رئیس پلیس راهور ناجا:
۱۲ میلیون موتورسیکلت در سن فرسودگی هستند
آخرین آمار تصادفات جادهای درکشور اعلام شد
تهران (پانا) - رئیس پلیس راهور انتظامی گفت که ۱۲ میلیون موتورسیکلت که ۳۲ درصد از کل وسایل نقلیه در کشور را تشکیل میدهند در سن فرسودگی هستند که باعث شدت تصادفات شده و حدود ۸۰ درصد از آنها فرسوده هستند.
سردار سرتیپ سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور انتظامی کشور صبح امروز در نشست خبری خود با بیان این که بیش از ۹۴ درصد از حمل و نقل کشور در حوزه زمینی اتفاق می افتد. ما چند ماموریت را براساس قانون در دستور کار داریم مدیریت ترافیک با ۳۸ میلیون وسیله نقلیه و ۴۴ میلیون دارنده گواهینامه را برعهده داریم گفت : ۳۴ درصد حوادث در جاده ها اتفاق می افتد اما ۷۳ درصد جانباختگان در جاده های کشور هستند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی انتظامی کشور گفت: در کشور ما که پهنه وسیعی دارد با شاید حضور هفت هزار گشت و ۴۶۰۰ دوربین در محورهای مواصلاتی نتوانیم به خوبی مدیریت کنیم و نیازمند افزایش تجهیزات هستیم.
سردار هادیانفر گفت: ۳۳ دستگاه به طور مستقیم و غیرمستقیم در زمینه مدیریت ترافیک نقش دارند و ۷ دستگاه در این زمینه وظیفه اصلی دارند.
وی ادامه داد: در سال ۹۹، بیش از ۱۵ هزار نفر جان خود را در جاده ها و شهرها از دست دادند اما نسبت به سال ۹۸ شاهد کاهش بسیار خوبی بودیم.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی انتظامی کشور گفت: امیدوارم در سال ۱۴۰۰ نیز شاهد افزایش جانباختگان نباشیم. تقریبا ۳۷ میلیون فعال در کشور داریم که ۱۲ میلیون موتورسیکلت هستند و ۳۲ درصد از کل وسایل نقلیه فرسوده است که باعث افزایش تصادفات می شود و روند اسقاط روند نامطلوبی است چراکه به صورت صوری اتفاق می افتد. بیش از ۵.۴ میلیارد تردد در جاده های کشور داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است و بیشترین ترددها مربوط به تهران، مازندران، گیلان و فارس بوده است.
وی ادامه داد: وسایل نقلیه سنگین در محورهای قم، فارس، خراسان رضوی بیشترین تردد را داشته اند که نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش تردد داشتند. در صورت غیرمجاز ۳۵ درصد افزایش داشته ایم سبقت غیرمجاز ۱۴ درصد کاهش داشته است اما عدم رعایت طولی ۲۱ درصد افزایش داشته که روند تصادفات را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی تصریح کرد: در سال ۹۹، ۱۱ هزار و ۷۷۴ نفر فوتی داشته ایم در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، به ۱۳ هزار و ۱۵۴ نفر رسیده که ۱۱.۷ درصد افزایش داشته است. ترددها در سال ۹۹ کاهشی بود اما الان ترددها کاملا افزایشی است اما در مقایسه با سال ۹۸ امسال ۴ درصد کاهش تردد داریم.
وی با اشاره به تصادفات گفت: در ناوگان مسافری یک درصد تصادفات را شاهد هستیم که زیاد است و باید کاهش دهیم. در خصوص عمده ترین علل تصادف بیش از ۳۸ درصد عدم توجه به جلو است.
وی ادامه داد: تقریبا ۵۱ درصد از فوتی ها در سر صحنه اتفاق می افتد. ۲۷ درصد تصادفات واژگونی خودرو است که ۸۵ درصد در جادهها اتفاق می افتد و ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق می افتد. بیشترین جانباختگان در شهریور و مهرماه بوده است. تقریبا ۱۵۰۲ نفر از افرادی که در جادهها و شهرها جان خود را از دست دادند در ۳۹۰۰ نقطه حادثه خیز جان خود را از دست داده اند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی انتظامی کشور گفت: ناوگان عمومی بیش از ۸۰ درصد فرسودگی دارد که در تصادفات نقش مهمی دارند. بحث تولید خودروی با کیفیت نیز از عوامل مهم در پیشگیری از تصادفات است. بیش از ۸۰ درصد از راههای اصلی و فرعی دو طرفه است و موانع جدا کننده ندارد و بیشترین آمار تصادفات و کشته ها در این مسیرها اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: باید مسیرهای اصلی دو طرفه شود. متناسب نبودن امکانات امداد و نجات نیز از عوامل تاثیرگذار در تلفات جاده ای است و باید تقویت های جدی در این حوزه صورت بگیرد.
