در نشست خبری اعلام نحوه برگزاری المپیاد ترکیبیات مطرح شد؛

المپیاد ترکیبیات با حضور ۳ هزار نفر از ۶۵ کشور دنیا در روزهای ۱۰ و ۱۱ آبان برگزار می‌شود

ایران چه جوایزی به برگزیدگان اهدا می‌کند؟

تهران (پانا) - چهارمین المپیاد ترکیبیات به میزبانی ایران از ۱۰ و ۱۱ آبان‌ماه با حضور ۳ هزار شرکت‌کننده از ۶۵ کشور به‌صورت برخط برگزار می‌شود.

کد مطلب: ۱۵۱۳۴۴۴
لینک کوتاه کپی شد
المپیاد ترکیبیات با حضور 3 هزار نفر از 65 کشور دنیا در روزهای 10 و 11 آبان برگزار می‌شود

‌علیرضا حسینی، در نشست خبری برگزاری چهارمین دوره المپیاد بین‌المللی ترکیبیات ایران که صبح امروز در باشگاه دانش‌پژوهان جوان برگزار شد با بیان اینکه، ‌ایران رتبه سوم جهان را در جریان ‌المپیادهای جهانی امسال ‌کسب کرده است گفت‌: از ۱۹ آبان‌ماه شروع کار تیم‌های المپیاد برای سال ۲۰۲۵ است و همانطور که می‌دانید در این باشگاه تغییرات بسیار خوبی رخ داده است، مهر‌ماه دیدار نخبگان با رهبری بود و از طرفی همزمان با این دیدار سایت ایشان تاریخچه‌ای از فراز و فرود‌های باشگاه دانش‌پژوهان را در سایت خود منشتر کردند و این یکی از افتخارات ما‌ست که در این گزارش حضرت آقا ذکر کردند که این پژوهشگران توانستند مطالبات ایشان را بر‌آورده کنند. 

حسینی با اشاره به اهمیت برگزاری این المیپاد اظهار کرد: به‌‌واسطه این المپیاد ذهنیت دیگر کشور‌ها نسبت به سطح علمی ایران تغییر پیدا می‌کند و باعث می‌شود در این خصوص مرجع شویم. سعی داریم تصویر ذهنی کشور‌ها نسبت به سطح علمی کشور را احیا کنیم و این المپیاد به یک رویداد معتبر و شناخته‌شده در سطح جهانی تبدیل شود. سعی داریم بتوانیم به دانش‌آموزان ایرانی این فرصت را بدهیم که با نخبگان دیگر کشورها رقابت کنند و از تجربیات آن‌ها بهره‌مند شوند. این امر نه تنها به ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان کمک می‌کند، بلکه به تقویت جایگاه ایران در عرصه‌های علمی، آموزشی و مرجع شدن آن نیز کمک خواهد کرد.

حسینی با بیان اینکه میزبان این مسابقات سیاست‌ها و قوانین ‌رقابت را تعیین می‌کند و ایران سالیان سال در تلاش بوده است تا جزو این دسته‌بندی قرار بگیرد افزود: المپیاد‌های ترکیبیات ‌به‌صورت ملی در سال ۱۳۹۹ (المپیادی در چند حوزه  ریاضی محض، هوش مصنوعی و علوم کامپیوتر در یک آزمون) راه‌اندازی شد؛ در سال اول این مسابقات در سطح کشور برگزار شد و زمانی ‌که نحوه برگزاری و سوالات به کشور‌های دیگر ارائه شد، آن‌ها خواستار شرکت در این آزمون شدند؛ تفاوتی که این المپیاد با دیگر کشور‌‌ها دارد این است که این المیپاد تنها المپیادی است که نتایج آزمون بطور همزمان با ارسال پاسخ‌ها توسط شرکت‌کنندگان تصحیح می‌شود. 

‌حسینی اضافه کرد: دیگر ویژگی این آزمون‌ها گروهی‌بودن آن است، باتوجه به طراحی و سطح سوالات نیاز است که آزمون به‌صورت گروه‌های دو ‌تا سه نفره برگزار شود تا بتوانند سوالات را با هم‌فکری هم حل کنند. 

وی با بیان اینکه المپیاد ترکیبیات محدویت سنی ندارد گفت: این المپیاد تلاش می‌کند تا محدودیت سنی نداشته باشد. مسئله‌ای که در آزمون‌‌های دیگر کمرنگ‌تر است، این مسابقات در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و آزاد برگزار می‌شود و رده سنی‌های مختلفی می‌توانند داوطلب حضور در این آزمون باشند. 

