معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی در گفتوگو با پانا خبر داد:
وظیفه آموزش بزرگسالان به معلمان رسمی آموزشوپرورش سپرده خواهد شد/ کلاسهای سوادآموزی در مدارس تشکیل میشود
تهران (پانا) - معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی، از تغییر رویکرد این سازمان به سمت آموزش همگانی و مادامالعمر خبر داد و بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت معلمان رسمی برای ارتقای کیفیت سوادآموزی تاکید کرد.

غلامرضا بروجی، معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی در گفتوگو با پانا با اشاره به تحولات مهم این سازمان در ششماهه نخست سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: «اصلاح و بازنگری اساسنامه نهضت سوادآموزی از مهمترین اقدامات این دوره در سازمان نهضت سوادآموزی است. براساس بند «د» ماده ۹۱ قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است که اساسنامه نهضت سوادآموزی را با رویکرد توسعه و تعمیق سواد و ایجاد آموزش همگانی و مادامالعمر بازنگری کند.»
بروجی با اشاره به تاریخچه نهضت سوادآموزی افزود: «این سازمان، از ابتدای تشکیل خود پس از پیام تاریخی حضرت امام خمینی(ره)، سه دوره آموزشی اصلی شامل سوادآموزی (معادل سوم ابتدایی)، دوره انتقال (معادل ششم ابتدایی) و دوره تحکیم (تقویت و تثبیت سواد آموختهشده) را اجرا کرده است. اما با تصویب قانون جدید، رویکرد سوادآموزی در کشور دچار تحول اساسی خواهد شد و از سطح سواد پایه فراتر رفته و مهارتآموزی نیز در دستورکار قرار میگیرد.»
تصویب نهایی اساسنامه و تغییر رویکرد آموزشی
وی در ادامه در رابطه با تغییرات این اساسنامه گفت: «اساسنامه جدید با بهرهگیری از نظرات نخبگان و کارشناسان تعلیم و تربیت بزرگسالان کشور تدوین شده و در شورای عالی آموزش و پرورش نیز تایید شده است. این اساسنامه در حال حاضر مراحل قانونی خود را طی میکند و در صورت تصویب نهایی و ابلاغ، نهضت سوادآموزی شاهد تغییرات بنیادین در ماموریتها و ساختار اجرایی خود خواهد بود.»
معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به دیگر تغییر اساسی در رویکرد سازمان نهضت سوادآموزی گفت: «یکی از تغییرات اساسی این است که وظیفه آموزش بزرگسالان به معلمان رسمی آموزش و پرورش سپرده خواهد شد. بر این اساس، کلاسهای سوادآموزی در مدارس تشکیل خواهد شد و معلمان، علاوه بر تدریس به دانشآموزان عادی، ماموریت آموزش بزرگسالان را نیز برعهده خواهند گرفت. حقالزحمه این معلمان به صورت حقالتدریس یا اضافهکار پرداخت خواهد شد.»
افزودن مهارتآموزی به برنامههای سوادآموزی
بروجی با اشاره به تحولات جدید در حوزه آموزش بزرگسالان افزود: «در کنار آموزش سواد پایه، برنامههایی برای مهارتآموزی نیز اجرا خواهد شد. به این ترتیب، سوادآموزان علاوه بر یادگیری خواندن و نوشتن، مهارتهای زندگی، مهارتهای فردی و اجتماعی را نیز خواهند آموخت.»
وی در پایان گفت: «این رویکرد جدید، نهتنها موجب افزایش نرخ سواد در کشور خواهد شد، بلکه کیفیت زندگی سوادآموزان را نیز ارتقا خواهد داد و آنها را برای ورود موثرتر به جامعه و بازار کار آماده خواهد کرد.»
ارسال دیدگاه