معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اعلام کرد؛
شناسایی ۳ هزار نوزاد با اختلالات شنوایی؛ زمان غربالگری تنبلی چشم کودکان اعلام شد
تهران (پانا) - معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از شناسایی حدود ۳۰۰۰ نوزاد با اختلالات شنوایی خبر داد و گفت غربالگری برای شناسایی بیماری تنبلی چشم در سال ۱۴۰۱ از اردیبهشتماه آغاز میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افروز صفاریفرد درباره غربالگری شنوایی گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۰۰ هزار نوزاد شامل ۸۸ درصد نوزادان متولد شده در طرح غربالگری شنوایی مورد غربالگری قرار گرفتند.
وی ادامه داد: حدود سه هزار کودک شناسایی شدهاند که دچار مشکلات اختلالات شنوایی بودند و این نوزادان برای تشخیص دقیقتر و اقدامات مداخلهای به مراکز درمانی ارجاع داده شدند. برنامه غربالگری شنوایی در سال ۱۴۰۱ نیز مانند سنوات گذشته ادامه دارد و امیدواریم با فروکش کردن بیماری کرونا بتوانیم پوششمان را از ۸۸ درصد هم بالاتر ببریم.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در حال حاضر نیز با همین میزان ۸۸ درصد جزو کشورهای با عملکرد عالی هستیم. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی کشورهایی که در زمینه غربالگری شنوایی بیش از ۸۵ درصد غربالگری داشته باشند، جزو عملکرد عالی محسوب میشوند.
صفاری فرد درباره غربالگری تنبلی چشم گفت: برنامه غربالگری تنبلی چشم نیز به این صورت بود که از آبانماه برنامه ما شروع میشد، اما از زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، در سال ۹۹ به دلیل محدودیتهایی که وجود داشت غربالگری تنبلی چشم را از تیرماه آغاز کردیم و در سال ۱۴۰۰ نیز از اردیبهشتماه کار غربالگری تنبلی چشم آغاز شد، در سال ۱۴۰۱ نیز از ابتدای اردیبهشتماه برنامه غربالگری را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم پوششمان را در این زمینه بالاتر ببریم.
وی ادامه داد: در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل اینکه درگیر کرونا بودیم به ویژه در سال ۱۴۰۰ تعداد ماههایی که از نظر بیماری کرونا در وضعیت قرمز بود، زیاد بود و ۶ ماهه ابتدای سال اکثر استانهای کشور در وضعیت قرمز قرار داشتند بنابراین ما تلاش کردیم تا به برشی که در این زمینه اعلام کرده بودیم، برسیم.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: با پیگیریهایی که انجام شد از برشی که برای این موضوع در نظر گرفته بودیم فراتر رفتیم و در سال ۱۴۰۰ برای حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار کودک غربالگری تنبلی چشم را انجام دادیم در صورتی که شاخص و برشی که در این خصوص تعیین کرده بودیم ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود.
صفاری فرد یادآور شد: در برنامه غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۱۹ هزار و ۳۳۲ کودک شناسایی شدند که دارای اختلال بینایی بودند این کودکان به اپتومتریستها ارجاع داده میشوند و بعد از تشخیص دقیق در صورتی که نیاز به درمانهای بیشتر و یا جراحی داشته باشند به چشم پزشک مراجعه میکنند. در برنامه غربالگری تنبلی چشم حدود ۲ هزار اپتومتریست و ۳۵۰ چشم پزشک با ما همکاری میکنند و مواردی که دارای اختلال هستند و شناسایی میشوند ابتدا به اپتومتریست و بعد از آن به چشم پزشک ارجاع داده میشوند.
به گفته وی، حدود ۷۵۰۰ پایگاه برای غربالگری تنبلی چشم در کل کشور وجود دارد که حدود ۶ هزار پایگاه به صورت سیار است و حدود یک هزار و ۵۰۰ پایگاه نیز به صورت دائمی خدمات ارائه میدهند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری بینایی یکی از برنامههای موفق سازمان است که از سال ۷۵ تاکنون در کشور اجرا میشود و توانستیم از این طریق بسیاری از اختلالات بینایی را که میتوانست منجر به معلولیت شوند؛ به موقع شناسایی و برای درمان آن اقدام کنیم. البته در برنامه غربالگری خدمات حمایتی از جمله کمک هزینه عینک، کمک هزینه جراحی از سوی سازمان ارائه میشود. همچنین کمک هزینه کاشت حلزون و تأمین سمعک نیز به خانوادههایی که دارای کودکانی با مشکل شنوایی بوده و در غربالگریها شناسایی میشوند ارائه میشود.
ارسال دیدگاه