مدیر هنرستان فنیوحرفهای نرگس منطقه ۱۴ تهران در گفتوگو با پانا:
توانمندسازی هنرجویان، کلید ورود زودهنگام به بازار کار
تهران (پانا) – مدیر هنرستان فنیوحرفهای نرگس منطقه ۱۴ تهران، ضمن تشریح ویژگیهای منحصربهفرد این هنرستان، بر اهمیت نقش هنرستانها در تربیت نیروی کار متخصص و توانمندسازی هنرجویان برای ورود زودهنگام به بازار کار تاکید کرد. وی اعلام کرد در صورت تامین استانداردهای لازم، هنرجویان میتوانند حتی از پایه دهم وارد عرصه کار و تولید شوند.

به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم و هفته مشاغل، صبح امروز خبرنگاران از هنرستان دخترانه نرگس در منطقه ۱۴ تهران بازدید کردند. هنرستان فنیوحرفهای نرگس منطقه ۱۴ تهران، با مدیریت سحر اسماعیلی، بهعنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه آموزشهای فنیوحرفهای در پایتخت، تلاش دارد تا با ارائه آموزشهای کیفی و مطابق با نیازهای روز بازار کار، هنرجویانی متخصص و کارآفرین تربیت کند.
سحر اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار پانا، با اشاره به تنوع رشتههای ارائه شده در این هنرستان، اظهار داشت: «هنرستان ما با ارائه شاخههای فنی و حرفهای و کار و دانش، در هر چهار زمینه هنر، صنعت، خدمات و کشاورزی به تربیت هنرجویان میپردازد. این تنوع رشتهها به هنرجویان این امکان را میدهد تا با توجه به علاقه و استعداد خود، رشته مورد نظر را انتخاب کرده و در آن به تحصیل بپردازند.»
وی با بیان اینکه تحقق استانداردهای برنامه درسی هنرستانها نیازمند توجه و حمایت ویژه است، افزود: «طبق استاندارد برنامه درسی، سرانه موردنیاز برای تربیت یک هنرجو هنرستانی، ۱۵ برابر سرانه دانشآموزان رشتههای نظری است. متاسفانه در حال حاضر این سرانه به طور کامل تامین نمیشود. در صورتی که بتوانیم این شرایط را به طور مناسب اعمال کنیم و تجهیزات و امکانات مورد نیاز را فراهم کنیم، هنرجویان ما میتوانند حتی از پایه دهم با مهارتهای لازم وارد بازار کار شوند.»
اسماعیلی، هنرستانها را بستری مناسب برای تولید اشتغال و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: «ما با شعار اینکه مدرسه کانون محله است، طی سالهای اخیر تلاش کردهایم تا از تمامی شرکای تربیتی و ذینفعان بخشهای مختلف کمک بگیریم. تعامل با صنایع، کارآفرینان و سازمان های مردم نهاد میتواند به ارتقای سطح آموزشها و ایجاد فرصتهای شغلی برای هنرجویان کمک کند.»
مدیر هنرستان نرگس، تجهیزات کامل، آموزش توسط مربیان متخصص و برگزاری دورههای توانمندسازی و نمایشگاهها را از عوامل ضروری برای ارتقای توانمندیهای هنرجویان برشمرد و تصریح کرد: «وقتی تجهیزات کامل و به روز در اختیار هنرجویان قرار گیرد، آموزش توسط مربیان متخصص و مجرب ارائه شود و دورههای توانمندسازی و نمایشگاههایی برای ارائه دستاوردهای هنرجویان برگزار شود، هنرجویان میتوانند تواناییهای خود را به بهترین شکل ممکن به نمایش بگذارند و آمادگی لازم برای ورود به بازار کار را کسب کنند.»
وی همچنین با اشاره به کاهش چشمگیر آسیبهای اجتماعی در این هنرستان، گفت: «خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته، آسیبهای نمادین در هنرستان نرگس نسبت به سال گذشته یک سوم شده است. این نشان میدهد که آموزشهای فنیوحرفهای میتواند عرصه اقتصاد را فعال کند و در این فضا محقق بشود و به کاهش آسیبهای اجتماعی کمک کند.»
اسماعیلی با تاکید بر اهمیت تربیت همهجانبه دانش آموزان در هنرستانها، خاطرنشان کرد: «طبق شعار سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ما در مدارس به دنبال تربیت شش ساحته دانشآموزان هستیم. میتوانیم با قاطعیت بگوییم که این هدف در هیچ کجا به اندازه هنرستانها محقق نمیشود. هنرستانها با ارائه آموزشهای مهارتی و کاربردی، به هنرجویان کمک میکنند تا در ساحتهای علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، هنری، زیباییشناسی، اقتصادی و حرفهای رشد کنند و به افرادی کارآمد و موثر برای کشور تبدیل شوند.»
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای بیشتر مسئولان و همکاری تمامی ذینفعان، هنرستانها بتوانند نقش موثرتری در تربیت نیروی کار متخصص و توسعه اقتصادی کشور ایفا کنند.
ارسال دیدگاه