در جلسه امروز شورای شهر تهران
تحقق درآمدهای شهرداری تهران بررسی شد
تهران (پانا) - در دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورا، تحقق درآمدهای شهرداری بررسی شد. حسن رسولی خزانهدار شورا گفت در هشت ماهه ابتدای امسال کاهش ۲۷ درصدی کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم اما معادل ۶۲ درصد درآمدهای شهر نسبت به بودجه محقق شده و ۳۸ درصد آن کسب نشده است.
دویست و پنجاه و هفتمین جلسه شورا امروز برگزار شد. در این جلسه سید حسن رسولی درباره گزارش حسابهای درآمد شهرداری تهران و ارزیابی میزان انطباق آن با بودجه مصوب را در دو بخش هشت ماهه و مهر و آبان ماه سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: در بخش عملکرد حساب درآمد، شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی هشت ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۲۰ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان اقدام کند. طی این دوره هشت ماهه مبلغ ۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد درآمد کسب کرده است. طی هشت ماهه مذکور کسری عملکرد هفت هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان معادل ۳۸ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود.
وی ادامه داد: از کل درآمد هشت ماهه (۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان) مبلغ چهار هزار و ۵۷ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد آن درآمد پایدار و ۶۸ درصد آن درآمد ناپایدار است.
خزانهدار شورای شهر تهران درباره بخش عملکرد هزینهای، تصریح کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۸ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۱۲ هزار و ۸۰۵ میلیارد تومان (۷۰ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است. که از این مبلغ ۹۴ درصد آن به صورت پرداختهای نقدی است و ۶ درصد آن غیرنقدی است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره عملکرد حساب درآمد و هزینه ماههای مهر و آبان، اعلام کرد: در بخش عملکرد حساب درآمد، شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است، در برش عملکردی دو ماهه مهر و آبان نسبت به تامین منابع در سقف پنج هزار و و ۹۵ میلیارد تومان اقدام کند. در این دو ماه در مجموع مبلغ سه هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان معادل ۶۳ درصد درآمد کسب شده است (در ماه مهر مبلغ ۹۵۱ میلیارد تومان ریال معادل ۳۷ درصد درآمد کسب شده و در ماه آبان مبلغ دو هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان معادل ۸۹ درصد درآمد کسب شده است.)
وی ادامه داد: از کل درآمد دو ماهه مهر و آبان (سه هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان) مبلغ هزار و ۱۲۸ میلیارد تومان معادل ۳۵ درصد آن درآمد پایدار و ۶۵ درصد آن درآمد ناپایدار است (از کل درآمد مهرماه ۲۶درصد آن درآمد پایدار و ۷۴ درصد آن درآمد ناپایدار و از کل درآمد آبان ماه ۳۴ درصد آن درآمد پایدار و ۶۶ درصد آن درآمد ناپایدار است.)
رسولی درباره عملکرد هزینهای نیز گفت: شهرداری تهران در دو ماه مهر و آبان تا سقف چهار هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان اجازه هزینه کرد داشته که با اعلام مبلغ سه هزار و ۶۵ میلیارد تومان معادل ۶۷ درصد مصارف خود را در این دو ماه منظور و ثبت کرده است. در مهر ماه با اعلام مبلغ هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان معادل ۵۴ درصد مصارف خود را ثبت کرده، که از این مبلغ ۹۵ درصد آن بصورت پرداختهای نقدی و ۵ درصد آن غیرنقدی است. در آبان ماه با اعلام مبلغ هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان معادل ۷۹ درصد از مصارف خود را ثبت کرده، که از این مبلغ ۷۹ درصد آن بصورت پرداختهای نقدی و ۲۱ درصد آن غیرنقدی است.
