مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان: دوره ابتدایی باید به اولویت اول دولتها تبدیل شود
تهران (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان عامل بسیاری از ناکامیها و توسعه نیافتگیها را در آموزش و پرورش ابتدایی دانست و خواستار توجه به این دوره به عنوان اولویت اول دولتها شد.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش، محمد تقیزاده در چهارمین جشنواره آموزگاران تلاشگر استان خوزستان گفت: همکاران ما در کلاس درس به خوبی به فعالیتهای علمی و عملی میپردازند و هدف از برگزاری این جشنواره تجلیل از زحمات ارزشمند همکارانمان در حوزه ابتدایی است.
وی افزود: رسالت بزرگ و وظیفه اصلی ما توانمندسازی، بهسازی، تربیت و آموزش فرزندان این سرزمین بر اساس منابع دینی، اسلامی، اجتماعی و ملی بر اساس سادهترین واژههای وصل به این منابع در جهت کسب مهارتهای زندگی اجتماعی است که همکاران ما نهایت تلاش خود را در این راستا به کار میگیرند.
تقیزاده گفت: محبت، دوستی، رفاقت، وحدت، همدلی و هماهنگی واژههایی است که امروز جامعه، تمدن و فرهنگ ما به شدت به آنها نیازمند است و سبب دوام بخشیدن به جامعه میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با تاکید بر درک چنین آموزشهایی بیان کرد: اگر تصور کنیم که وظیفه ما به تنهایی آموزش خواندن، نوشتن، حساب کردن و یاددادن الفباست، رسالت خود را تنزل دادهایم، در عین حالی که این موارد جز وظیفه ماست اما وقتی جامعه ما پیشرفت میکند که تربیت و مهارت آموزی را گسترش دهیم.
وی با اشاره به اینکه ما باید به گونهای دانشآموزان را پرورش دهیم که دارای یک هویت متعالی شوند گفت: هر کس میخواهد به خوبی یاد بدهد، باید خوب یاد بگیرد. ذهن دانشآموز باید از فضای بسته کتاب خارج شود و به سمت مطالعه خارج از چهارچوب کلاس و روی آوردن به شناخت گذشته تاریخی، منابع دینی و ملی سوق داده شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان همچنین اضافه کرد: رسالت واقعی ما ایجاد دغدغههای فکری و فرهنگی در دانشآموزان در راستای ساختن جامعه است. وقتی توانستیم به خوبی پاسخگوی نیاز فکری و فرهنگی جامعه باشیم، میتوانیم ادعا کنیم که موفق عمل کردهایم.
تقیزاده با تاکید بر اینکه کارهای ما باید از پشتوانه فکری و پژوهشی برخوردار باشند گفت: امروز دانشآموز ما در شرایطی تحصیل را به پایان میبرد که اعتمادی به آینده ندارد که باید برای حل این مسائل برنامه ریزی کرد. ما باید سعی کنیم هویت دانشآموزان را به منابع دینی، فرهنگی و ملی وصل کنیم تا سطح این آسیبها کاهش یابد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش تاکنون جزو اولویت دولت ها نبوده است بیان کرد: عامل بسیاری از ناکامیها و توسعه نیافتگیها به آموزش و پرورش ابتدایی برمیگردد و در هر کجا ساختارهای فکری به هم ریخته، ناشی از توجه نکردن به این دوره است چون شخصیت دانشآموزان در این دوره کامل میشود از این رو آموزش ابتدایی باید به اولویت اول تمامی دولتها تبدیل شود.
وی با اشاره به کارگیری معلمان حقالتدریس در خوزستان افزود: این به کارگیری با دو هدف برطرف کردن معضل کمبود معلم و ایجاد اشتغال برای حدود ٤ هزار و ٥٠٠ جوان صاحب مدرک خوزستانی انجام شد.
تقیزاده با اظهار اینکه باید ذهن مردم و مسئولان درگیر مسئله آموزش و پرورش شود گفت: آموزش و پرورش خوزستان سالانه با حدود ٧ هزار متقاضی انتقال روبروست و برای اینکه معلم خوزستانی را در استان حفظ کنیم تحصیل فرزندان فرهنگیان در مدارس دولتی خاص رایگان اعلام شد.
وی با اشاره به اینکه اجباری شدن پیش دبستانی برای اولین بار در کشور در استان خوزستان انجام شد اشاره کرد: اجباری شدن پیش دبستانی علاوه بر اینکه از بازماندگی از تحصیل به دلیل دوزبانه بودن در خوزستان جلوگیری کرد، زمینه جذب ١١هزار نیروی جویای شغل را فراهم آورد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه آموزش و پرورش خوزستان در شاخصهایی مانند پیش دبستانی، کنکور، سواد آموزی و .... ارتقا پیدا کرد گفت: در طی این مدت همواره سعی شده است مشکلات آموزش و پرورش خوزستان پر رنگ جلوه داده شود تا ذهن مسئولان و خانوادهها در راستای حل این معضلات، به آموزش و پرورش حساس شود.
تقیزاده تصریح کرد: آموزش و پرورش خوزستان از سال ٩١ تا کنون حدود ٢٠٠ میلیارد تومان از شرکتهایی مثل نفت، شهرداریها، پتروشیمی و .... طلب داشت که این دستگاهها زیر بار این مسئله نرفته بودند. اما با پیگیریهایی که با حمایت استاندار صورت گرفت، بخشی از این اعتبار گرفته شده است و فعالیتهای خوبی با آن انجام شده است.
گفتنی است؛ در این برنامه از ٣٢٠ نفر از آموزگاران تلاشگر استان خوزستان تجلیل شد.
ارسال دیدگاه