حسینی ادامه داد: مزیتی که این المپیاد از دید ملی دارد آن است که این المپیاد باتوجه به پروتکل‌ها، استانداردها و سیاست‌های ما برگزار می‌شود و کشور‌های شرکت‌کننده تابع آن‌ها خواهند بود و هیچ رویدادی نزدیک به این مطرح نشده است که بتواند کشور‌های دیگر را مجذوب کند تا در چنین آزمونی به‌صورت برخط حضور یابند و این اثر‌گذاری فرهنگی بسیار زیبایی دارد. 

در ادامه علیرضا علی‌پور، رییس کمیته المپیاد ایران در‌خصوص المیپاد ترکیبیات ایران گفت: سال‌ها است که به بچه‌های نخبه کشور تدریس می‌کنم و آرزو داشتیم تا بستری به جهت رشد و پرورش دانش‌پژوهان ایجاد شود تا بتوانند علم‌آموزی کنند و آینده کشور را بسازند، خداراشکر به همت دوستان از پنج سال گذشته چنین بستری فراهم شد، یک جمع فوق‌العاده‌ای در کنار هم با توانمندی‌های مختلف حضور یافتیم و چنین مسابقه‌ای را برگزار کردیم و سعی داشتیم از حضور تمام کسانی که در این زمینه تجربه لازم را داشتند بهره ببریم. طی این سال‌ها قریب به ۲۰۰ جلسه در این خصوص برگزار شد تا بتوانیم مسابقات را با کیفیت بهتر و خوبی برگزار کنیم و از پستانسیل‌های خوبی که در کشور وجود دارد برای پیشرفت در نحوه اجرای این مسابقات استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: کار بی‌نظیری که در این مسابقه صورت گرفته است، برگزاری این آزمون و اعلام نتایج آزمون در لحظه است که در هیچ مسابقه دیگری حضور نداشته و خداراشکر به‌واسطه زیرساخت‌هایی که آماده شد این مورد اجرا شده است.

‌ابوالفضل اسدی‌ از مدال‌آوران سابق المپیاد ترکیبیات در ادامه گفت‌: چهارمین المپیاد ترکیبیات با حضور ۶۵ کشور و بیش از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده برگزار خواهد شد. لازم به ذکر است که سوالات این آزمون ایده‌های جدیدی هستند که برای تصحیح این آزمون به‌صورت همزمان ۶۰ مصحح در حال تصحیح پاسخ‌های ارسالی شرکت‌کنندگان خواهند بودـ

وی افزود: نمره‌دهی به‌صورتی تنظیم شده که زمان ارسال پاسخ سوالات در نمره‌دهی تاثیر‌گذار است و این ویژگی باعث می‌شود تا شرکت‌کنندگان ترغیب شوند تا در این مسابقات حضور پیدا کنند. این سامانه توسط فارغ‌التحصیلان ایران طراحی شده است؛ این المپیاد از معتبر‌ترین المیپاد جهانی است و باعث می‌شود تا ایران به مرجعیت علمی خوبی دست پیدا کند. ‌این المپیاد باتوجه اینکه از رشته‌های علوم پایه محسوب می‌شود باعث می‌شود که افراد به آن علاقه‌مند شوند و بتوانند در آینده به صنعت آی‌تی کشور بپیوندند و لذا از دیگر مزیت‌های این المیپاد آن است که باعث شناسایی نخبگان می‌شود که بعد از المپیاد می‌توانیم از حضور آنان در صنعت‌های مختلف بهرمند شویم. 

شرکت در آزمون ترکیبیات رایگان است

وی افزود: المپیاد ترکیبیات حمایت‌کننده مالی دارد و شرکت در آزمون برای تمامی شرکت‌کنندگان این آزمون رایگان است. 

در ادامه سیدرضا ‌حسینی، رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با بیان اینکه این چهارمین دوره المپیاد ترکیبیات ایران از ۱۰ تا ۱۱ آبان ماه با حضور بیش از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده برگزار خواهد شد، گفت: به غیر از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده‌ای که برخط در این مسابقات حضور خواهند داشت تعدادی از گروه‌های کشور‌های شرکت‌کننده نیز به‌صورت آفلاین شرکت می‌کنند. 

جوایز برندگان المپیاد ترکیبیات

‌وی در پایان در‌خصوص جوایز در نظر گرفته شده برای افراد برگزیده گفت: جوایز دو دسته هستند، جوایزی که به برگزیدگان داخلی اهدا می‌شود شامل معرفی تیم‌های برگزیده به شرکت‌های دانش‌‌بنیان از جمله شرکت دیوار که اسپانسر برگزار‌کننده این مسابقات نیز است و اهدای مبلغ ۳۰ میلیون به تیم اول، ۲۰ میلیون تیم دوم و ۱۰ میلیون به تیم سوم؛ ‌به برگزیدگان تیم‌های خارجی نیز در کنار اهدای لوح تقدیر، صنایع دستی کشور نیز به آنان داده می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار