رئیس سازمان امور مالیاتی در صحن شورای شهر تهران مطرح کرد؛
۲ تکلیف سازمان امور مالیاتی برای دریافت مالیات از خانههای لوکس و باغویلاها
تهران (پانا) - رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت که دو تکلیف بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته شده که مالیات خانههای لوکس و باغ ویلاها از مواردی است که باید اطلاعات آن از شهرداری و وزارت راه و شهرسازی دریافت شود.
داوود منظور در هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به سهم این سازمان در وصول درآمد مالیاتی شهرداری ها اظهار کرد: ما در این دوره همکاری ممتاز و متفاوتی را با شهرداری تهران آغاز کرده ایم و امیدواریم شکوفاتر شود و توسعه پیدا کند که از شهردار تهران و معاونت مالی شهرداری جای تقدیر دارد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه سعی ما این است سهم مالیات را در بودجه دولت افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: در سال گذشته در مجموع ۳۵۴ هزار میلیارد تومان مالیات با احتساب عوارض وصول شد که ۳۰۶ هزار میلیارد تومان مالیات و مابقی عوارض بوده که نسبت به سال ۹۹ بیش از ۵۹ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به جهش قابل ملاحظه مالیات، تصریح کرد: میزان تکلیف ما ۴۵۴ هزار میلیارد تومان است که نسبت بودجه مصوب ۶۲ درصد است و برای رشد این درآمد باید نسبت به شناسایی مؤدیان جدید اقدام کنیم. به همین دلیل تلاش ما این است که روی فرار مالیاتی تمرکز کنیم.
منظور با تأکید بر اینکه سال قبل ۲.۲ میلیون نفر مؤدی جدید شناسایی شد، گفت: تعداد اظهارنامه های اشخاص حقیقی در سال قبل دو میلیون و ۹۰۰ هزار مؤدی بود که به چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال جاری افزایش یافته است. البته باید با کسانی که اظهارنامه نداشته اند باید به گونه ای دیگر برخورد شود.
وی با اشاره به افزایش اشراف اطلاعاتی بر فعالان اقتصادی، تصریح کرد: با کنترل جریان بارنامه ها، میزان واردات، میزان بیمه نامه ها، نقل و انتقالات دارایی ها و قراردادهای پیمانکاری می توانیم با مؤدیان در خصوص داده ها سخن بگوییم. بخشی از این اطلاعات در اختیار مؤدیان قرار گرفت که تا بدانند در مورد آنها چه اطلاعاتی داریم.
منظور با بیان اینکه میزان ابراز مالیات نسبت به سال قبل دو برابر شده است، یادآور شد: این آمار افزایشی نشان می دهد که دست سازمان امور مالیاتی نسبت به فعالان اقتصادی پر است. بنای ما این است که حجم ریزداده ها و داده های کلان را نسبت به فعالان اقتصادی به طور دائم افزایش دهیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر اینکه جهت گیری ما این است که با اطلاعات موجود اظهارنامه برآوردی برای افراد تولید کنیم، گفت: برای ۲۲۰ هزار نفر که اظهارنامه غیرمنطبق ارائه داده بودند، اظهارنامه برآوردی تهیه و به آنها ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از درآمد مالیاتی کشور در تهران وصول می شود، خاطرنشان کرد: اداره مالیاتی ما به تنهایی حدود ۳۰ درصد از مالیات را از شرکت های بین استانی وصول می کند. در شمال، مرکز و غرب تهران ۸۰ درصد مالیات شهر وصول می شود.
وی با بیان اینکه تمرکز ما روی اصناف در سال جاری افزایش یافته است، گفت: امسال مبنای ما در مالیات اصناف، اطلاعات موجود از آنهاست. برای مثال مالیات سال قبل پزشکان ۱۲ میلیون تومان بوده که به ۲۲ میلیون تومان رسیده است.
منظور با تأکید بر برخورد سختگیرانه در وصول درآمد مالیاتی، یادآور شد: در تمام کشور با اصناف جلساتی را برگزار و از این مرحله به خوبی عبور کردیم. ما از ارقام مالیاتی ولو ارقام کوچک گذشت نخواهیم کرد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از استخراج اطلاعات دلالان ارز و خریداران و فروشندگان طلا خبر داد و افزود: تمام این اطلاعات پایش شده و ۶۰ هزار فعال اقتصادی که نسبت به این فعالیت های واسطه گری بزرگ اقدام می کنند، شناسایی شدند و سازمان امور مالیاتی در راستای استیفای حقوق دولت از این محل وارد عمل خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد تکلیف قانونی برای وصول درآمد در سال جاری محقق شده است، خاطرنشان کرد: ۱۴۳ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده در چهار ماه ابتدایی امسال محقق شده است. ظرفیت وصول مالیات از تیر ماه افزایش پیدا کرده و امیدواریم سهمیه ۴۵۴ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۱ را محقق کنیم.
وصول ۴۵ هزار میلیارد تومان عوارض شهرداری در سال گذشته
منظور با اشاره به وصول ۴۵ هزار میلیارد تومان عوارض شهرداری در سال قبل، گفت: عوارض شهرداری ها نیز حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است و برآورد ما تا پایان سال، ۶۵ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: در سال قبل برای ارزش افزوده و عوارض به صورت جداگانه، ردیف جدا اختصاص داده می شد که این درخواست را دادیم که در یک ردیف ۹ درصدی قرار بگیرند و هردو با هم وصول شوند. این موضوع کمک می کند که سهم شهرداری ها در وصول درآمد افزایش قابل توجهی داشته باشد.