۸۹ درصد بودجه هشت دوازدهم کسب شد
رسولی در تحلیل این گزارش، گفت: بودجه مصوب هشت دوازدهم سال ۹۸ مبلغ ۱۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ ۱۱ هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان آن معادل ۸۹ درصد درآمد کسب شده و در سال ۹۹ بودجه مصوب هشت دوازدهم مبلغ ۲۰ هزار و ۳۸۲ میلیارد هزار تومان که مبلغ ۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد آن درآمد کسب شده است. بنابراین کسب درآمد، نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته، و از ۸۹ درصد در سال ۹۸ به ۶۲ درصد در سال جاری رسیده است. کاهش ۲۷ درصدی کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل، با توجه به رکود پیش آمده در فضای کسب و کار و همچنین افزایش بودجه مصوب هشت دوازدهم سال جاری نسبت به سال گذشته، اهتمام آقای شهردار و همکاران به کاهش عدم تعادل منابع ومصارف را مضاعف میکند.
خزانه دار شورای شهر تهران، ادامه داد: کسب درآمد در مهر ماه ۳۷ درصد و در آبان ماه ۸۹ درصد است، کسب درآمد در مدت یک ماهه ۵۲ درصد افزایش داشته است. از کل درآمد هشت ماهه (۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان) ۳۲ درصد آن درآمد پایدار و ۶۸ درصد آن درآمد ناپایدار است. در مدت مشابه سال گذشته از کل درآمد وصولی ۳۶ درصد آن درآمد پایدار و ۶۴ درصد آن درآمد ناپایدار است. هرچند درآمد پایدار نسبت به دورههای قبل افزایش داشته ولی نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد کاهش داشته است.
به گفته رسولی از کل درآمد مهرماه (۹۵۱ میلیارد تومان) ۲۶درصد آن درآمد پایدار و ۷۴ درصد آن درآمد ناپایدار است. از کل درآمد آبان ماه ۳۴ درصد آن درآمد پایدار و ۶۶ درصد آن درآمد ناپایدار است. همچنین در گزارش ارائه شده، هزینههای هشت ماهه ۹۴ درصد نقدی است و از ۲۰درصد بودجه غیرنقد ۶ درصد تحقق یافته است. لذا کمافیالسابق برطرف کردن موانع موجود و عملیاتی شدن کل ۲۰ درصد منابع غیرنقد را انتظار دارم.
زنگ خطر تحصیل درآمد در شهرداری
مجید فراهانی رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: با توجه به گزارش ارائه شده، زنگ خطر تحصیل منابع درآمدی در شهرداری تهران به صدا درآمده است. عدم تحقق ۳۸ درصد هشت ماهه، نشان دهنده این است که ما فقط ۶۲ درصد منابع را تحصیل کردیم که این رقم فقط برای بحث هزینههای اجتناب ناپذیر شهری اعم از حقوق و دستمزد و نگه داشت بود.
در تایید سخنان فراهانی، رسولی عنوان کرد: کل درآمدهای مناطق ۲۲ گانه شهرداری در یک روز آبان ماه، زیر ۶ میلیارد تومان بوده است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران گفت: غیر از این در خصوص بحث درآمدهای شهرسازی هم میبینیم حدود ۷۲ درصد منابع تحصیل شده است. قبلا گفته میشد درآمدهای شهرسازی خوب حاصل میشود و ۱۰۰ درصد است. در صورتی که اینگونه نیست.
او ادامه داد: بدترین وضعیت را در خصوص منابع غیر نقد میبینیم. در هشت ماهه سال ۹۹ فقط ۷۳۷ میلیارد تومان از این منابع تحصیل شده است که نشان دهنده عدم وجود ارادهای در تحصیل منابع غیر نقد در شهرداری تهران است.
فراهانی بیان کرد: درآمدهای شهرسازی با توجه به اینکه شورای شهر با شهر فروشی مخالفت کرده و تراکم مجاز را در چارچوب طرح تفضیلی مجاز دانسته است، دچار مشکل شده است. بنابراین سیاستگزاری مبتنی بر تشویق و تسهیل پرداخت در بحث شهرسازی به منظور تحریک پروانه ساختمانی بسیار مهم است.
او تاکید کرد: با توجه به شرایط پیش آمده درچهار ماه آینده باید چند کار انجام دهیم. اول باید تامین منابع و مصارف غیر نقد شهرداری را در چارچوب دستورالعمل و اختیارات فعال کنیم. همچنین جلب مشارکت سرمایهگذاری کنیم. بحث سیاستگزاری مبتنی بر تشویق و تسهیل در بخش شهرسازی هم باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: سیاست کاهش زمان صدور پروانه باید در دستور کار قرار گیرد. توجه به مدیریت کاهش هزینه هم باید مد نظر باشد.
