تصویب یک فوریت لایحه «مجوز مشارکت شهرداری تهران در افزایش سرمایه بانک شهر»
تهران (پانا) - یک فوریت لایحه «مجوز مشارکت شهرداری تهران در افزایش سرمایه بانک شهر» با ۱۸ رای در جلسه شورای شهر تهران تصویب شد.
ابراهیم باقی مدیرکل امور مجامع و حسابرسی شهرداری تهران در هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه «مجوز مشارکت شهرداری تهران در افزایش سرمایه بانک شهر» با اشاره به این نکته که این موضوع هم به نفع شهرداری و هم به نفع بانک شهر است، اظهار کرد: بانک شهر با مشکلی از سوی بانک مرکزی مواجه است و کفایت سرمایه منفی دارد.
وی با بیان اینکه از سوی بانک مرکزی تکلیف شده که این افزایش سرمایه صورت بگیرد، یادآور شد: شهرداری ۱۰.۲ درصد سهم دارد و موظف شده که در افزایش سهام مشارکت داشته باشد.
باقی با اعلام اینکه برای افزایش سهام باید از طریق انتشار اوراق مشارکت اقدام شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این افزایش سرمایه تا پایان شهریورماه باید تعیین تکلیف شود، تقاضا داریم این طرح تصویب شود تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم.
مدیرکل امور مجامع و حسابرسی شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: ۵۱ درصد سهام متعلق به شهرداری کلانشهرها و ۱۰.۲ درصد متعلق به شهرداری تهران است و شهرداری در صورت عدم افزایش سرمایه متضرر خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید از فرصت عدم محدودیت افزایش سرمایه در بانک شهر استفاده کنیم، یادآور شد: دیگر بانک ها از این فرصت برخوردار نیستند و باید اجازه دهیم که شهرداری از این فرصت برای افزایش سرمایه استفاده کند.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز ضمن اشاره به این موضوع که در زمان تأسیس اجازه ندادند شهرداری بیش از مبلغی مشخص را به عنوان سهام در بانک شهر داشته باشد، گفت: اینکه بانک مرکزی مجوز داده که سرمایه شهرداری افزایش پیدا کند به نفع شهرداری خواهد بود. بانک شهر دو برابر سهمی که از شهرداری دریافت می کند در اختیار شهرداری قرار خواهد داد و بودجه آن کاهش نخواهد یافت.
وی افزود: ایستگاه های مترو که ساخته شد در درجه اول بر اساس تسهیلاتی بود که از بانک شهر دریافت شد. اگر ما سرمایه ای را افزایش می دهیم دو برابر آن خدمات دریافت می کنیم.
بر اساس این لایحه و به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران به شهرداری مجوز داده می شود که ۳۱۱ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه در بانک شهر اختصاص دهد.
در ادامه هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، با حداکثر آراء موافق مقرر شد که پلاک های ثبتی با مساحت کمتر از ۵۰۰ متر مربع جهت بررسی به عنوان باغ بودن یا نبودن در صحن شورا بررسی نشود؛ همچنین یک فوریت طرح پیشنهاد اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش باغات به شورای عالی استانها تصویب شد.
در ادامه بر اساس آراء اعضای شورای اسلامی شهر تهران، انتخاب نمایندگان شعب دهگانه ماده ۱۰۰ با ۱۵ رای برای یکسال دیگر تصویب شد.
همچنین اعضای شورای شهر تهران بررسی یک فوریت طرح «پیشنهاد اصلاح آئیننامه اجرایی قانون حفظ و گسترش باغات به شورای عالی استانها» را روی میز بررسی قرار دادند و مهدی چمران در این باره گفت: تا ابتدای سال ۱۴۰۰ قانون برای باغات زیر ۵۰۰ متر برنامهای نداشت و میگفتند باغ زیر ۵۰۰ متر نداریم. هر چند که مسئله حفظ درختان مورد توجه قرار داشت اما در مورد باغ بودن یا نبودن قانون پیش بینی نداشت.
وی با بیان اینکه اصلاح آئیننامه اجرایی قانون حفظ و گسترش باغات را از طریق شورای عالی استانها دنبال میکنیم، افزود: این مهم باید پیگیری شود.
فوریت این طرح با ۱۵ رای به تصویب رسید.
ارسال دیدگاه