۱۸ برنامه تحول در سازمان امور مالیاتی
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به پیش بینی ۱۸ برنامه تحول در این سازمان، تصریح کرد: اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان یکی از مواردی است که نیاز به کمک داریم. وقتی کار را تحویل گرفتیم سامانه مرکزی که اطلاعات فروشگاه ها را دریافت کند، ایجاد کردیم که آماده بهره برداری است و آماده فراخوان مؤدیان در این بخش هستیم. صندوق های فروش باید به برنامه های سازمان امور مالیاتی مجهز شوند و صورت حساب الکترونیکی برای تمام تراکنش ها صادر شود.
منظور با بیان اینکه تمام خرید و فروشها در کشور تا پایان امسال صورت حساب الکترونیکی خواهند داشت، تأکید کرد: سازمان امور مالیاتی بر این اساس درآمدهای خود را وصول خواهد کرد که منجر به عدالت مالیاتی و شفافیت در این زمینه خواهد شد.
وی ادامه داد: تا کنون هشت فراخوان انجام شده و ۶۰۰ هزار مؤدی فراخوانده شده اند. اگر به سمت اجرای ارزش افزوده در سامانه پایانه های فروشگاهی برویم تعداد مؤدیان ۱۰ برابر افزایش خواهد یافت که این می تواند برای شورای اسلامی شهر مورد اهمیت باشد.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه منابع مالی دولت با این اقدام افزایش خواهد یافت و پایدار خواهد شد، گفت: منابع شهرداری ها نیز با اجرای این قانون افزایش پیدا می کند البته در اجرای آن کار سختی در پیش داریم. پیوست رسانه ای و اطلاع رسانی و همچنین فضاسازی فرهنگی مناسب در این زمینه مورد نیاز است که شهرداری تهران همکاری خوبی در اطلاع رسانی داشته و قابل تقدیر است.
وی افزود: باید تضامین اجرای قانون و جرائم را برای مردم توضیح دهیم که کار سنگینی را در دو سال آینده برای سازمان امور مالیاتی ایجاد می کند. اقدامات از مردادماه آغاز می شود و امیدواریم بتوانیم این تکالیف تحول آفرین را محقق کنیم.
منظور با اعلام اینکه در بخشی از کالاهای خاص از جمله نفت، دخانیات، نوشابه و مواردی از این قبیل، وصول درآمد به نفع شهرداری هاست، اظهار کرد: سهم شهرداری ها از این درآمد حدود ۵۰ درصد است.
وی با بیان اینکه میزان عوارض آلایندگی در سال قبل بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: این رقم در تهران با توجه به اینکه آلایندگی صنایع اطراف شهر پایین است، نسبت به سایر شهرها و استانها کمتر است. پرونده عوارض آلایندگی سالها باز مانده بود که ما این امر را دنبال کردیم تا عوارض به نفع شهرداری ها وصول شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: دو تکلیف بر عهده سازمان امور مالیاتی گذاشته شده که مالیات خانه های لوکس و باغ ویلاها از مواردی است که باید اطلاعات آن را از شهرداری و وزارت راه و شهرسازی دریافت کنیم. متأسفانه سال قبل اطلاعات خوبی در این زمینه دریافت نشد.
وی افزود: با اطلاعات محدود، مالیات این خانه ها برآورد شد که به کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان رسید؛ اگر شهرداری در این زمینه به ما کمک کند می توانیم درآمد قابل توجهی از این محل دریافت کنیم. تقاضای من از رئیس ستاد هماهنگی کلانشهرها این است که بتوانیم اطلاعات را در سراسر کشور دریافت کنیم.
منظور همچنین تصریح کرد: سال قبل تعداد رکوردهای اطلاعاتی در این زمینه، ۱۲ هزار و ۷۹۸ مؤدی و ۱۱ هزار و ۲۴۵ ملک بود.
درخصوص خانههای خالی نیز حجم اطلاعات دریافتی کافی نبود
وی با بیان اینکه در خصوص خانه های خالی نیز حجم اطلاعات دریافتی کافی نبود، گفت: آمار نشان می دهد که دو و نیم میلیون خانه خالی در کشور داریم اما آمار وزارت راه و شهرسازی ۵۰۰ هزار واحد است. مالیات خانههای سال قبل سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده و اکنون در راستای وصول درآمد سال قبل قدم بر می داریم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: کسانی که این مالیات را پرداخت نکنند ماهیانه ۲.۵ درصد جریمه می شوند و باید اصل و جریمه را با هم پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه در خصوص خودروهای لوکس اطلاعات کافی را از پلیس راهور دریافت کردیم، یادآور شد: ما در حال دریافت مالیات از خودروهای لوکس هستیم و اقدامات آن انجام شده است.
منظور با اعلام اینکه از شهرداری های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت اطلاعات را برای اراضی بایر دریافت خواهیم کرد، گفت: انتظار داریم از طریق سامانه های برخط اطلاعات را به صورت منظم دریافت کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور خاطرنشان کرد: اکنون متروی اسلامشهر به طور کامل از محل مالیات بر ارزش افزوده اداره می شود.
ارسال دیدگاه