کسری منابع در بودجه ۱۴۰۰
محمود میرلوحی رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: به نظر میآید که باید یک هشدار و اعلام توجه به همه دوستان، به شهرداران مناطق و بخشهای مختلف داده شود.
او اضافه کرد: طبق گزارشی که ارائه شد، در صدور پروانه نسبت به همین زمان در پارسال حدود ۱۵۰ پروانه از نظر تعداد پروانه کسری صدور داریم و از نظر مقدار سطح اشغال ساخت هم کمبود داریم و این بخش کاهش دارد.
میرلوحی یادآور شد: مسایل کرونا و بحران کرونا هم هست. سایر مشکلات دیگری هم وجود دارد. باید همکاران ما در شهرداری اهتمام جدی داشته باشند. در درآمدها فقط ۱۶۰۰ میلیارد نسبت به پارسال اضافه درآمد داریم و درصدی که فرمودند، شاید ۲۷ درصد کمتر از پارسال و دوره مشابه باشد اما از نظر هزینه حدود سه هزار میلیارد هزینههای ما اضافه شده است.
او ادامه داد: هزینهها را نمیشود پرداخت کرد. همینجا به نسبت سال قبل۱۴۰۰، میلیارد کسری منابع داریم.
رییس کمیته اقتصادی و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: نکته بعدی درباره گزارشی است که دوستان بخش اقتصادی مالی در یک هم اندیشی دادند. ملاحظه می کنید متاسفانه هنوز آثار محسوس و ملموسی در عدد و رقمها نداریم.
او افزود: به نظر میآید باید مجددا به جناب آقای حناچی و همکارانشان در حوزه مالی و اقتصادی تاکید کنیم که این روند تسریع شود و قول و قرارهایی که گفته شد، محقق شود.
میرلوحی گفت: این املاکی که برگردانده شد و اینکه گفته میشود گره پلاکهای مشارکتی باز شد، آثار آن باید در عمل دیده شود.
او بیان کرد: آبان و آذر تمام شد ولی هنوز آثار و نشانههای تحقق این قولها را نه در بودجه و نه در درآمدها ملاحظه نمیکنیم. تا قبل از اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ به صحن بیاید، باید تکلیف این نکات مشخص شود. باید ببینیم دوستان در شهرداری همت میکنند که بودجه ۹۹ محقق شود یا نه. اگر این روند باشد از همین جا اعلام نگرانی برای بودجه ۱۴۰۰ میکنم.
شهرداری برای جذب منابع کرونا تلاش کند
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران هم بیان کرد: شرایط اپیدمی تمام وجوه مدیریت شهری را تحت تاثیر قرارداده است.
او افزود: نمیدانم شهرداری برای جذب بخشی از بودجه کرونا تلاشی انجام نداده است یا دوستان در دولت یادشان رفته است که تهران پایتخت ایران است. در پایتخت همه کشورهای اروپایی و کلانشهرهایشان بودجه چندین میلیون یورویی برای روزهای کرونا به شهرداری اختصاص دادهاند.
خداکرمی گفت: درآمدهای شهرداری کاهش یافته است. بخشی به خاطر شراط خاص اپیدمی و پاندمی است. شهرداری باید از همه ظرفیتهای جذب بخشی از بودجه مقابله با کرونا برای مدیریت شهری استفاده کند.
او ادامه داد: شهرداری باید تلاش کند. کمیته تشکیل دهند. اگر همین طور تماشا کنیم، ممکن است با بحران اقتصادی بدی در کل شهر تهران مواجه شویم.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران عنوان کرد: از دولت میخواهیم سهم پایتخت از محل بودجه کرونا را بپردازند زیرا واقعا نمیشود فقط استناد کنیم به آنچه در کسری بودجه بوده است. قطعا درآمدها پایین آمده است که میطلبد بقیه نهادها هم کمک کنند.
ارسال دیدگاه