رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبرداد:

برای هر دانش‌آموز با نیاز ویژه ۷۵میلیون ریال اعتبار پیش‌بینی شده است

قدمی: هزینه تحصیلی دانش‌آموزان با شرایط ویژه ۴ برابر بیشتر از دانش‌آموزان عادی است

تهران (پانا) - رئیس سازمان آموزش‌و‌پرورش استثنایی از آموزش بیش از ۱۵۰ هزار دانش‌آموز معلول در هزار و ۵۶۰ مدرسه ویژه کودکان استثنایی خبر داد.

کد مطلب: ۸۷۱۹۷۴
لینک کوتاه کپی شد
برای هر دانش‌آموز با نیاز ویژه 75میلیون ریال اعتبار پیش‌بینی شده است

به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، مجید قدمی در اولین کنفرانس ملی کودکان دارای معلولیت گفت: «در کشور بیش از ۱۵۰هزار دانش‌آموز استثنایی داریم که این تعداد دانش‌آموز در ۱۵۶۰ هزار مدرسه در حال تحصیل هستند.»

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: «این عزیزان در گروه‌های مختلف ناشنوا، نابینا و اختلالات یادگیری و ... قرار دارند که از این تعداد ۷۸ هزار نفر در مدارس خاص تحصیل می‌کنند و ۷۰ هزار نفر در آموزش‌های تلفیقی ما حضور دارند.»

او گفت: «براساس مصوبه مجلس، ۷۰ سال است که خدمات آموزشی به معلولان ارائه می‌کنیم، اما با تشکیل سازمان آموزش و پرورش استثنایی در کشور خدمات معلولان با سرعت بیشتری به این افراد ارائه می‌شود.»

قدمی افزود: «بنده به عنوان معلم این دانش‌آموزان زبانم نمی‌چرخد که بگویم دانش‌آموزان دارای معلولیت هستند و از واژه دانش‌آموزان ویژه استفاده می‌کنم. ما سعی کرده‌ایم خدمات آموزشی، حمایتی، درمانی به این دانش‌آموزان ارائه کنیم. این افراد در شرایط خاص قرار گرفته‌اند و باید آن‌ها را درک کنیم. دانش‌آموزان ویژه‌ای که شامل گروه‌های مختلف ناشنوایان، نابینایان، آسیب‌دیدگان ذهنی، روانی، معلولان جسمی حرکتی و اختلالات یادگیری و چند معلولیت هستند که در بیش از ۱۵۶۰ مدرسه مشغول تحصیل می‌کنند.»

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در ادامه گفت: «برنامه‌های متعددی برای دانش‌آموزان با نیاز ویژه پیش‌بینی شده که از ۱۴۸ هزار دانش‌آموز اشاره شده، بیش از ۷۸هزار نفر از آن‌ها در مدارس خاص و حدود ۷۰هزار نفر از آن‌ها نیز در سیستم آموزش تلفیقی و فراگیر مشغول آموزش هستند. ما اعتقاد داریم که معلولیت مشکل فرد نیست مشکل جامعه است و ما باید فضایی ایجاد کنیم که این دانش‌آموزان در مدارس عادی و در کنار دانش‌آموزان عادی ادامه تحصیل دهند.»

او افزود: «در ارتباط با بچه‌های آسیب‌دیده ذهنی با توجه به شرایط آن‌ها ما هنوز نتوانستیم این افراد را در نظام فراگیر مشغول به تحصیل کنیم که امیدواریم در این زمینه در آینده اقداماتی انجام شود.»

قدمی نقش خانواده‌ها در پذریش معلولیت کودکان را بسیار مهم دانست و گفت: «سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار نفر از اولیا در کلاس‌های آموزشی برای دانش‌آموزان با شرایط ویژه شرکت کردند که اتفاقا از این تعداد ۳۰ هزار نفر از پدران کودکان معلول بودند.»

او در ادامه افزود: «در سازمان آموزش و پرورش استثنایی یک شورای اداری داریم که وزیر آموزش و پرورش و ۶ نماینده از وزارتخانه‌های مختلف و اتفاقا نماینده اولیا در آن عضویت دارند و تمامی برنامه‌ها در این شورا پیش‌بینی و اجرا می‌شود.»

قدمی به طرح سنجش برای دانش‌آموزانی که وارد مدرسه می‌شوند اشاره کرد و گفت: «بیش از یک سال است که این طرح در حال اجراست و بچه‌هایی که دارای اختلالات هستند شناسایی می‌شوند. سال گذشته یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این طرح شرکت کردند که خروجی آن معرفی ۸ هزار دانش‌آموز با شرایط ویژه بود که البته از این تعداد از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دانش‌آموز حدود ۶۰ هزار دانش‌آموز مشکل دیرآموزی داشتند.»

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: «بودجه امسال سازمان استثنایی کشور ۹۵۰ میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که ما ۲۳ هزار نیروی انسانی در ۱۵۶۰ مدرسه داریم و برای ۱۴۸ هزار دانش‌آموز خدمت‌رسانی می‌شود که به طور میانگین برای هر دانش‌آموز ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعتبار پیش‌بینی شده است.»

مجید قدمی در پایان گفت: «هزینه تحصیلی دانش‌آموزان با شرایط ویژه ۴ برابر بیشتر از دانش‌آموزان عادی است. علاوه بر این هزینه ما هزینه‌های تحصیلی و هزینه‌های جانبی دیگری از جمله تامین سمعک، جراحی و .. دانش‌آموزان با شرایط ویژه را پرداخت می‌کنیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار