رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی:

موزه فرهنگ و آموزش مرحوم باغچه‌بان راه‌اندازی خواهد شد

تهران (پانا) - مراسم بزرگداشتی به منظور تجلیل از خدمات ثمینه باغچه‌بان، چهره ماندگار فرهنگ و آموزش ناشنوایان، با حضور جمعی از شخصیت‌های فرهنگی، نخبگان و مسئولان برگزار شد.

کد مطلب: ۱۵۵۹۴۲۰
لینک کوتاه کپی شد
موزه فرهنگ و آموزش مرحوم باغچه‌بان راه‌اندازی خواهد شد

‌سالار قاسمی؛ رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در این رویداد ‌که بر اهمیت پاسداشت میراث گران‌بهای خانواده باغچه‌بان در حوزه آموزش و فرهنگ ناشنوایان تأکید داشت، گفت: نه فقط خود مرحوم باغچه‌بان بلکه ثمینه باغچه‌بان گام به گام همواره در کنار پدرشان برای آموزش فرزندان این سرزمین تلاش کردند. آقای جبار باغچه‌بان در سال ۱۳۰۳ دنیای سکوت ناشنوایان را شکست و من یک روز در مصاحبه تلویزیونی عرض کردم که مرحوم باغچه‌بان با همراهی فرزندانشان بدون تاسی به تجربیات کشورهای دیگر برای آموزش کودکان و ناشنوایان کار بدیع و بزرگی کرد. من مژده می‌دهم که ما بنا داریم که در تبریز یا در تهران موزه فرهنگ و آموزش مرحوم باغچه‌بان را ایجاد کنیم.

وی افزود: ما در آموزش و پرورش استثنایی ۱۰ هزار دانش‌آموز ناشنوا داریم و هنوز نتوانستیم بهتر از الفبایی که مرحوم باغچه‌بان نوشته است الفبای دیگری بدیل و بروز کنیم. بنده با همه وجود با عنایت وزیر و دولت تلاش می‌کنیم همه این ذخایر و گنجینه‌های بزرگ را پاس بداریم.

در این مراسم، علی ربیعی به نمایندگی از انجمن مطالعات فرهنگی، ارزش‌های فرهنگی و تاریخی مرتبط با نام باغچه‌بان و نقش ثمینه باغچه‌بان در انتقال فرهنگ شفاهی را یادآور شد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، نیز با حضور خود بر اهمیت حمایت از معلمان و مادران تأکید کرد.

در ادامه این مراسم مریم پیرنظر فرزند ثمینه باغچه‌بان نیز روی صحنه حاضر شد و از برگزارکنندگان این مراسم تشکر کرد و گفت: بیشترین حرفم تشکر از کسانی است که برای این مراسم زحمت کشیدند. متاسفانه دیشب به اطلاع من رسید که یکی از کارگردانان و تهیه‌کنندگان فیلم ثمینه باغچه‌بان اجازه پخش این فیلم را پس گرفته‌اند و نمی‌توانیم فیلم را مشاهده کنیم و خیلی متاسفم چون مادرم خیلی چشم به‌راه این مراسم و دیدن این فیلم در این جمع بود. این فیلم با همکاری ثمینه باغچه‌بان تهیه شده بود و ایشان حق این را داشتند که این فیلم را با هم ببینیم.

همچنین، رئیس انجمن ملی زبان اشاره، مدیرعامل شبکه ملی ناشنوایان (افسانه صادقی) و نوش‌آفرین انصاری به بیان خاطرات و نقش برجسته ثمینه باغچه‌بان، از جمله در ورود رشته شنوایی‌شناسی به دانشگاه، پرداختند.

در پایان، با اهدای لوح تقدیر و هدایا از سوی نمایندگان دولت، از تلاش‌های ثمینه باغچه‌بان در ارتقای سطح آموزشی و فرهنگی ناشنوایان تجلیل به عمل آمد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار