اختصاص یک سوم ظرفیت بیمارستانهای تامین اجتماعی به بیماران مبتلا به کرونا
تهران ( پانا) - معاون درمان سازمان تامین اجتماعی میگوید اختصاص بیش از یک سوم ظرفیت تختهای بیمارستانها و مراکز درمان سازمان تامین اجتماعی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ یکی از مهمترین اقدامات معاونت درمان در مقابله با اپیدمی کرونا در دولت دوازدهم بود.
به گزارش ایرنا، امیرعباس منوچهری در خصوص مهمترین اقدامات سازمان تامین اجتماعی در دولت دوازدهم اظهار کرد: توسعه ظرفیت ارائه خدمات در مراکز درمانی ملکی نظیر افتتاح ۸ درمانگاه درمانی سرپایی، افتتاح پروژههای توسعه، بازسازی و ارتقاء ۲۱ مرکز درمانی از اقدامات مهم بخش درمان در دولت تدبیر وامید محسوب میشود.
وی افزود: ارتقاء ۶ درمانگاه شیفت مراکز درمانی سرپایی، تشکیل کمیتههای فنی و بازرگانی کارگروه تجهیزات پزشکی در راستای تهیه و تنظیم اسناد مناقصه خرید تجهیزات پزشکی و ۲۵ دستگاه آمبولانس Tech High نیز در سال ۹۸ (در دولت دوازدهم) به انجام رسید.
منوچهری با اشاره به رشد کیفیت مراکز درمانی ملکی ادامه داد: تدوین استانداردهای فضای فیزیکی انبارهای دارو و تجهیزات پزشکی، اجرای برنامه پیشگیری از حریق در بیمارستانها، بهسازی واحدهای لندری بیمارستانها، اصلاح و بهسازی سیستم تهویه اتاقهای عمل، اجرای برنامه ارتقای سلامت محیط کار و تدوین و اعالم استانداردهای پست پارتوم (بخش بعد از زایمان) نیز از دیگر اقدامات بخش درمان به منظور ارتقاء کیفی بیمارستانهای ملکی است.
به گفته وی، همکاری با کمیته مکسا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور یکسانسازی کدینگ تجهیزات پزشکی در کشور باتوجه به تجربه تخصصی، انجام یکسانسازی کدینگ تجهیزات مصرفی در مراکز تابعه سازمان تامین اجتماعی هم در سالهای اخیر محقق شده است.
منوچهری تصریح کرد: بازنگری سطحبندی مراکز درمانی، ایجاد یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده الکترونیک بیماریهای مزمن همچون دیابت، فشار خون، ایسکمیک (انسداد) قلبی و اعصاب و روان در سیستم HIS در کل کشور، ۴۰۰ هزار پرونده در سال ۹۸ و افزودن بیماریهای هیپوتیروئیدی، آسم و COPD در پلت فرم جدید نسخه الکترونیک به صورت پایلوت (آزمایشی) نیز در جهت افزایش کارایی مراکز درمانی ملکی انجام پذیرفت.
مدیرکل درمان سازمان تامین اجتماعی همچنین با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تخصیص نیروها ضریب k افزود: انجام فاز نهایی پایلوت نسخ الکترونیک داروخانه در دی کلینیک ابوریحان، توسعه اجرای پزشکان معتمد ماده ۷۰ به استان خراسان جنوبی، بررسی وضعیت خرید تجهیزات مصرفی ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب به منظور بررسی وضعیت حمایت از تولید داخل در خریدهای انجام شده و بازخورد به استان و ساماندهی و هماهنگی جهت استفاده از تجهیزات پزشکی مازاد موجود در مراکز تابعه هم از دیگر اقدامات مهم سازمان تامین اجتماعی در این دولت است.
به گفته منوچهری، هماهنگی با هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران برای تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز با نرخ ارز رسمی نیز یکی از اقدامات اثرگذار بخش درمان سازمان تامین اجتماعی است که در دولت تدبیر وامید محقق شد.
وی خاطرنشان کرد: تدوین شرح وظایف ادارات کل و حوزههای زیر مجموعه معاونت درمان، تدوین شرح وظایف مدیریتهای درمان بر اساس ساختار تشکیلاتی جدید، تدوین تبصرههای بودجه حوزه معاونت درمان، تدوین و ارائه برنامههای عملیاتی مرتبط با شرح وظایف ادارات حوزه معاونت درمان، اقدامات انجام شده در راستای تعامل با ذینفعان، پیادهسازی تفاهمنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای تعیین تکلیف مطالبات معوق مراکز درمانی تابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تحقق همزمان نظام ارجاع، پرونده الکترونیک، خرید راهبردی خدمات و کاهش هزینههای غیرضروری درمان نیز با هدف ارتقای بهرهوری در سالهای اخیر اتفاق افتاد.
اقدامات سازمان تامین اجتماعی در مقابله با اپیدمی کرونا
منوچهری ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا تشکیل ستاد مدیریت بحران در معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی، تامین تجهیزات پزشکی مورد نیاز مدیریتهای درمان جهت پیشگیری، اعطای مجوز موقت بکارگیری و تامین نیروی انسانی جایگزین، تامین تنخواه مورد نیاز مدیریتهای درمان برای تامین نیازهای ضروری و پرداخت مزایای انگیزشی و تشویقی به پزشکان و کارکنان نیز به همت معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی جهت مقابله با این بیماری انجام گرفت.
به گفته وی، اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید اقلام و تجهیزات مصرفی و غیرمصرفی پزشکی و استفاده از ظرفیت نیروهای بازنشسته بخش درمان کشور به صورت قراردادی با اولویت همکاران بازنشسته بخش درمان سازمان تامین اجتماعی هم در این دولت انجام پذیرفت.
منوچهری تصریح کرد: جبران خدمات برخی از پزشکان همکار شاغل در بیمارستانهای ملکی که با توجه به دستورالعمل ابلاغی اعمال جراحی و تشخیصی آنان متوقف شده است، تا سقف ۴۰ درصد متوسط کارکرد ۶ ماه قبل پزشکان موصوف، ترک تشریفات جهت خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز واحدهای اجرایی در چارچوب برنامه و بودجه مصوب، همراهی با نظام سلامت و مدیریت بحران کشور در پذیرش بیماران مبتلا به کرونا، غیرکرونایی و ارائه خدمات با تعرفه دولتی و مکاتبه برای جذب کمک از محل منابع دولت در این زمینه نیز از اقدامات اساسی بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در این دولت است.
وی همچنین با اشاره به تخصیص (تا سقف) ۴۰ میلیارد تومان برای بیمارستان میلاد افزود: تشکیل کمیته بحران در ستاد مرکزی در تاریخ ۱۱ بهمن ماه ۹۸، ابلاغ دستور آماده باش کامل جهت مواجهه با تبعات شیوع ویروس کرونا به مدیریتهای درمان استانها، تفویض ساماندهی و برنامهریزی نیروی انسانی مورد نیاز به مدیریتهای درمان استان (در بخش درمان مستقیم)، تفویض اختیار نحوه نظارت و بازرسی از مراکز طرف قرارداد به مدیریتهای درمان استانها (در بخش درمان غیرمستقیم)، ارتقاء آگاهی کارکنان و اعطای مجوز ترک تشریفات خرید اقلام مورد نیاز مراکز سازمان تامین اجتماعی نیز در سالهای اخیر به مرحله انجام رسید.
منوچهری تاکید کرد: اختصاص بالغ بر یک سوم ظرفیت تختهای بیمارستانی جهت پذیرش بیماران مبتلا به کرونا و لغو اعمال جراحی و فعالیتهای الکتیو، ارائه خدمات در تمامی درمانگاهها و کلینیکهای تابعه سازمان تامین اجتماعی در دو شیفت کاری با توجه به ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از قدامات مهم بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در مواجهه با کرونا بود.
وی ادامه داد: صدور مجوز برای مرکز آزمایشگاه رفرانس و بیمارستان لبافی نژاد به عنوان مرکز پشتیبان انجام خدمات آزمایشگاهی Covid-۱۹ و PCR تست، اختصاص ۲۴۰ میلیارد تومان در اسفند ماه ۱۳۹۸ برای تامین لوازم و تجهیزات مورد نیاز، اخذ مجوز جذب و بکارگیری نیروهای تخصصی و غیرتخصصی با شرایط مشخص به استانهای با بیشترین مواجهه نیز در سال ۹۸ محقق شد.
منوچهری همچنین شناسایی و دعوت از همکاران داوطلب از استانها به استانهای درگیر بحران (شیوع ویروس کرونا)، الزام همکاری کلیه گروههای تخصصی پزشکی در پوشش شیفتهای بیمارستان، جبران بخشی از زحمات مضاعف همکاران فعال در بحران کرونا از محل ۱ درصد مزایای انگیزشی، غیرشمول و جبران عملکرد پزشکان را نیز از دیگر اقدامات اثربخش این سازمان در دولت دوازدهم عنوان کرد.
وی یادآور شد: تمدید اعتبار دفترچههای درمان تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، تجویز داروهای مزمن برای بیماران دارای پرونده مزمن به صورت ۲ ماهه، تمدید اعتبار پروندههای دارویی بدون نیاز به مراجعه حضوری بیمار تا پایان شهریورماه، تعیین سقف ریالی قابل تایید از سوی داروخانههای طرف قرارداد برای بیماران دارای پرونده ۸۰ میلیون ریال و برای بیماران بدون پرونده ۳۰ میلیون ریال، به تعویق انداختن ارسال اسناد پزشکی و اعطای مجوز افزایش سقف تعدادی و ریالی مراکز طرف قرارداد به مدیریتهای درمان استانها نیز از دیگر اقدامات بخش درمان سازمان تامین اجتماعی در این دولت است.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: تعلیق محدودیت زمانی انجام خدمات scan. CT و MRI، توقف معرفی بیمهشدگان به مراجع پزشکی (پزشک معتمد، شورا و کمیسیون پزشکی) جهت بررسی استراحت پزشکی و معاینات شروع بیمه، تعلیق برخی از فعالیتهای بیمهگری مانند توقف کلیه بازرسیهای مرتبط با امور بیمهشدگان خاص، دورکاری و تعویق برخی از فعالیتهای جاری همانند انبارگردانی هم به منظور مقابله با کرونا در دستور کار قرار گرفت.
ارسال دیدگاه