند بدون اینکه کسی بخواهد متوجه شود یا تبعاتی برای آن فرد داشته باشد.»
بازآرایی هیاتهای تخلفات شهرداری تهران
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه هیاتهای تخلفات شهرداری بازآرایی شدهاند، گفت :«هم تلاش کردیم تا جایی که ممکن است صحت و سقم گزارشات با دقت بیشتری بررسی شود که خدای ناکرده حق کسی ضایع نشود. هم اینکه به دنبال این هستیم تا صیانت از بیتالمال، از کارمندان، از حق و حقوق شهر و شهرداری با هم انجام شود؛ یعنی هم آبروی افراد برای ما مهم است، هم حق و حقوق شهروندان دارای اهمیت است و در نهایت حمایت از مدیران سالم و پاکدست نیز برای ما مهم است. لذا جمع اینها کار راحتی نیست ولی تلاش میکنیم، بتوانیم انجام دهیم.»
وی ادامه داد: «در مجموع پروندهها و تخلفاتی هم که تاکنون دنبال کردیم، تخلفات اداری و مفاسد را از هم جدا کردیم. بخشی از گزارشاتی که وجود دارد، تخلفات اداری است و لزوما فساد و بالاکشیدن پول نیست. یا ترک فعل است، یا تشریفات قانونی است که بهعنوان مثال کارمند ما روندی را رعایت نکرده و این تخلف است که باید با آن برخورد شود. منتها بین تخلف اداری به واسطه فعالیتی که کارمندان شهرداری دارند و تنوع فعالیتها و تعدد آییننامهها و قوانینی که وجود دارد با آنجایی که کسی وارد تبانی و سوء جریان میشود و یک شبکهای شکل میگیرد مرزبندی تعیین شده است.»
گودرزی تاکید کرد: «تقریبا ۶ تا ۷ مجموعه از افرادی که کنار هم بحث رشوه و تبانی با شهروندان را دنبال میکردند در این مدت پروندههایشان را تشکیل دادیم و به دادگاه فرستادیم و کارهایشان دنبال میشود. چندین نفر عزل شدند ولی برکناریها و عزل کسانی که تخلف داشتند، متعدد بوده است. یعنی هر دو صورت را داریم پیش میبریم؛ هم با تخلف اداری برخورد میکنیم منتها با مدل خود، یک جاهایی با توبیخ است، یک جاهایی با مجازات است. آنجایی که بیشتر داریم سختگیری میکنیم که فساد به معنای واقعیاش شکل گرفته یا رخ داده است.»
رئیس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: «یکی از بحثهایی که ما روی آن محکم ایستادهایم مقوله انتصابات و انتخاب مدیران است. خیلی روی این مساله وقت گذاشتیم که به طرق مختلف به این برسیم تا فردی که شایستگی دارد مسئولیت را بگیرد و عملکردش را بررسی کردیم و برایمان هم مهم است که این فرد هم سالم و هم کارآمد باشد، هم تعهد داشته باشد و خود را وقف مردم کند. ما، شهردار و بدنه مدیریتی شعاری را با همه وجود میدهیم که «ما نوکر مردم هستیم». کسی که قرار است در این سیستم مدیریتی بیاید مدیریت بگیرد، باید به معنای واقعی بتواند نوکری کند. اگر طرف نوکر بود بگوید برای لحظه به لحظه وقت مردم ارزش قائل است. نمیخواهیم بگوییم که طرف فقط بیاید شعار بدهد و حرف بزند. چطوری میتواند نوکری کند؟ کارش را به درستی انجام دهد، کار مردم را با سرعت بیشتر و با دقت بیشتری راه بیاندازد. رضایتمندی را بالا ببرد، وگرنه که در حرف بگوییم نوکری که معنا پیدا نمیکند. میخواهم بگویم که منظورم از «با همه وجود»، همینها است یعنی هم تخصص داشته باشد و کارش را بلد باشد، هم به مردم و به بیتالمال و به ارزشها تعهد داشته باشد.»
وی ادامه داد: «در این ۱۵ ماه گذشته قضاوت کنید، ما جزو سالمترین مجموعهها هستیم هم نسبت به گذشته شهرداری و هم نسبت به مجموعههای دیگر. یعنی واقعا در انتخاب مدیر دقت کردیم. حالا ممکن است کسی بگوید فلان فرد متخلف است. خب به ما بگویید. یعنی در بررسیهایمان نمیگوییم که هیچ نقطهی ضعفی نداشتیم، ولی تلاش کردیم که بهترینها را انتخاب کنیم. اگر این نیست، چه کارمندان و چه شهروندان به ما منتقل کنند و بگویند که آقا! فلانی که معاون فلان منطقه یا ناحیه شماست، این تخلفات را دارد، روحیهاش اینطوری است، بلد نیست نوکری کند، کارآمدی ندارد. بگویید. بسمالله، حتما دنبال میکنیم.»
ارسال دیدگاه