هادیانفر درباره برخورد با تخلفات گفت: در ۲۰ تخلف حادثه ساز ۱۰ درصد افزایش برخورد داشتهایم. در مجموع ۸ درصد در برخورد با کل تخلفات افزایش داشتهایم.
وی درباره دیون معوقه دولتی و وصول جرایم گفت: در سال ۹۹ کل جرایم غیرکرونایی ۷۱ درصد وصول شده و در سال ۱۴۰۰، ۷ درصد بیشتر جرایم وصول شده است. تمام این جرایم وصول شده به خزانه دولت واریز شده است. یک میلیون و ۳۷۰ هزار خودرو جرایم بیش از یک میلیون تومان دارند و این خودروها مشمول توقیف وسیله می شوند و در صورت عدم پرداخت جریمه این خودروها در ترددهایشان دچار مشکل میشود. آنچه که ما به همکاران توصیه کردهایم که خودروهایی که دارای جریمه بیش از یک میلیون هستند اگر به همراه خانواده هستند یک ارفاق قایل شوند.
وی ادامه داد: به مردم توصیه می کنیم جرایم را از طریق اپلیکیشنها پرداخت نکنند و از طریق بانکهای معتبر، خودپردازها و سایت راهور ۱۲۰ برای پرداخت اقدام کنند. امسال ۱۲ هزار خودرو شماره گذاری شده و سه میلیون و ۱۸۴ هزار دستگاه نقل و انتقال صورت گرفته است. ۱۹ هزار دستگاه اسقاط شده است که این گزارش نادرست است و باید ازسوی وزارت صمت کنترل شود.
سردار هادیانفر گفت: ۲۴ درصد صدور گواهینامه افزایش داشته است. پلیس راهور تا به امروز بیش از ۴۸ میلیون خدمت به مردم ارایه داده است.
وی ادامه داد: در ابتدای طرح ترخیص موتورسیکلت ها ۵۰۲ هزار دستگاه در پارکینگ بودند که همچنان ۲۹۹ هزار دستگاه همچنان باقی مانده است. ۶۲ درصد موتورسیکلت های باقی مانده در سن اسقاط هستند و ۱۷ درصد در تصادفات نقش دارند، ۶ درصد نیز نقص مدارک دارند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی انتظامی کشور درباره کارت خودرو گفت: انشالله بارکد سه بعدی را در کارتهای خودرو اعمال خواهیم کرد و عقب افتادگی که در زمینه صدور کارت خودرو ایجاد شده بود نیز جبران خواهد شد.
وی درباره سند سبز خودرو گفت: براساس اعلام دادستان کلمه رسمی را در این برگ سبز درج کردیم و مردم مخیر هستند که اگر خواستند به دفتر اسناد رسمی بروند.
هادیانفر درباره تصادفات سال جاری گفت: ۱۰ هزار و ۹۱۰ فقره تصادف فوتی و ۱۹۴هزار تصادف جرحی داشته ایم و در مجموع بیش از ۲۰۵ هزار فقره تصادف در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: ما تاکیدمان بر ایمنی وسیله است و خواسته ما از خودروسازان و وزارت صمت فقط تولید خودروی ایمن است. چرا خودروها در یک تصادف منفجر می شوند؟ در خصوص شماره گذاری خودروها ما براساس قانون اقدام می کنیم.
وی ادامه داد: خودروسازان می گویند با زاویه مناسب تصادف کنید، فکر می کنم با این گفته ها قصد مزاح دارند. چرا مشکل را نمی پذیرید و آن را رفع نمی کنید. اصلا کیسه هوای راننده تابع سوییچ نیست که خودروساز می گوید باز نشدن کیسه هوا تابع سوییچ است. هر جا کیسه هوا باز نشد به همکارانم اعلام کرده ام که به مقام قضایی اعلام کنند و مردم خسارت دریافت کنند. ما چندین بار اعلام کردهایم اما آنها می گویند استاندارد دارند.
ارسال دیدگاه